Czy chcesz żeby powstał dział LPG na naszym forum ??
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Ja oddalem na tak, mysle ze jak powstanie taki dzial, to tym co to przeszkadza poprostu nie beda tam wchodzic, a nie tak jak tu, ktos chce sie dowiedziec cos technicznego a tu kupa, wszyscy sie spuszczaja jak to samochody z silnikami z technologia z poznych lat 80, zawieszeniem z wczesnych 80 nie nadaja sie do gazu, profanacja itp.
Prawda jest taka ze mustang sie skonczyl w latach 60 i tych bym nie gazowal raczej, reszta to podtrzymanie legendy. Najtansze auto z silnikiem powyzej 200km w usa... dostepne dla gowniarzy, cos ala golf III u nas, ale coz profanacja. i tak go lubie...
Prawda jest taka ze mustang sie skonczyl w latach 60 i tych bym nie gazowal raczej, reszta to podtrzymanie legendy. Najtansze auto z silnikiem powyzej 200km w usa... dostepne dla gowniarzy, cos ala golf III u nas, ale coz profanacja. i tak go lubie...
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Jak to czytałem, to mi się bebechy wywracały, ale cóż - taka jest niestety rzeczywistość. Dzieciaki takie dostają na osiemnastkę, o ile nie kupią sobie za kieszonkowe...caniggia pisze:Prawda jest taka ze mustang sie skonczyl w latach 60 i tych bym nie gazowal raczej, reszta to podtrzymanie legendy. Najtansze auto z silnikiem powyzej 200km w usa... dostepne dla gowniarzy, cos ala golf III u nas, ale coz profanacja. i tak go lubie...

.::
my other ride is your mom
::.

I tu bym się z Panem Redaktoremstanglex pisze: Uważam jednak, że sama ankieta nie ma sensu i jest konfliktogenna.

Reasumując, moje zdanie na temat LPG w stangu jest totalnie obojętne, ponieważ nie jestem ZAINTERESOWANY takim rozwiązaniem, natomiast wypowiadanie się w kategorycznym tonie przeciwko innym rozwiązaniom zasilającym, uważam za działanie wysoce szkodliwe przeciwko integracji społeczności, którą ma łączyć jedno: ślepa miłość do Forda Mustanga!!! To jest czynnik podstawowy, a nie to czym się go zalewa

Jeśli ktokolwiek ma interes w zakładaniu instalacji gazowej to niech ją sobie zakłada. To jest jego PRYWATNA sprawa.
Napiętnowanie obecnych i potencjalnych właścicieli stangów z instalacją LPG kojarzy mi się natychmiast z PRL'em i dylematem - czy mam wstępować do partii, czy tez nie i ponosić syfiaste konsekwencje w przypadku decyzji odmownej.
Jeszcze dojdzie do tego, że Ci którzy mają LPG staną się bohaterami w walce z Betonem Partyjnym

DOKTRYNERSTWU mówię stanowcze NIE!!!

- Załączniki
-
[Rozszerzenie gif zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Kolor: Candy Apple Red
W tej chwili ignirujesz głos ludzi którzy chcą mieć taki temat...alfatech pisze:Dużo ciekawych rzeczy " od rzeczy" można się dowiedzieć z czytania Waszych postów panienki :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ......... jeśli obraziłem kogoś to przepraszam :P
Dlaczego głosowanie ? Bo sam nigdy takiego działu bym nie założył z własnej woli ,Andronik też :)
W tej chwili zakładając taki dział zignorowałbym głosy ludzi którzy głosowali na nie i ku mojej uciesze :hurra: są w większości :)
Jestem zagorzałym przeciwnikiem gazowania fordów ,na CKP wiele razy robiłem wklejki z "Auto Świata" czy "Motoru" o tym jak chodzi gaz w fordach.
Oczywiście przeciwnicy bili brawo a do zwolenników i tak nie trafiały argumenty osób które wypowiadały się w tych artykułach.
Jeśli macie coś sensownego do napisania w temacie LPG to piszcie :]
,jeśli mają to być rzeczy w stylu ,nietrafionego a nawet fatalnego zwrotu "zagazowania w komorach" to lepiej nic nie piszcie według zasady " .................. milczenie jest złotem"
Z całym szacunkiem :padam: .................,przez pisanie podobnych i innych bezsensownych rzeczy sami sobie wystawiamy........... świadectwo .............................,które czytają wszyscy :/
Jak pisałem, najlepsze, temat widoczny tylko dla grupy i kto chce to się do grupy zapisuje, najlepsze wyjście.
Ostatnio zmieniony 2009-05-19, 12:19 przez Pawellos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
jeśli będą w większości nie będę nikogo ignorował - z tymi grupami to jest sensowny pomysłPawellos pisze:W tej chwili ignirujesz głos ludzi którzy chcą mieć taki temat...
Jak pisałem, najlepsze, temat widoczny tylko dla grupi i kto chce to się do grupy zapisuje, najlepsze wyjście.

