Siemka.
Od pewnego czasu mam problem z tempomatem. Nie działa mi, nic a nic... A problem jest w tym ze nie wiem gdzie szukać przyczyny... Może ktoś coś doradzić? Sprawdzałem bezpieczniki i jest ok. A co dalej?
Problem z tempomatem
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
- Kazik
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2000 V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Silver Metallic
Re: Problem z tempomatem
Mam to samo. Po kupieniu od poprzedniego właściciela tempomat nie działał, po podłączeniu do komputera jakiś błąd musiał zostać usunięty bo tempomat wrócił do łask. Teraz znów nie działa, bezpieczniki również sprawdziłem i nic..
Podjechałbym ponownie na komputer we Wrocławiu, ale w tamtym roku trafiłem na tak nieogarniętego "magika", który jedynie cwaniaczył, nic pożytecznego nie zrobił (jego zdolności kończyły się na podłączeniu komputera), a po jego krótkiej jeździe próbnej nie potrafił nawet wytłumaczyć jak obsługuje się tempomat "bo jest to zbyt skomplikowane i dużo tłumaczenia" - dureń. Okazało się jednak, że tempomat jest banalny, ale zaczął dopiero działać po podłączeniu komputera, o czym już wspomniałem.
Jest jakiś dobry spec od komputerów we Wrocławiu, abym mógł mu zaufać i poddać Konika badaniom?
Podjechałbym ponownie na komputer we Wrocławiu, ale w tamtym roku trafiłem na tak nieogarniętego "magika", który jedynie cwaniaczył, nic pożytecznego nie zrobił (jego zdolności kończyły się na podłączeniu komputera), a po jego krótkiej jeździe próbnej nie potrafił nawet wytłumaczyć jak obsługuje się tempomat "bo jest to zbyt skomplikowane i dużo tłumaczenia" - dureń. Okazało się jednak, że tempomat jest banalny, ale zaczął dopiero działać po podłączeniu komputera, o czym już wspomniałem.
Jest jakiś dobry spec od komputerów we Wrocławiu, abym mógł mu zaufać i poddać Konika badaniom?
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
W 4gen jest z tym problem:) Wysiada tempomat i czasem jedna strona kierunków mryga szybciej niż druga. Problem w moim był na stykach. Po czyszczeniu wszystko było ok. Raz na 2-3 lata to się dzieje i tyle. Pojedz do USA cars center na Badylarską to CI to tanio zrobią:)
Miałem też problem z przełącznikiem w kierownicy. Jak ktoś go zbyt mocno przyciska to potrafi trzasnąć i się zblokować. Było to w czasach kiedy nie miałem dostępu do części z USA i wykombinowałem, że pasuje od taurusa:)
Miałem też problem z przełącznikiem w kierownicy. Jak ktoś go zbyt mocno przyciska to potrafi trzasnąć i się zblokować. Było to w czasach kiedy nie miałem dostępu do części z USA i wykombinowałem, że pasuje od taurusa:)
302 HOooooo
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
jak dzisiaj u mnie heheRAFAŁ pisze:a może linka tempomatu ci spadła z przepustnicy

- bedzin
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 2000
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: srebrny
hehe problem rozwiązany, zeskoczyła mi linka z przepustnicy
a już się obawiałem że to coś poważniejszego.