anbr64 pisze:Kolego, z całym szacunkiem do Twojej osoby ale proponujesz buisnes na bliżej nie określonych warunkach. Na zasadzie "jakoś to będzie". gdybyś poważnie o tym myślał to po pierwsze wiedział byś, że ze ślubami jest jak z komuniami. Mają swoje cykle. komunie - maj a śluby 90% to czerwiec, sierpień, wrzesień i pazdziernik. Daje to około 4x4 czyli 16 w podskokach 17 weekendów. Średnia pensja w Wawie dla mądrej i roztropnej osoby to 3,0-3,5tys netto. Pracodawce kosztuje to x2 czyli miesięcznie ok 6-7 tys /miesiąc. Jak zamierzasz wygenerować zysk w takiej wysokości przy nawet 20 wyjazdach w roku? Ile będzie kosztował 1 razowy wyjazd jeżeli tak jak wspominałeś masz chęć na zrobienie z tego głównego zródła zarobku? Nawet nie spróbowałeś podzwonić po ogłoszeniach i popytać ile taka usługa kosztuje? Nie wiesz jakie pozwolenia są wymagane przy wynajmie, ile kosztuje ubezpieczenie, jakie uprawnienia musi mieć kierowca i firma świadcząca usługi tego typu. Jaki będziesz miał koszt platformy ogłoszeniowej? Naprawdę nie trzeba mieć magistra z ekonomii żeby to policzyć. Więc pytam konkretnie - co chcesz i na co liczysz? To Ty rozpoczałeś ten wątek więc udziel szczegółowych odpowiedzi bo jak dotąd to wygląda to tak - rzucę wątek, może zgłosi się z 5 aut to puszczę na OLX i skasuję po 100pln od właścicieli jak się wynajmą. Sorry ale tak to wygląda. To mój ostani post na ten temat. Pozdrawiam i głowa do góry ale zanim wpadniesz na nowy pomysł to po prostu pomyśl przed.
Nie,
nie chcę z tego robić interesu na życie! Właśnie źle mnie odebrałeś....
Co do pensji i nie wjeżdżając nikomu na ambicje/dumę, sądzę, że średnia jest przynajmniej 1k wyższa dla osób ogarniętych, jeśli nie 2k. Spodziewam się, że większość forumowiczów może zarabiać "trochę" więcej niże te 3k netto

szczególnie jeśli pracują w Warszawie . Co do kosztów pracodawcy to rozbijamy się o temat rodzaju umowy, przy zleceniach (to jest chyba najbardziej odpowiednia opcja przy tego typu usługach) koszty pracodawcy są może 1/4 a nie 1/2. Choć nie mówię, że się nie da
Nie zamierzam dotykać OLXa, OLX to za przeproszeniem gówno, gdzie moderacja jest prawie żadna, chyba tylko naprawdę bardzo rażące przypadki są kasowane. Zamierzam napisać swój własny serwis, w tym się czuje dobrze (z zawodu jestem programistą, z wykształcenia bioinformatykiem), mam na to pomysł. Za tak prostackie pośrednictwo to chyba bym się nie odezwał do takiej osoby nigdy więcej.
Co do pomysłów, to mam jeszcze wiele "w szufladzie", a o szczegółach technicznych tego serwisu który chcę zbudować nie chcę mówić zbyt wiele otwarcie z wiadomych przyczyn: nie jestem gotowy publikować efektów pracy, teraz będę przeprojektowywał swoje rozwiązanie dla 1 samochodu na takie dla wielu. Pewnie skończy się tym, że napiszę zupełnie od zera.
Jak chcecie konkretów to mogę wszystkim, którzy się wypowiadali do tej pory zaoferować pierwszy rok bez prowizji jak mi się uda to rozbujać (no, chyba że to będzie moje jedyne źródło utrzymania i nie będę miał co jeść

).