Wycieraczki przedniej szyby
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
- smerf
- Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT/1995r/silnik 5.0L/automatic
- Silnik: inny V8
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Wycieraczki przedniej szyby
Witam!! kupiłem ostatnio nowoczesne ,płaskie{cienkie} wycieraczki i założyłem je do mojego SN-95 i co?? nie bardzo, końce wycieraczek nie dolegaja do szyby ale jak wycieraczki pojadą dalej i są prawie pionowo ,dolegają dobrze i co z tego nie wycierają w związku z tym całą długością,nie polecam, kicha!!starego typu lepiej spełniają swoje zadanie ,choć te nowe maja jeden plus ---jest lepsza widoczność,gdyby jeszcze ramiona były dostosowane do nowego sprzętu tz,musiały by być lepiej podgięte wtedy jesze lepsza byłaby widoczność ,czyli stare z nowym nie gra ,podobnie jak młody ze starą babą-UPS--UPS--pozdr,,,,,,,,
Galeria zdjęć http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
- smerf
- Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT/1995r/silnik 5.0L/automatic
- Silnik: inny V8
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
cześć!! no patrz to kupiłem w takim razie badziewie --VALEO też mam 510mm i ewidentnie odstają dziady bo nie potrafią się dostosować do profilu szyby,szyba jest lekko wypukła,szczególnie przy prawym słupku,na dole przy podszybiu,wycieraczki jak je podniosę to zrobi się łuk i dośc mocno sa spręzyste a jednak lipa,,
Galeria zdjęć http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
U mnie w robocie raczej sprzedaje tylko champion i takie banany mam założone 51cm nawet po katalogu wychodzą.... powiem tak tylko na prawym końcu odstaje z 1cm ale jak wycieraczka się rusza to już przylega i są świetne przy bardzo dużych prędkościach ich konstrukcji ala spoiler dociska mocno...
bosch to robił dobre pralki... tak na serio to też zależy od ramiona wycieraczki jak mocno dociska i czy nie jest zgięte niby śmieszna sprawa ale w firmie mamy przyrząd do sprawdzania nacisku wycieraczek i bywa tak że przy niezbyt dobrym ramieniu te tanie wycieraczki się miększej lub twardsze i są lepsze od oryginalnych...
bosch to robił dobre pralki... tak na serio to też zależy od ramiona wycieraczki jak mocno dociska i czy nie jest zgięte niby śmieszna sprawa ale w firmie mamy przyrząd do sprawdzania nacisku wycieraczek i bywa tak że przy niezbyt dobrym ramieniu te tanie wycieraczki się miększej lub twardsze i są lepsze od oryginalnych...
-
- Forumowicz
- Model: BYŁ Mustang 01'
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
A ja kupiłem ostatnio w biedronce komplet Aerotwinów (czyli te z całym gumowym ramieniem) - za uwaga 19,99! Długość 550mm na stronę kierowcy i 500mm na stronę pasażera. Jest to maks długość i jest dosłownie idealnie. Przylegają wyśmienicie. Jestem z nich bardzo zadowolony - szkoda pieniędzy na jakieś Boshe czy Valeo, lepiej szukać okazji w supermarketach
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt: