Witam
Niedawno kupilem stanga 2003 rok i juz pierwszego dnia Blue zabrali mi dowod (brak wstecznego, brak przeciwmgielnego, czerwone kierunki, przyciemniane szyby). Misiu przywalil sie tez do swiatel przednich, ze bez homologacji europejskiej sa ale kazal mi pod sciane podjechac, sprawdzil, ze sa symetryczne i odpuscil chociaz w Polandzie asymetryczne obowiazuja. Wszystko to pierwszego dnia jak jeszcze nie przerejestrowalem auta w Szczecinie a kupione od goscia z Lomzy

Dowod odeslany do Lomzy.
Usunalem juz wszystkie usterki techniczne i zrobilem przeglad na te tylko usterki (diagnosta powiedzial, ze przednie swiatla w pelnym przegladzie by nie przeszly).
Czy moge zarejestrowac auto u siebie w Szczecinie bez starego dowodu rejestracyjnego? Pytalem i powiedziala mi baba, ze nie ale nie mogla mi podac podstawy prawnej. Moze ktos z Was tak mial i jednak mozna.
Po drugie boje sie ze za te swiatla przednie zaraz mnie znowu Policaj zatrzyma wiec planuje je zmienic. Czy ktos z Was widzial swiatla z homologacje EU do stanga 2003? Ewentualnie podpowiedzi.
Dzieki i pozdrawiam