check zapala sie a niema usterek
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
- cornholio01
- Forumowicz
- Model: 1995`+inny v8
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarny
check zapala sie a niema usterek
macie pomysł jak wyeliminowac zapalający sie check?nieraz cały dzień jeżdże i nic,a nieraz po kilkukrotnym odpaleniu auta po krótkich przejazdach ten badziew sie zapala,zdejmę kleme na minute i po ptokach nie świeci,usterek niema,wszystko pracuje normalnie na kompie też nic,no chyba,że przez czujnik skrzyni biegów,na którym mam obejście bo jak sie spierniczył to już z pół roku nie wymieniłem,stara historia jak mustang rzucił palenie
- cornholio01
- Forumowicz
Re: check zapala sie a niema usterek
kilkaset kilometrów po naszym kraju tez to gówno sie nie zapaliło,a w mieście jak go naleci i robie mu reset przy użyciu klemy i spokój,ale chciałbym to wyeliminować
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
a zczytywałeś błąd czy sam wnioskujesz że jest w porządku?
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
- cornholio01
- Forumowicz
sprawdzany cały i nic nie pokazywał,kiedyś w lecie pokazało usterkę wału korbowego,ale to wyskoczyło jak gdzieś kablami ruszyli niechcący,oczywiście sie skasowało natychmiast i bez problemu(ale ten sprzęt się raczej do mustanga nie nadawał),jedyne co przychodzi mi na myśl,to może czasem z prądem coś głupieje bo alarm żre dużo i jak stoi to ściągam klemę,żeby nie ssał z akumulatora ale tylko wtedy gdy skończę jazdę i wiem,że w danym dniu nie będę już jezdził,obroty,silnik praca - wszystko ok równo i bez problemu,nic też sie nie dzieje nawet jak sie zapali to cudo,jedzie i wszystko działa ok,nic nie głupieje,zatrzymam sie zdejme kleme i po błędzie,koledzy w autach USA miewają takie "cuś" to też kleme ściągają i po błędzie,martwiłbym sie gdyby nie gasł,ale to nigdy sie nie zdarzyło,ale może ktoś miał taki przypadek"?- a i oleju też nie bierze wczoraj zmieniałem po 8k i wszystko wporzo,w/g mnie to jakaś pierdoła,tylko jak ją znależć 

- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Kolor: Czarny
Czym sprawdzałeś że nie ma błędów ?
Możesz mieć ewentualnie jeszcze błędu których OBD2 nie widzi, miałem tak kiedyś z alarmem
okazało się że masa się ukruszyła 
Można je sprawdzić przytrzymując przycisk resetu przy przekręceniu kluczyka, ale już nie pamiętam dokładnie
Możesz mieć ewentualnie jeszcze błędu których OBD2 nie widzi, miałem tak kiedyś z alarmem

Można je sprawdzić przytrzymując przycisk resetu przy przekręceniu kluczyka, ale już nie pamiętam dokładnie
- cornholio01
- Forumowicz
całkiem możliwe,bo ja wietrze,że to ma związek z elektryką,choc nawet jak sie zapali to wszystko normalnie działa,ale lewy kierunek miga szybciej,a kleme ściągam jak stoi dłużej bo troche prądu kradnie - tylko ciężko znależć gdzie,na początek chyba wywale alarm bo i tak go nie programuje 

-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Często jest tak że jak złapie wilgoć to się zapala check aż nie odparuje. U mnie po staniu przez miesiąc tak było jedna trasa i wszystko ok
302 HOooooo
- cornholio01
- Forumowicz
juz sie nie zapala,wiec moze i wilgoc,wiedzialem ze nic powaznego tylko draznilo oko