Brak pelnej mocy silnika V6 ze split portem
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
- rafalbanasiak
- Młodszy Forumowicz
- Model: cabrio 1997
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarny
Brak pelnej mocy silnika V6 ze split portem
witam mam V6 z 1997r z silnikiem ze split portem z 2000r jakis czas temu borykalem sie z bardzo duzymi drganiami silnika w calym zakresie obrotow okazalo sie ze byla to wina balancera teraz zostaly jeszcze drgania ktore sie pojawiaja w okolicach 4000 obrotow zapewne jest to wina kola zamachowego i jakby mial ktos na sprzedanie kolo od V6 1999-04 to bym kupil. wracajac do tematu zeby zamontowac ten silnik trzeba bylo przerbic listwe wtryskowa zeby miala powrot paliwa i zamontoac czujnik polozenia walka rozrzadu ze starego silnika bo w nowym byl dwu pinowy pewnie indukcyjny stary trzy pinowy zapewne halotron pozatym wszystko pasowalo. silnik chodzi ladnie rowno zbiera sie zdecydowanie lepiej od tego starego ale jak na 190KM za slabo sie zbiera poniewaz na przyklad BMW 7 E-38 ktore jest bardzo duzo ciezsze od mustanga objezdza mustannga jak chce mustang nie ma z nim najmniiejszej szansy choc te bmw tez ma 190KM. zastanawiam sie co trzeba zrobic zeby wycisnac pellna moc z tego silnika. podejzewam ze pwenie trzeba by bylo zmodyfikowac program w sterowniku silnika ale szukalem informacji na ten temat i przy swapach na splitport w usa nic nie wspominaja o programach w sterownikach silnika. czy ktos ma doswiadczenie w tych sprawach czy wogule mozliwa jest zmiana mapy sterownika na taka zblizona do tej ktora jest w nowszym mustangu ze split portem. w ktorej kosci jest zapisana mapa i jakim programem mozna ja zgrac i edytowac. czy moze problem tkwi w czyms innym ze ten silnik nie ma pelnej mocy
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Re: Brak pelnej mocy silnika V6 ze split portem
zgłoś się do Cannigia on ma to wszystko w małym palcu
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
- rafalbanasiak
- Młodszy Forumowicz
czas by sie znalazl ale moj mustang ciagle nie chodzi jak nalezy caly czas jest problem z brakiem pelnej mocy
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ranchero
- Silnik: inny V8
- Kolor: Jeszcze nie wiem ;)
Skoro balanser był źle włożony to jak wygląda ustawienie rozrządu?
Może coś tam jest nakićkane?
Jeśli był byś z Wrocławia to mam gości którzy to mogli by ogarnąć http://www.jetronik.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nawet na stronie głównej maja Kunia
Możesz do nich zadzwonić i pogadać.
Z całej europy wożą do nich rajdówki do strojenia.
Może coś tam jest nakićkane?
Jeśli był byś z Wrocławia to mam gości którzy to mogli by ogarnąć http://www.jetronik.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nawet na stronie głównej maja Kunia

Możesz do nich zadzwonić i pogadać.
Z całej europy wożą do nich rajdówki do strojenia.
- rafalbanasiak
- Młodszy Forumowicz
balancer to ja wlozylem z mojego starego silnika bez split portu bo ten nowy silnik ze split portem kupilem bez balancera. silnik jest w dobrej kondycji wrecz idealnej a brak mocy pewnie spowodowany jest sterownikiem silnika i musze skolowac sterownik od 99-04 i schemat bo beda napewno roznice w oblozeniu kosci polaczeniowej i to bedzie lepsze rozwiazanie bo strojenie w takiej profesjonalnej firmie bardzo duzo przewyzszy wartosc tego mustanga