a to Ci nie wierze w to spalanie po miescie;p no chyba ze na cieplym silniku jak zresetujesz kompa to przy spokojnej jezdzie zmiesci sie w 17;) teraz w zime to nierealne spalanie w GT 2005;) latem tez trzeba si emocno starac;)Alexander25 pisze:2005 grudzienkoral pisze:a ktory to rok?Alexander25 pisze:Trasa 11-12 miasto 15-17 4.6 v8
rzeczywiste spalanie
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
nie masz zepsutego, po prostu jezdzisz jak czlowiek a nie jak zydBolek pisze:Kurde to ja mam chyba zesputego GT-ka bo nie moge zejść z 19l/100km po Krakowie a trasa to min.13-14 przy 90-140km.h![]()
![]()
Koral ile pali w końcu to V6 ? po mieście mnie interesi

a co do V6 tez mozna zapomniec o spalaniu podanym przez producenta jelsi korzysta sie z gazu, dzisiaj nim jechalem do pracy(ok.15km) to rzeczywiscie trzymal sie w granicach 8litrow ale to ledwo gaz muskalem i jechalem 60mph czyli ok 100km/h.. to GT przy podobnej jezdzie palil 9,5l/100km czyli raptem 1,5czy2litry wiecej..
a po miescie na poczatku rzeczywiscie nie bylo zle bo dluzszy czas pokazywal 11avg/100km ale wystarczylo ze zaczalem mu wstawiac, troszke bokami latacx i zaraz sie pokazalo 18 avg

- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
w ostatni weekend wybralem sie V6 do wawy na male spotkanko MKP ,i jadac obserwowalem spalanie, i tak do Tomaszowa jadac ok 120-130km/h(80mph) spalanie pokazywalo 7l/100km czyli wg mnie bdb wynik
potem niestety zaczely sie roboty drogowe i musialem zwolnic i tu zaskoczenie,spalanie spadlo do 6litrow
oczywiscie to nie 5litrow ktory Ford uzyskal na torze w bristol, no ale tam mieli idealne warunki i jechali jednostajna predkoscia, na gierkowce tak sie nie da.. mysle ze max moglbym zejsc do 5,5litra no ale skoro sie miescilem w 6 to i tak bdb
w sumie do wawy jak dojechalem to autko zmeiscilo sie w 7litrach,wiec jak dla mnie rewelacja,bo mozna nim sie wybrac na wakacje i spalanie w granicy 6,5-7l/100km jest realny a tyle spala kazdy diesel pow 2litrow pojemnosci np 2,5Tdi
jak nie wiercej 
po wawie jak dawalismy dlugo pokazywal 8l/100km,ale w koncu polegl i pokazal 9
na drugi dzien Horse nim ganial ,i spalanie pokazywalo najpierw 9 a potem 10,no ale jechalismy w 3 czyli ponad 300kg na pokladzie (horse chyba wazy 115
),wiec wynik uznaje za zadowalajacy 
po Belchatowie juz wczesniej zauzwazylem ze nie problem utrzymac go w granicy 11-12l/100km ,mimo robeinia krotkich odcinkow i gaszenia, no ale jak palilem gume i troche latalem bokami to skoczylo na 18

takze jak sie jezdzi spokojnie pali jak diesel 2,5tdi,ale jak sie jezdzi bokami znaczy korzysta z mocy to spalanie robi sie mniej ekonomiczne,co prawda i tak sporo mneijsze od GT Saleen(30l/100km) ale ok 20l/100km ekonomia juz nei mozna nazwac

po wawie jak dawalismy dlugo pokazywal 8l/100km,ale w koncu polegl i pokazal 9

na drugi dzien Horse nim ganial ,i spalanie pokazywalo najpierw 9 a potem 10,no ale jechalismy w 3 czyli ponad 300kg na pokladzie (horse chyba wazy 115

po Belchatowie juz wczesniej zauzwazylem ze nie problem utrzymac go w granicy 11-12l/100km ,mimo robeinia krotkich odcinkow i gaszenia, no ale jak palilem gume i troche latalem bokami to skoczylo na 18

takze jak sie jezdzi spokojnie pali jak diesel 2,5tdi,ale jak sie jezdzi bokami znaczy korzysta z mocy to spalanie robi sie mniej ekonomiczne,co prawda i tak sporo mneijsze od GT Saleen(30l/100km) ale ok 20l/100km ekonomia juz nei mozna nazwac

