zakup mustanga 94

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
zgoda150

zakup mustanga 94

Post autor: zgoda150 » 2016-10-08, 19:59

Witajcie,
Jestem tutaj nowy. Trafiłem na forum jak większość-z pasji do mustangów.

znalazłem blisko mnie mustanga chyba w niezłej cenie.
http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-m ... yv9hJ.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Prosiłbym o zerknięcie na ogłoszenie ludzi z większa wiedzą o mustangach od mojej i wyrażenie opinii.

Awatar użytkownika
speedster
Forumowicz
Model: 93' Mustang LX 5.0
Silnik: V8 5.0
Kolor: Titanium Frost

Re: zakup mustanga 94

Post autor: speedster » 2016-10-08, 23:20

Ciężko coś powiedzieć nie oglądając samochodu.
Cena jest dobra jeśli chodzi o 5.0 pod warunkiem że nie ma dziur w podłodze i skrzynia działa jak należy. Akurat ją sprawdziłbym dokładnie bo po kilkulentim postoju różnie z nimi bywa.
Silniki możesz sprawdzić poprzez wbudowaną diagnostykę-zwierasz 2 przewody pod maską i czytasz kody poprzez liczenie mrugnięć(poszukaj o tym w necie "error codes koeo koer") Z jego strony raczej nie powinieneś się spodziewać problemów.
Ogólnie wygląda ciekawie ale niech sie wypowiedzą właściciele sn'ów,ja nie znam ich typowych bolączek jeśli takie występują.

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2016-10-09, 01:59

Na zdjęciach wygląda zdrowo. Może do zadbanych nie należy ale czego spodziewać się po nieużywanym samochodzie. Warto się umówić, niech właściciel pokaże jak chodzi. Dobrze by było żeby przyjechać jak będzie zimny wtedy można ocenić pracę i na zimnym i na rozgrzanym. Potem tak jak napisał @speedster: zwierasz przewody diagnostyczne, przekręcasz kluczyk i patrzysz czy są jakieś błedy. Odpalasz silnik, kręcisz kierownicą max w lewo, max w prawo, pedał hamulca do końca, wciskasz przycisk OD i do końca, na krótko otwierasz przepustnice (nie musi wkręcić na maxymalne obroty, ważne żeby poszedł sygnał z TPS) i znowu patrzysz za błędami. Na koniec można wykonać balance test (zaraz po skończeniu mrugania lampki jeszcze raz gaz do końca). Nie sprawdza kompresji ale weryfikuje czy któryś z cylindrów nie działa gorzej od pozostałych. Wg mnie jeśli jeździ jak wygląda to jest to bardzo fajna baza do zabawy z mustangiem :)

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

danek
Forumowicz
Model: SN95 GT 1994r :)
Kolor: Żółty

Post autor: danek » 2016-10-09, 22:10

Nooo

Jak powiedzieli chłopaki powyżej, dokładnie sprawdź podwozie, ładnie wygląda na fotkach ale może mieć zżarty spód jak stał na zewnątrz.
U mnie też ładnie wyglądał a zżarty pod spodem strasznie, miałem odbudowywać ale okazało się że taniej będzie kupić zdrową budę z papierami i wszystko przełożyć oraz pomalować po calaku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”