Fastback Barter - wymiana barterowa - projekt

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Model: coupe 1966
Silnik: V8 4.6
Kolor: signal flare red
Kontakt:

Re: Fastback Barter - wymiana barterowa - projekt

Post autor: Piotrek86skc » 2013-03-19, 08:34

http://otomoto.pl/ford-mustang-1968-con ... 39085.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Może kup np tego, a resztę spraw( naprawy), będziesz mógł rozwiązać barterem. Naprawdę powiedz jak chciałbyś wejść w posiadanie autka poprzez barter. Musiałbyś znaleźć jak w tym przypadku 6 kolesi którym zrobiłbyś strony, a oni by się zrzucili i kupili ci mustanga. To już nie łatwiej wziąć kasę z 6 faktur i kupić takiego cabrio?

hubi
Młodszy Forumowicz
Model: 1966
Silnik: inny V8
Kolor: niebieski

Post autor: hubi » 2013-03-19, 10:24

Piotrek86skc pisze:http://otomoto.pl/ford-mustang-1968-con ... 39085.html
Może kup np tego, a resztę spraw( naprawy), będziesz mógł rozwiązać barterem. Naprawdę powiedz jak chciałbyś wejść w posiadanie autka poprzez barter. Musiałbyś znaleźć jak w tym przypadku 6 kolesi którym zrobiłbyś strony, a oni by się zrzucili i kupili ci mustanga. To już nie łatwiej wziąć kasę z 6 faktur i kupić takiego cabrio?

No coś Ty, to poniżej oczekiwań naszego kolegi :)
To koniecznie musi być fastback i jeżdżący, bo tylko takiego przyjmie w barterze za stronki i rollupy :)

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2013-03-19, 10:42

możesz napisać jak się nazywasz i jaką nazwę ma Twoja Agencja Reklamowa?

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
yoltz
Forumowicz
Model: IV 2004
Silnik: V6 3.8
Kolor: żywe srebro...
Kontakt:

Post autor: yoltz » 2013-03-19, 10:45

www.bujal78.pl pisze: co do cen wlasnie kupilem tego fbacka z 69r...i chocby wrony sraly z oplatami wszystkimi wychodzi kolo 40tys
" onclick="window.open(this.href);return false;
Fajowy wrzuć foty jak już go ogarniesz trochę :)

Awatar użytkownika
lamina
Stowarzyszenie MKP
Model: GT390 1968
Silnik: inny V8
Kolor: Highland Green
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: lamina » 2013-03-19, 11:00

www.bujal78.pl pisze:
fastback_barter pisze:Panowie, najważniejsze że już zaczynamy rozmowę na temat, i skupiacie się na barterze.

Bujal - na pewno lepiej by było zrobić 60 stron i przeznaczyć kasę na samochód, ale... znajdź teraz 60 klientów i obskocz te 60 projektów. Rozumiem i zdaję sobie sprawę że mając kasę, szybciej temat byłby skończony.
Ale na tym właśnie polega barter, aby znaleźć drugą osobę która, raz że będzie mogła zaoferować to czego szukasz, a dwa - będzie potrzebowała tego co Ty możesz zaoferować.
Ma to ten plus, że obie strony zyskują.
Oczywiście zgodzę się z faktem - iż jeżeli ktoś ma zaoferować samochód w zamian powiedzmy za stronę, to chcąc nie chcąc on wyłoży kasę na jego zakup. Ale pamiętajcie też, że z mojej strony, wykonanie przykładowej strony to też są koszty. Czas poświęcony na projekt, opłacenie programisty, to wbrew pozorom też duże koszty.
Dlatego najlepiej barter się sprawdza, gdy akurat dana osoba dysponuje już tym samochodem, i notabene nie musi wykładać kasy na jego zakup. Ale raczej ciężko będzie dotrzeć do takiej osoby.
Barter polega rowniez na tym zeby wymieniane towary lub uslugi byly w zbizonej wartosci(by mial sens) a tu nie ma takich proporcji...oferujesz swoja prace ktora jest niewspolmierna do oczekiwanego rezultatu...gdybys zglosil sie do mnie i powiedzial zrobie ci strone a ty importuj auto mi za free...mialo by to sens (podobne koszta kazdej ze stron), gdybys chcial zebym kupil ci i importowal auto a ty w zamian zrobisz mi blacharke lakier i tapicerke w moim buicku+elektryke http://www.bujal78.pl/na-sprzedaz/3/0/1 ... ml?lang=pl" onclick="window.open(this.href);return false; pewnie bym sie zgodzil bo auto by też wynioslo ok 50tys pln (zaleznie od rocznika i stanu) a tymczasem nie ma to moim zdaniem sensu bo nawet robiac wymiane barterowa bedziesz musial nie tylko zrobic 60 stron ale jeszcze znalezc 60 ludzi ktorzy beda je chcieli i beda gotowi zaoferowac ci cos w zamian

co do cen wlasnie kupilem tego fbacka z 69r...i chocby wrony sraly z oplatami wszystkimi wychodzi kolo 40tys
" onclick="window.open(this.href);return false;
a to 1969.... pyanie jaki silnik, jesli 351 to czy winsdor ? czy to mach 1 czy zwykły sportroof.... 69 w takim stanie mozna jeszcze dorwac ponizej 10k$.... ale nie jest to łatwe...
na starsze już trzeba polować...
tanio mozna kupic takie cos:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1967-FOR ... 807wt_2648" onclick="window.open(this.href);return false;
na craigs liście był 4 tygodnie temu dokładnie ten za 3000$... jak widac, ebay jest sporo drozszy od portali lokalnych :) facet ma jeszcze chyba 2 lub 3 w podobnym stanie... i podobnej cenie.

