pomalowane srebrzanką przemysłową

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
No i tu masz kolego nie do końca informację, kolektory przywiozłem ze Szwecji w 2005 roku, założyłem i pomalowałem podczas remontu w 2006, do dziś są w nie zmienionym stanie. Jutro cały dzień mam zajętość ale jak nie wierzysz to w niedzielę mogę zrobić foto i Ci pokazać, że jednak pomalowane, fakt auto używane tylko i wyłącznie latem ale jednak chodzi, nagrzewa się w 100% i farba nic nie zeszła.michal@ pisze:Ładnie wyglądają te kolektory![]()
Aż szkoda je zakładać.....
no i będzie szkoda, bo farba spadnie max po 2 godzinach pracy silnika![]()
temperatury w kolektorach dochodzące do nawet 1000*C zrobią z tej farby śliczną czarną dymiącą powłoczkę
mam pytanko w jakim celu owija się te kolektory?RAFAŁ pisze:[url=http://images49.fotosik.pl/252/9d765a5bf2be5c11m.jpg]Obrazek[/URL]
owinięty kolektor
zamałe są przerwy pomiędzy rurami i nie wszystkie są pojedyńczo owinięte ale myślę że dobrze wyszło
nie kupowałem zwykłych tasiemek (termoizolacyjnych) tylko to jest taki gruby bandarz 2-3 mm