Mustang z 68r silnik rzedowy 96 koni warto czy nie warto?
Mustang z 68r silnik rzedowy 96 koni warto czy nie warto?
Witam nazywam sie Darek. Jestem nowy na forum. Zarejestrowalem sie tutaj bo mam pytanie do bardziej doswiadczonych ludzi. Mieszkam i pracuje w szwecji. Mysle o zainwestowaniu kapiatalu w jakis klasyczny samochod. Chcial bym cos kupic i za jakis czas z zyskiem sprzedac ewentualnie w miedzy czasie odrestaurowac w polsce zeby wartosc wzrosla. Znalazlem w ogloszeniu na internecie mustanga z 68 roku ze zdjec mozna wywnioskowac ze wizualnie jest w dobrym stanie i cena tez jest atrakcyjna, przynajmniej tak mi sie wydaje. Piec lat nie jezdzony stal w garazu wymaga kupienia nowego akumulatora, oleju i plynu do chlodnicy. Ale jest taki motyw ze z silnikiem 96 km chyba to jest rzedowy szescio cylindrowy motor. I tu moje pytanie czy warto inwestowac w to auto, czy znajde na nie w przyszosci klienta czy ludzie interesuja sie tylko konkretnymi silnikami v8. ponizej dodaje zdjecia prosze o porade.
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Re: Mustang z 68r silnik rzedowy 96 koni warto czy nie warto
Raczej nie jest to inwestycja na której można zarobić jeśli trzeba go robić.
Odrestaurowanie nie kosztuje 10 000 ani 30 000 zł tak jak myślą ci co tego nigdy nie robili
I wszystko zależy ile chcesz czekać na zwrot lub ewentualnie zysk.
Jeśli rok lub 5 to nie wystarczy w tym przypadku może to być pomiędzy 10 a 30
V8 trochę szybciej zyskuje ale szału brak
Jeśli kupujesz dla siebie to ok ale nie zarobisz na tym chyba że stan jest super i dobra cena
Odrestaurowanie nie kosztuje 10 000 ani 30 000 zł tak jak myślą ci co tego nigdy nie robili
I wszystko zależy ile chcesz czekać na zwrot lub ewentualnie zysk.
Jeśli rok lub 5 to nie wystarczy w tym przypadku może to być pomiędzy 10 a 30
V8 trochę szybciej zyskuje ale szału brak
Jeśli kupujesz dla siebie to ok ale nie zarobisz na tym chyba że stan jest super i dobra cena

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
Przemek
502 319 299
- anbr64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: convertible 68
- Kolor: Tahoe Turquoise
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
W zasadzie delikatnie mówiąc olewamy takie posty. Z takim podejściem lepiej zostaw te pare tysi na koncie w banku. Może nie dołozysz bo do tej inwestycji dołożysz na pewno.thorus pisze:Witam nazywam sie Darek. Jestem nowy na forum. Zarejestrowalem sie tutaj bo mam pytanie do bardziej doswiadczonych ludzi. Mieszkam i pracuje w szwecji. Mysle o zainwestowaniu kapiatalu w jakis klasyczny samochod. Chcial bym cos kupic i za jakis czas z zyskiem sprzedac ewentualnie w miedzy czasie odrestaurowac w polsce zeby wartosc wzrosla. Znalazlem w ogloszeniu na internecie mustanga z 68 roku ze zdjec mozna wywnioskowac ze wizualnie jest w dobrym stanie i cena tez jest atrakcyjna, przynajmniej tak mi sie wydaje. Piec lat nie jezdzony stal w garazu wymaga kupienia nowego akumulatora, oleju i plynu do chlodnicy. Ale jest taki motyw ze z silnikiem 96 km chyba to jest rzedowy szescio cylindrowy motor. I tu moje pytanie czy warto inwestowac w to auto, czy znajde na nie w przyszosci klienta czy ludzie interesuja sie tylko konkretnymi silnikami v8. ponizej dodaje zdjecia prosze o porade.
68 Convertible 289 V8
71 MACH1 351C 4V
71 MACH1 351C 4V
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Ja byłem bardziej subtelny ale Andrzej to lepiej wyraziłanbr64 pisze:W zasadzie delikatnie mówiąc olewamy takie posty. Z takim podejściem lepiej zostaw te pare tysi na koncie w banku. Może nie dołozysz bo do tej inwestycji dołożysz na pewno.thorus pisze:Witam nazywam sie Darek. Jestem nowy na forum. Zarejestrowalem sie tutaj bo mam pytanie do bardziej doswiadczonych ludzi. Mieszkam i pracuje w szwecji. Mysle o zainwestowaniu kapiatalu w jakis klasyczny samochod. Chcial bym cos kupic i za jakis czas z zyskiem sprzedac ewentualnie w miedzy czasie odrestaurowac w polsce zeby wartosc wzrosla. Znalazlem w ogloszeniu na internecie mustanga z 68 roku ze zdjec mozna wywnioskowac ze wizualnie jest w dobrym stanie i cena tez jest atrakcyjna, przynajmniej tak mi sie wydaje. Piec lat nie jezdzony stal w garazu wymaga kupienia nowego akumulatora, oleju i plynu do chlodnicy. Ale jest taki motyw ze z silnikiem 96 km chyba to jest rzedowy szescio cylindrowy motor. I tu moje pytanie czy warto inwestowac w to auto, czy znajde na nie w przyszosci klienta czy ludzie interesuja sie tylko konkretnymi silnikami v8. ponizej dodaje zdjecia prosze o porade.

