Widziałem na zlocie że jeden z kolegów miał zamontowane dysze spryskiwaczy w wycieraczkach chyba Celibad albo Kaes....albo ktoś inny...
Proszę o podzielenie się detalami o swoim genialnym rozwiązaniem technicznym gdzie kupić części ?
Kto ma dysze spryskiwaczy w wycieraczkach przednej szyby ?
- Dark Red
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Dark Red
Kto ma dysze spryskiwaczy w wycieraczkach przednej szyby ?
1968 Coupe 6-cyl. / 2005 V8: Boost Brothers LT, FRPP Hot Rod cams & Intake, GT500 TB, H&R stabilizers, J&M LCA, Metco UCA, Spohn panhard bar, UPR CAI, line lock, Brembo 14" brakes, Seibon carbon hood, 18" shelby rims, 4.10 gears
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: sonic blue
Re: Kto ma dysze spryskiwaczy w wycieraczkach przednej szyby
zglos sie do Celibada on Ci zalatwi..AluStarowi chyba tez...Dark Red pisze:Widziałem na zlocie że jeden z kolegów miał zamontowane dysze spryskiwaczy w wycieraczkach chyba Celibad albo Kaes....albo ktoś inny...
Proszę o podzielenie się detalami o swoim genialnym rozwiązaniem technicznym gdzie kupić części ?
ja u niego tez zamawialem-podobno od wito pasuja ( starszy model )

tylko rurki musisz sobie doprowadzic do wycieraczek i bedzie oki

Spryskiwacze na wycieraczkach do Mustanga
No to wiec opisze.
Zastosowałem je ze względu na zmiane maski. W nowej masce niema otworów na spryski a wiercić
.
Wiec
Caly zestaw pochodzi od Mercedes Sprinter. Ale ostatnio robilem takie spryski z zestawu od Vito 20010 rok. Jest o wiele lepszy ze wzgledu na dysze. Zdejmujemy panel z podszybia i mocujemy w nim wyjście od wężyka.
zaczep prowadzący wężyk - jego musimy doczepić do ramienia wycieraczki wywiercając w nim otwór.
Uwaga : Ramiona wycieraczki ja zdjolem ściągaczem do wycieraczek ( maja to w zakładach wklejających szyby ) - sa sposoby ale sie balem szarpnąć aby wieloklin puścił . Ściągacz zdjął ramie delikatnie.
Jeszcze cos :
1) spryskiwacz będzie zamocowany bez przeróbek
2) wymaga szlifowania rogu ( modyfikacji ) zdjecie 4-5 to pokazuje .

Zastosowałem je ze względu na zmiane maski. W nowej masce niema otworów na spryski a wiercić

Wiec
Caly zestaw pochodzi od Mercedes Sprinter. Ale ostatnio robilem takie spryski z zestawu od Vito 20010 rok. Jest o wiele lepszy ze wzgledu na dysze. Zdejmujemy panel z podszybia i mocujemy w nim wyjście od wężyka.
zaczep prowadzący wężyk - jego musimy doczepić do ramienia wycieraczki wywiercając w nim otwór.
Uwaga : Ramiona wycieraczki ja zdjolem ściągaczem do wycieraczek ( maja to w zakładach wklejających szyby ) - sa sposoby ale sie balem szarpnąć aby wieloklin puścił . Ściągacz zdjął ramie delikatnie.
Jeszcze cos :
1) spryskiwacz będzie zamocowany bez przeróbek
2) wymaga szlifowania rogu ( modyfikacji ) zdjecie 4-5 to pokazuje .