bujal78
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: bujal78 » 2013-03-19, 14:23

to zwykly (choc ostatnio moglem kupic macha w podobnym stanie za 8) co do tego kosztowal 6900$ ale wiadomo dowoz do portu, kontener, vat rozladunek i kolejne pare tys $ no i robi sie 35000
wzielem tego bo kompletny no i podlogi nie przegnite(ot zwykla ruda ale nie cancer)

fastback_barter

Post autor: fastback_barter » 2013-03-19, 15:39

Ok Panowie, dzięki za te informację. Trochę to rzuciło światła na cały projekt.
Sądziłem i liczyłem że sam zakup wiąże się z nieco mniejszymi kwotami.
Rzeczywiście, ceny są dużo większe, aniżeli jestem w stanie zaoferować w barterze - tu przyznaję teraz rację.

Przy kwotach rzędu 10-15 tys. $ barter będzie raczej nie do wykonania.

Trochę mnie to zmartwiło, ale nic, nie ma co się poddawać. Z chęcią będę monitorować serwisy i ogłoszenia.
W takim razie będzie trzeba nieco zmienić plan, i zapewne pomyśleć o zakupie za gotówkę, a resztę ogarnąć poprzez barter.

W każdym bądź razie dzięki za wyjaśnienia, i przedstawienie jak te samochody stoją na rynku.

Zapewne jakbym od początku sprawdził po ile stoją te Mustangi, temat poszedł by nieco innym tonem, i zapewne aż tak byście na mnie nie najeżdżali.
Mój błąd przyznaję, teraz będę o tyle mądrzejszy.

Awatar użytkownika
yoozeq
Stowarzyszenie MKP
Model: 68,69,69, ..?
Kolor: ładny
Kontakt:

Post autor: yoozeq » 2013-03-19, 15:46

Ano teraz masz jasność, co i jak, no i za ile... ;) Tak jak Bujal pisał małe rzeczy możesz ogarniać barterem, ale na sam zakup lepiej szykuj gotówkę, no i szukaj bo klasyk mówił... szukajcie z znajdziecie :D

pozdrawiam, yoozeq
-------------
Mustang 1968 fastback JCode - projekt
Mustang 1969 coupe 200 c.i. I6
Mustang 1969 sportsroof 331 stroker
Mustang 1973 MACH 25%
Mustang 2017 GT S550 - dzienny
http://www.facebook.com/My.Mustang.69

bujal78
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: bujal78 » 2013-03-20, 05:55

dobra sprawa z mustangami w przeciwienstwie do innych modeli innych marek to ze jest ich jak psów...i naprawde mozna trafic fajne okazje...kompletny matching# mach1 69 za 8000$ to moim zdaniem uczciwy deal a jest ich duuuzo wiecej
co do barteru...3-4tys usd to najtansze uczciwe coupe
1500-1900$ kontener
1000$ marża importera (można samemu choć moim zdaniem to uczciwe pieniądze za wykonaną usługę)
300-1100 dowóz wew usa
----------------------
x 1.08 by doliczyc vat
+3000 koszty w Polsce (rozformowanie kontenera, SAD, przegląd, opinia rzeczoznawcy, wpis do rejestrów zabytków)
+koszt dowozu pod dom (1.5pln za km liczony w 2 strony)
(takie wyliczenie dla Ciebie i innych chcących kupić w USA)

fastback_barter

Post autor: fastback_barter » 2013-03-20, 10:17

Dzięki bujal za wyliczenie.
Teraz już wiem co i jak, i z jakimi kosztami to się wiąże. Rzeczywiście zbyt ambitnie podszedłem do tematu, nie badając tego wcześniej tak dokładnie.
W każdym bądź razie dziękuję za pomoc, a cały mój misterny plan odłożę na razie w czasie.

Będę już wiedział do kogo się zgłosić jak wpadnie jakiś fajny model na aukcji, i przy okazji wolna gotówka do zainwestowania chociażby w samo kupno auta.

Awatar użytkownika
Evening
Forumowicz
Model: 302'cid 1975
Silnik: V8 5.0
Kolor: Medium copper metallic

Post autor: Evening » 2013-03-20, 11:28

Jeśli chodzi o Bujala [Andrzeja] to z perspektywy czasu polecam :) [sam korzystałem z jego usługi ściągnięcia oraz wyszukania auta].
No i miałem szczęście z samochodem bo trzyma się naprawdę dobrze.

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939
;)

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Model: coupe 1966
Silnik: V8 4.6
Kolor: signal flare red
Kontakt:

Post autor: Piotrek86skc » 2013-03-20, 15:49

No mój też ściągał;D Mój też się trzyma dobrze chociaż czasami coś sam mu zepsuję;P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”