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
Przemek
502 319 299
Dzieki sa szczere odpowiedzi dodam ze cena za ten samochód to 60000 koron czyli na polskie jakies 27 tys zlotych moze jeszcze by sie udało cos zbic
- anbr64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: convertible 68
- Kolor: Tahoe Turquoise
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Wejdz na dział galeria I generacja. Przejżyj projekty kolegów I zobacz jak można zostać zaskoczonym tzw "bardzo dobrym stamen" lub moim ulubionym - "pokryty patyną". Nie licz na "tanie Eldorado" w Polsce. Tu ceny za renowacje nieco jeszcze niższe niz w zachodniej Europie ale nikt ci go nie zrobi za 30tys pln. Jeżeli chcesz zainwestować to przygotuj jakieś 30-50T ale EUR I kup fasta lub cabrio
Pozdrawiam Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
68 Convertible 289 V8
71 MACH1 351C 4V
71 MACH1 351C 4V
- simontlc
- Forumowicz
- Model: 289 coupe 1965
- Kolor: mechaniczna pomarańcza (Poppy Red )
- Kontakt:
W Norwegii widzialem coupe z v8 za 40 tys.krthorus pisze:Dzieki sa szczere odpowiedzi dodam ze cena za ten samochód to 60000 koron czyli na polskie jakies 27 tys zlotych moze jeszcze by sie udało cos zbic

"NO IT'S NOT JUST A SIX, IT'S A PART OF THE LEGACY OF THE MUSTANG"
Jeszcze jedno pytanie. Czy można zmienić sam silnik z rzędowego na v8 . Czy trzeba zmieniać cos wicej
- simontlc
- Forumowicz
- Kontakt:
Most, skrzynia, zawieszenie,

Rozmawiałem z jednym Szwedem i on twierdził ze wystarczy tylko silnik zmienić ze Fordy były proste i wszystkie części takie same były twierdził z w wystarczy tylko silnik zamienić
- simontlc
- Forumowicz
- Kontakt:
Ją też widzialem takiego swapa, ale tylko na handel , nikt tak dla siebie nie robił,bo nie wiadomo jak długo to wytrzyma, musiał byś porównać elementy od rzędówki i od v8, wtedy zobaczysz że te od v8 są większe ,solidniejsze,chyba nie bez powodu, zresztą zostaw rzędowke, nie ma ich zbyt wiele (między innymi ją mam)a jeśli zrobisz SWAP to itak auto nie osiągnie tej ceny jak oryginalne v8,btw. Za cene 40 tys. już możesz znaleźć v8 w podobnym staniethorus pisze:Rozmawiałem z jednym Szwedem i on twierdził ze wystarczy tylko silnik zmienić ze Fordy były proste i wszystkie części takie same były twierdził z w wystarczy tylko silnik zamienić

Dzięki za odpowiedz. Myślałem o kupieniu poprawieniu co nieco moze ewentualnie zmiana silnika i sprzedaz. Ile trzeba zapłacić za sprawny silnik?
- 6t07t
- Forumowicz
- Model: 1966-2008
- Kolor: Silver Blue, Black
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Auta po swapie są sporo mniej warte więc zmiana z zamiarem późniejszej sprzedaży to pomyłka.
Najlepiej zostawić w oryginale i ewentualnie poprawić parametry.
Silnik 200-I6 ma 120 HP.
Najlepiej zostawić w oryginale i ewentualnie poprawić parametry.
Silnik 200-I6 ma 120 HP.
1966 Silver-Blue Coupe od nowości w PL
2008 Black Bullitt 3620
Ex: 1964-1/2, 1965, 1966, 1967, 1968, 1971, 1972, 1973, 1995, 2007
2008 Black Bullitt 3620
Ex: 1964-1/2, 1965, 1966, 1967, 1968, 1971, 1972, 1973, 1995, 2007
- simontlc
- Forumowicz
- Kontakt:
W Polsce gdzieś widziałem za 3500 ale to jest cena silnika do remontu

Silnik jest podobno 96 konny tu jest numer vin 8T01T103466