Witam
Ile mniej więcej może kosztować dostosowanie Mustanga z USA 2007-2010 do polskich wymogów / przepisów itp.?
Pozdrawiam serdecznie, Adam
Ile kosztuje dostosowanie Mustanga z USA 2007-2010?
-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
tu poszukaj
http://www.mustangklub.pl/viewtopic.php?t=1271
A na szybko to jak Escalar wyżej pisze - zależy. Możesz na to nie wydać ani złotówki, dużo ludzi jeździ na niezmienionych migaczach/pozycjach itd. Możesz też wydać w cholere kasy, ale w pełni i tak nie dostosujesz do przepisów.
http://www.mustangklub.pl/viewtopic.php?t=1271
A na szybko to jak Escalar wyżej pisze - zależy. Możesz na to nie wydać ani złotówki, dużo ludzi jeździ na niezmienionych migaczach/pozycjach itd. Możesz też wydać w cholere kasy, ale w pełni i tak nie dostosujesz do przepisów.
CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

-
- Forumowicz
- Model: 2007
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
- Kontakt:
aby bez problemów zarejestrować to potrzebujesz dużo szczęścia w polskich urzędach. do tego przegląd techniczny czyli u nas przede wszystkim światła pozycyjne białe nie pomarańczowe, migacze nie czerwone, przeciwmgielne światło, i przednie światła nie symetryczne. Ostatni warunek w zasadzie nie do spełnienia, więc tak czy inaczej potrzebujesz łagodnego albo znajomego kontroleraadaslaw pisze:Na razie interesuję mnie koszt "minimum", czyli dostosowania do polskich / europejskich przepisów, które muszę absolutnie zrobić, aby wóz bez problemów zarejestrować.
btw: Dziękuję za odpowiedz!

CS6 Progress bar

-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
przednie lampy ogarniesz chyba samemu - wkręcić żarówki na chama w standardowe klosze to nie problem - kilka godzin roboty - koszt jeśli to zrobisz samem 2x żarówka 5w5 + gniazdka do żarówek i kabelki - max 30-40 zł - tylko trochę dłubania i trzeba to zrobić na tyle dobrze żeby potem nie parowało... - można jeszcze jakoś odgiąć lustra ale ja mam takie szczęście ze i tak muszę dawać w łape na przeglądzie bo zawsze się czegoś uczepią ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Gorzej jest z tyłem bo masz tu na forum dział przerabianie świateł - i można się zorientowac, że to lekka masakra
- ale do ogarnięcia.
Najprościej jak kupisz lampy europejskie na tył - z białym kloszem środkowym - nie wiem jak to się tam przerabia, ale ludzie z tym jeżdżą - możesz przerobić tak samo na standardowych kloszach, tylko po prostu bedziez miał czerwone i nie będziesz miał znaczków E czy coś tam - ale najfajniej wygląda, jak się palą wszystkie 3 tak jak go fabryka wypuściła - czyli opcja z v-leds.com - dzień roboty na tych schematach co stworzył cannigia ( mi to zajęło ze 3 jak robiłem u siebie
- ale u olafa poszło szybko w miare ) plus koszt żarówek, cła, przesyłki - chyba ok 400 zł za te duperele.
Jak byś to przerabiał samemu to takie masz koszty dupereli potrzebnych do przeróbek - ja się w ogóle nie znam na tym a jakoś tu z pomocą ludzi z forum udało mi się to ogarnąć samemu więc to jest jak najbardziej wykonalne
A w ogóle to ja bym robił tak ( nawet tak zrobiłem
) - nic bym nie ruszał dopóki się ktoś nie przyczepi 
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Gorzej jest z tyłem bo masz tu na forum dział przerabianie świateł - i można się zorientowac, że to lekka masakra

Najprościej jak kupisz lampy europejskie na tył - z białym kloszem środkowym - nie wiem jak to się tam przerabia, ale ludzie z tym jeżdżą - możesz przerobić tak samo na standardowych kloszach, tylko po prostu bedziez miał czerwone i nie będziesz miał znaczków E czy coś tam - ale najfajniej wygląda, jak się palą wszystkie 3 tak jak go fabryka wypuściła - czyli opcja z v-leds.com - dzień roboty na tych schematach co stworzył cannigia ( mi to zajęło ze 3 jak robiłem u siebie

Jak byś to przerabiał samemu to takie masz koszty dupereli potrzebnych do przeróbek - ja się w ogóle nie znam na tym a jakoś tu z pomocą ludzi z forum udało mi się to ogarnąć samemu więc to jest jak najbardziej wykonalne

A w ogóle to ja bym robił tak ( nawet tak zrobiłem
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)

Bart