Jak tak bujam ( 80-120km ) to Strzelbą zejde do 11,0 l ( a fabryka podaje 30l/100km ) a kto tak wytrzyma dlugo. Czas goni, spraw zawszze wiele.
Srednio w m-cu wyjdzie i tak z 18l . Zreszta mam 3,7 H..a i jest napewno ciezszy - ale nie ukrywajmy 10 -12 l Mustang będzie zasysał. Sama masa Mustanga zrobi swoje . To nie melex. Mialem Mini Copera co mi tyle palil 6l - 1,6 174KM - al eto bylo i jest normalne przy tej masie. Badzmy realistami .

-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Nie jezdze mustangiem w zime(staram sie przynajmniej) Do tego nie piluje auta w bagazniku tylko zapas i podnosnik i przez cale miasto zgodnie z ograniczeniami predkosci. Wez od kogos auto i sprawdz. Spokojnie sie da ograniczyc spalanie wystarczy sobie dopracowac styl jazdy bez gwaltownego przyspieszania hamowanie gdy trzeba a nie jazda od swiatel do swiatel i przed sygnalizatorem mocne hamowanie by potem ruszyc z piskiem. Automatem 3.8 V6 4 gen udalo sie na trasie zejsc do troche mniej niz 9 l na trasie Białystok Warszawa. Gorne limity spalania juz znam wiec chcialem sie pobawic i jezdzic najwolniej jak to bedzie mozliwe:) no i jak tico czy matiz wyprzedza mustanga GT to wyraz twarzy kierowcy matiza gdy wyprzedza mustanga jest bezcenny:)koral pisze:a to Ci nie wierze w to spalanie po miescie;p no chyba ze na cieplym silniku jak zresetujesz kompa to przy spokojnej jezdzie zmiesci sie w 17;) teraz w zime to nierealne spalanie w GT 2005;) latem tez trzeba si emocno starac;)Alexander25 pisze:2005 grudzienkoral pisze:
a ktory to rok?
jedyny minus takiej jazdy jest taki ze po 5 minutach robi sie nudna i nie ma frajdy. Probuje teraz tego samego z CV/GrandMarquis 4.6 V8 ale troche gorzej jest bo auto ciezsze i automat a nie manual:/
302 HOooooo
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
no moze i masz racje, mi kazdy Gt w zime palil 25l/100km, no ale ja nim nie jezdzilem np do pracy,tylko jak juz odpalilem to zeby korzystac z mocy a nie probowac oszczedzac;) przy zresetowaniu spalania na cieplym 17sie pokazywalo.. w wawie macie w meiscie wieksze przelotowki, nei stoi sie tyle i mozna jechac z predkoscia 70-80km/h to wtedy juz wogole takei spalanei jest realne,ale w malym miescie gdzie sie jezdzi 30-40km/h to juz malo realne..
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
Coś mi z tym spalaniem nie pasuje, mam wrażenia że nie wy liczycie tylko komp wskazuje średnie spalanie na desce!!!!!!!
Proponuję policzyć to bez pomocy kompa! Te wskazania
niejednokrotnie przekłamują i to w znacznym stopniu 
Proponuję policzyć to bez pomocy kompa! Te wskazania

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
pudel Chce powiedzieć że spalanie na poziomie 7l/100km tak jak Koral napisał to jakiś niepoprawny żart.
A szczerze, to tak jak już wcześniej pisałem, mój pali tyle ile mu wleję ani kropli więcej.
A szczerze, to tak jak już wcześniej pisałem, mój pali tyle ile mu wleję ani kropli więcej.
tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl
- Koral
- Forumowicz
- Kontakt:
masz racje,nei ma to jak wlac pod korek;) ale uprzedzam ze mi i tak nigdy wiecej nie spalil jak wlalemMAX pisze:Coś mi z tym spalaniem nie pasuje, mam wrażenia że nie wy liczycie tylko komp wskazuje średnie spalanie na desce!!!!!!!
Proponuję policzyć to bez pomocy kompa! Te wskazanianiejednokrotnie przekłamują i to w znacznym stopniu

a tak na powaznie to jak 2lata temu kupilem GT z kompresorem Saleena i na zestawie na 475HP jechalem z Bielska bialej to zatankowalem pod korek,no i do domu,mimo z ekilka razy dalem mu na trasie (pow 200) to zmiescil sie w 8l/100km