Czym pielęgnować skórę?

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: windveil blue

Re: Czym pielęgnować skórę?

Post autor: bart » 2013-05-22, 08:36

na mnie czeka gliptone w domu ale ja mam inna skore w kuniu.
relacje zdam za dobry tydzien :)

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 4.0
Kolor: Black Metalic

Post autor: Treys » 2013-05-22, 10:14

rzabsky pisze:A jak często?
tym środkiem co podałem najlepiej co 3-4 miesiące w zależności od potrzeb :P ja sobie kupiłem specjalny pigment do czarnej skóry który odświeża bardzo ładnie kolor , są różne kremy jeszcze regenerujące skóre , jak je widziałem to się aż zdziwiłem co one potrafią :orany:

"Run my horse run"Obrazek

bili20
Młodszy Forumowicz
Model: Jeszcze nie ma

Post autor: bili20 » 2013-05-22, 10:47

bart pisze:na mnie czeka gliptone w domu ale ja mam inna skore w kuniu.
O jak dobrze, bałem się, że wszyscy używają Plaka :p
Treys pisze:tym środkiem co podałem najlepiej co 3-4 miesiące w zależności od potrzeb
Jak się sporo jeździ, to najczęściej jak się da. Fotel kierowcy w Volvo mojej mamy jadę raz w miesiącu, ale skóra tam jest daleko delikatniejsza od tej w hamerykańskich samochodach ;)
ja sobie kupiłem specjalny pigment do czarnej skóry który odświeża bardzo ładnie kolor , są różne kremy jeszcze regenerujące skóre , jak je widziałem to się aż zdziwiłem co one potrafią
To prawda, polecam przejrzeć sobie stronkę i wzbogacić swoją wiedzę. Oprócz dobrych środków mają również tutoriale z filmikami, jak sobie z czym radzić [url]http://lederzentrum.pl]KLIK[/url]
też się tym w miare interesuję i nie narzekam na kosmetyki Meguiarsa
Ja nie narzekam jedynie na ich aplikatory, koncentrat do mycia szyb i QD do wnętrza. Reszta naprawdę dupy jakością nie urywa. Oczywiście patrząc na ceny, bo są producenci robiący o wiele lepsze i wydajniejsze produkty za taką samą lub mniejszą kasę.

bili20
Młodszy Forumowicz

Post autor: bili20 » 2013-05-22, 10:49

bili20 pisze:
bart pisze:na mnie czeka gliptone w domu ale ja mam inna skore w kuniu.
O jak dobrze, bałem się, że wszyscy używają Plaka :p
Treys pisze:tym środkiem co podałem najlepiej co 3-4 miesiące w zależności od potrzeb
Jak się sporo jeździ, to najczęściej jak się da. Fotel kierowcy w Volvo mojej mamy jadę raz w miesiącu, ale skóra tam jest daleko delikatniejsza od tej w hamerykańskich samochodach ;)
ja sobie kupiłem specjalny pigment do czarnej skóry który odświeża bardzo ładnie kolor , są różne kremy jeszcze regenerujące skóre , jak je widziałem to się aż zdziwiłem co one potrafią
To prawda, polecam przejrzeć sobie stronkę i wzbogacić swoją wiedzę. Oprócz dobrych środków mają również tutoriale z filmikami, jak sobie z czym radzić http://lederzentrum.pl
też się tym w miare interesuję i nie narzekam na kosmetyki Meguiarsa
Ja nie narzekam jedynie na ich aplikatory, koncentrat do mycia szyb i QD do wnętrza. Reszta naprawdę dupy jakością nie urywa. Oczywiście patrząc na ceny, bo są producenci robiący o wiele lepsze i wydajniejsze produkty za taką samą lub mniejszą kasę.

