problemik ze sprzęgłem
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
problemik ze sprzęgłem
Witam wszystkich właśnie stałem się posiadaczem mustiego sn 95 3.8 V6 z maualną skrzynią biegów i juz pojawił sie mały problemik..., otóż biegi czasami sie blokuja tj. niechce wejść pierwszy bieg a wbijając wsteczny ostro zgrzyta....jednak jeśli wbije najpierw 4 bieg wszystko jest ok..., czy ktoś wie co dręczy mego kuca??
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
Re: problemik
synchronizatory poszły, szukaj skrzyni bo naprawiać nie ma sesnu mysle
albo sie sprzegło skończyło

- EmilNFS
- Młodszy Forumowicz
- Model: SN95
- Silnik: inny V6
- Kolor: WHITE
pewnie kolejna okazja z allegro... zgadzam sie ze Stachu_xjr napewno synchronizatory ale moze tylko docisk lub łożysko oporowe albo tarcza sprzegła. spróbuj podciagnac srzegło( wyregulowac) jak nisko bierze to moze byc to. mysle ze chociaż troche Cie pocieszyłem
pozdrawiam i witam w Klubie:)

każdy potrafi zabić muche na przedniej szybie ale nie każdy potrafi zrobic to na bocznej 

- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
raczej nie pomoże bo standardowa linka sprzęgła jest praktycznie nie regulowana.EmilNFS pisze:spróbuj podciagnac srzegło( wyregulowac) jak nisko bierze to moze byc to
Ala ja też zaczął bym od sprzęgła szukanie usterki, dopiero potem sprawdzał skrzynię.

hm... czyli niejest zbyt kolorowo:( no nic do stajni go wstawie trza go wybebeszyć...
dzieki za pomoc...
:(:(
dzieki za pomoc...

-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Sprzeglo sprawdz i linke najpierw jak to nic nie da to slkrzynia niestety out... u mnie bylo to samo i wymiana sprzegla lozyska oporowego i linki pomogla..
302 HOooooo
dominikb3 pisze:Witam wszystkich właśnie stałem się posiadaczem mustiego sn 95 3.8 V6 z maualną skrzynią biegów i juz pojawił sie mały problemik..., otóż biegi czasami sie blokuja tj. niechce wejść pierwszy bieg a wbijając wsteczny ostro zgrzyta....jednak jeśli wbije najpierw 4 bieg wszystko jest ok..., czy ktoś wie co dręczy mego kuca??
Tego z LPG kupiłeś ?
Pozdrawiam,
Adam

Adam

tak bordowy z lpg,
jeszcze jedno zauwarzyłem po wyłączeniu silnika skrzynia chodzi miodzio.
jeszcze jedno zauwarzyłem po wyłączeniu silnika skrzynia chodzi miodzio.
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Re: problemik ze sprzęgłem
to wymień sobie sprzęgło ... a najważniejsze , nie zakładaj nowych wątków o Twoim sprzęgle , jeśli zakładasz to przemyśl dział w którym chcesz umieścić wątek i nazywaj problemiki bardziej fachowo np problem ze sprzęgłem , albo problem ze skrzynią biegów ok ?
))

U mojego znajomego sprzęgło jak padło, to też wymienił komplet. Troche to kosztowalo, ale skrzynia chodzi jak nowa.
Mustang po raz!
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Ja zaplacilem za komplet z usa 143usd sprzelgo lozysko oporowe linka i te pierdoly dwa takie dlugie gwozdzie i oringi
302 HOooooo