problem z cieknacym lozyskiem hydraulicznym sprzegla

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
escalar
Forumowicz
Model: GT Premium Bullitt
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny metalik
Kontakt:

problem z cieknacym lozyskiem hydraulicznym sprzegla

Post autor: escalar » 2011-01-10, 00:45

Witajcie,

zakupilem i zamontowalem jakis czas temu lozysko hydrauliczne sprzegla:
RAM Adjustable Hydraulic Throwout Bearing/Slave Cylinder (05-09 GT/GT500)

niestety, gwinty w linkach w oplocie pomimo tego, ze powinny sie same zacisnac przepuszczaja niewielkie ilosci plynu i po 4-ech miesiacach wyciekl mi prawie litr plynu hamulcowego...
postanowilem gwint uszczelnic klejem... i tutaj pojawia sie problem poniewaz nie mam pojecia jaki dobrac...
ponizej przesylam linki stron (sklepow internetowych) ktore oferuja kleje anaerobowe. Prosze o pomoc, sugestje, ktory z tych klejow bedzie sie nadawal do zastosowania ?

1.
KLEJE-USZCZELNIACZE

2.
SMARUJ.PL

3.
CYFRONIKA

4.
LOCTITE

z gory dzieki za pomoc :)

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2011-01-10, 08:50

Wracając Staszek do rozmowy w Łodzi , wkręcenie przewodu na klej wcale moze nie pomóż , dlatego ze głównym uszczelnieniem jest stożek a nie gwint , na Twoim przewodzie jest kręcąca sie końcówka którą wkręcasz w łożysko oporowe i jeżeli nie uszczelnisz stożka to płyn może penetrować nie po gwincie który uszczelnisz tylko po wewnętrznej stronie króćca ... tzn bedzie dalej wypływał pomiędzy rurką a króćcem a nie pomiędzy obudową łożyska a króćcem .... moim zdaniem powinieneś dopasować stożki poprzez dokręcenie , ewentualnie poprzez dorobienie bądż cieniutkiej uszczelki miedzianej , albo poprzez dorobienie oringu .....

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”