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2013-05-22, 14:08

ja mam Endurance do Gumy jak i UC , oraz aplikatory i jestem zadowolony , do kokpitu polecam bardzo PoorBoya NaturalLook zapach migdałowy a i kurz nie siada i nie klei się jak plak ;)

bili20
Młodszy Forumowicz

Post autor: bili20 » 2013-05-22, 14:17

Treys pisze:ja mam Endurance do Gumy jak i UC , oraz aplikatory i jestem zadowolony , do kokpitu polecam bardzo PoorBoya NaturalLook zapach migdałowy a i kurz nie siada i nie klei się jak plak ;)
No tak, jak mogłem zapomnieć o Endurance'ie! :mur:

To ja z kolei polecę Ci 303 Aerospace Protectant. Nie pachnie tak ładnie jak PB, ale lepiej zabezpiecza przed kurzem i jak się go rozwodni, to jest matowy jak Gtechniq C6 bodajże (Matt Dash).

Talent
Forumowicz
Model: GT Convertible
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: Talent » 2013-05-27, 19:42

Panowie, a gdy skóra zaczyna się przecierać i traci kolor? Jakieś barwniki się stosuje?

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Silnik: inny V8
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2013-05-27, 20:06

Talent pisze:Panowie, a gdy skóra zaczyna się przecierać i traci kolor? Jakieś barwniki się stosuje?
Tutaj masz http://sklep.lederzentrum.pl/renowacja-skory-c-2.html" onclick="window.open(this.href);return false; dobiorą Ci kolor na podstawie Twojej tapicerki, a tutaj link do mojego postu i zdjęcia jak ja robiłem u siebie viewtopic.php?f=52&t=3323" onclick="window.open(this.href);return false;

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2013-06-08, 19:23

Gdyby ktoś chciał jakieś porządne środki do czyszczenia samochodu , woski , szampony mam znajomego który posiada ogrom tego i po bardzo korzystnej cenie , zapachy do samochodu dużo i dużo gdyby kogoś to interesowało :

https://www.facebook.com/keepitcleankrakow?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

bo warto ;)

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: windveil blue

Post autor: bart » 2013-06-08, 19:43

ja bez zadnej reklamy, poprostu testowalem, wyczyscilem u siebie skore. ten kto widzial i dotykal to wie ze skora jest bardzo miekka i wydaje sie ciepla nawet zima, ale to tak subiektywnie.
a teraz o czyszczeniu

nie czyscilem auta dobry rok, na pierwszy rzut oka bylo widac ze jest brudna i lekko szara. oryginalny kolor to ecru. po roku bylo dosyc szaro, siedzenie przybrudzone od jeansow. czyscilem auto prawie godzine a pozniej nakladalem 2 razy odzywke/mleczko. po calej operacji, skory sie nie poleruje, poprostu zostawia sie do wchloniecia.
efekt:
skora bardzo delikatnie blyszczy, ale nie slizga sie. wyraznie stala sie miekka i odzywiona, przyjemny zapach nowej skory. jestem bardzo zadowolony, skora odzyskala kolor i stala sie znowu przyjemna :)

uzywalem kosmetykow gliptone do skory półanilinowej

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz

Post autor: Treys » 2013-06-08, 19:47

bart pisze:ja bez zadnej reklamy, poprostu testowalem, wyczyscilem u siebie skore. ten kto widzial i dotykal to wie ze skora jest bardzo miekka i wydaje sie ciepla nawet zima, ale to tak subiektywnie.
a teraz o czyszczeniu

nie czyscilem auta dobry rok, na pierwszy rzut oka bylo widac ze jest brudna i lekko szara. oryginalny kolor to ecru. po roku bylo dosyc szaro, siedzenie przybrudzone od jeansow. czyscilem auto prawie godzine a pozniej nakladalem 2 razy odzywke/mleczko. po calej operacji, skory sie nie poleruje, poprostu zostawia sie do wchloniecia.
efekt:
skora bardzo delikatnie blyszczy, ale nie slizga sie. wyraznie stala sie miekka i odzywiona, przyjemny zapach nowej skory. jestem bardzo zadowolony, skora odzyskala kolor i stala sie znowu przyjemna :)

uzywalem kosmetykow gliptone do skory półanilinowej
ogólnie ten zestaw Glipotone warto mieć do skóry jest wart swojej ceny , ja używam chwilowo K2 mleczko jakieś a na przebarwienia jak wcześniej pisałem Saphire pigment efekt jest powalający

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”