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
to jeszcze moze pojsc dalej, zalozy grupy co widza tylko samochody z pasami, dla innych cabrio, coupe tez osobno, v6 tez, v8 oczywiscie jako jeszcze jedna itp itd.
i oczywiscie ankiety przed zalozeniem kazdego nastepnego tematu, bo mi sie akurat 70% z nich nie chce czytac, innym pewnie inne 70%...
[ Dodano: 2009-05-19, 12:23 ]
Tak jeszcze dla kultury jak to narzekacie wszyscy na nasz kraj, to wystarczy wejsc na forum w De czy w UK, nie widzialem ani jednego postu na temat LPG w stylu ktorym w tym temacie mozna zaobserwowac. W Us jezdza mustangami na etanolu i tez nikt sie nie czepia.
nie chce mi sie juz pisac w tym temacie...
i oczywiscie ankiety przed zalozeniem kazdego nastepnego tematu, bo mi sie akurat 70% z nich nie chce czytac, innym pewnie inne 70%...
[ Dodano: 2009-05-19, 12:23 ]
Tak jeszcze dla kultury jak to narzekacie wszyscy na nasz kraj, to wystarczy wejsc na forum w De czy w UK, nie widzialem ani jednego postu na temat LPG w stylu ktorym w tym temacie mozna zaobserwowac. W Us jezdza mustangami na etanolu i tez nikt sie nie czepia.
nie chce mi sie juz pisac w tym temacie...
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Kolor: Candy Apple Red
Zawsze kogoś zignurujesz, mniejszość, ale to też "ktoś", chyba że wszyscy będą jednogłośni...alfatech pisze:jeśli będą w większości nie będę nikogo ignorował - z tymi grupami to jest sensowny pomysł :ok:Pawellos pisze:W tej chwili ignirujesz głos ludzi którzy chcą mieć taki temat...
Jak pisałem, najlepsze, temat widoczny tylko dla grupi i kto chce to się do grupy zapisuje, najlepsze wyjście.
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
no własnie np. w Brazylii ponad 50% aut jeżdzi na etanolu (lub i benzynie i etanolu), a do roku 2012 wszystkie mają takie być (może wszystkie nowe?, nie wiem jak to sobie wyobrażają, a pismaki lubia przekłamywać informacje...) (No to u nas na Forum 50% Brazylijczyków czyli potencjalnie jakieś 60 mln trzeba by wywalić... ; )))
Ja to jestem ze LPG ponieważ jest to jakaś alternatywa wobec lobby benzynowego.
Zauważyliście, że jak rok temu baryłka ropy była po 120 $ to cena benzyny po ok. 4,4zł a jak cena ropy spadła 3 RAZY do 40$ cena benzyny w PL tylko do 3,3 (dokłdnie nie pamiętam cen w PL ale NA PEWNO NIE SPADŁO 3 RAZY ani nawet 2 razy taniej).
Ja wiem, że są zakupy "długofalowe", kontrakty etc. ale mimo wszystko wachania kwartalne cen ropy są duże na giełdach a w Polsce zawsze drogo lub bardzo drogo.
Także LPG ok, może nie w Mustangach, ale ogólnie ich wspieram.
Mnie nie interesują watki o Mustangach z lat 90-tych ale po prostu ich nie czytam, a nie mówię, żeby je wywalić....
Ja to jestem ze LPG ponieważ jest to jakaś alternatywa wobec lobby benzynowego.
Zauważyliście, że jak rok temu baryłka ropy była po 120 $ to cena benzyny po ok. 4,4zł a jak cena ropy spadła 3 RAZY do 40$ cena benzyny w PL tylko do 3,3 (dokłdnie nie pamiętam cen w PL ale NA PEWNO NIE SPADŁO 3 RAZY ani nawet 2 razy taniej).
Ja wiem, że są zakupy "długofalowe", kontrakty etc. ale mimo wszystko wachania kwartalne cen ropy są duże na giełdach a w Polsce zawsze drogo lub bardzo drogo.
Także LPG ok, może nie w Mustangach, ale ogólnie ich wspieram.
Mnie nie interesują watki o Mustangach z lat 90-tych ale po prostu ich nie czytam, a nie mówię, żeby je wywalić....
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: niebieski
Hans, oczywiście, że za LPG w mustangu i za tym, żeby taki dział powstał na forum
Sporo osób zakłada LPG bo jest to jakaś alternatywa cięcia kosztów. Zaraz posypią się komentarze w stylu "ale skoro miałem $ na zakup takiego samochodu to zakładałem, że będzie tyle palił, a gaz jest tylko do zapalniczek, kuchenek etc." - no jasne, tylko, że w życiu różnie się układa...

Sporo osób zakłada LPG bo jest to jakaś alternatywa cięcia kosztów. Zaraz posypią się komentarze w stylu "ale skoro miałem $ na zakup takiego samochodu to zakładałem, że będzie tyle palił, a gaz jest tylko do zapalniczek, kuchenek etc." - no jasne, tylko, że w życiu różnie się układa...