Leasing Ford Mustang 2015
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: VI gen
Leasing Ford Mustang 2015
Witam,
chciałbym stać się właścicielem Mustang z roku 2015 z silnikiem 3.7 kupując go w leasing. Tu mam pytanie do innych użytkowników, którzy zapewne też mają podobnego Mustang w leasing. Chodzi mi o warunki, przy 40% wpłaty własnej, 3 lata leasingu Alior zaproponował mi 107.5%, co wydaje mi się dość sporo. Czy u was warunki wyglądały podobnie? Nie mam żadnych opóźnień w BIKu itp.
Z góry dzięki za pomoc.
chciałbym stać się właścicielem Mustang z roku 2015 z silnikiem 3.7 kupując go w leasing. Tu mam pytanie do innych użytkowników, którzy zapewne też mają podobnego Mustang w leasing. Chodzi mi o warunki, przy 40% wpłaty własnej, 3 lata leasingu Alior zaproponował mi 107.5%, co wydaje mi się dość sporo. Czy u was warunki wyglądały podobnie? Nie mam żadnych opóźnień w BIKu itp.
Z góry dzięki za pomoc.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Re: Leasing Ford Mustang 2015
A pytałeś w santanderze? Mnie proponują 105,7% przy podobnych warunkach. Czasem przy autach z amerykańskiego rynku podnoszą koszta.
-
- Młodszy Forumowicz
Czytam teraz, że % może od rocznika zależeć, trochę już zeszli. W Santanderze nie pytałem, bo teraz w ogole auta z USA nie chcą robić. A z ciekawości Santander wymagał rzeczoznawcy?
Orientowałem się ostatnio w leasingu na 2013/14 rok ale też 3.7. Oferty były raczej 102%+ np w ING Leas dostałem ofertę na 102,35% przy 2 latach. Nie mam żadnych innych pożyczek (i nigdy nie miałem), ale konto mam u nich od wielu lat, może dlatego oferta lepsza.
-
- Model: GT 6 gen
- Stajnia: Stajnia Bydgoszcz
Również przymierzam się do takiego auta w leasingu tylko raczej wersja 5.0L. Czy mógłbym zapytać jak u Ciebie przy takim roczniku i wpłacie 40% wyglądają raty i wykup? Czy jest możliwość uzyskania dużej kwoty wykupu? Z góry dziękuję!yamaha44 pisze: ↑2020-09-21, 14:20Witam,
Z góry dzięki za pomoc.

-
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 2008
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Wykup najlepiej mieć jak najmniejszy. Wykup robisz jako osoba prywatna i po 6 miesiącach możesz sprzedać samochód bez płacenia potrzeby płacenia VATu.
-
- Młodszy Forumowicz
No trochę jestem zdziwiony. Bo 102% to ciężko dostać na nowe auto, jedynie na VW. Jak pytalem znajomych na używane auta na 3 lata tez koło 106%-106.5% mają.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Santander wychodzi tak że całkowity koszt to 9,5%. Wliczając prowizję oraz opłaty: rejestracyjną, cesję, ubezpieczenie różnicy odszkodowania (długo by to tłumaczyć) i jakieś inne pierdoły, plus konieczność założenia konta firmowego u nich na dwa lata bezpłatnie (po miesiącu możesz zamknąć). No i oczywiście dodatkowo pakiet ubezpieczeń: ok 6tyś/rok. Wkład 40%. Osobiście wolę wysoki wykup bo nie zawsze opłaca się wziąć auto. Wykup na firmę, darujesz żonie/mamie/kochance i po 6m-cach tak samo można sprzedać.