Pomoc w ustawieniu rozrządu 4.6 V8
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
-
- Model: gt
- Silnik: V8 4.6
Pomoc w ustawieniu rozrządu 4.6 V8
Witam wszystkich. Mam mały problem a mianowicie oddałem do zrobienia silnik dla znajomego i zrobił głowicę tylko popełnił jeden bardzo ważny błąd nie zaznaczył rozrządu i za chiny niewiem jak złożyć teraz to wszystko do kupy, próbowałem na wielę sposobów i nic z tego
(( jestem załamany, jeśli ktoś miałby schemat lub wie jak ustawić go to prosił bym o pomoc. Pozdrawiam

-
- Model: gt
- witekz
- Forumowicz
- Model: Mustang 98 Vortech
- Kolor: Rio Red
- Kontakt:
Re: Pomoc w ustawieniu rozrządu 4.6 V8
Ja ustawiałem rozrzad , nie jest to proste,ale tu masz filmik pogladowy.
czesc I " onclick="window.open(this.href);return false;
czesc II " onclick="window.open(this.href);return false;
obejrzyj dokladnie a potem poczytaj
a tu opis jak to ma wygladac:
http://phatdoggy.home.comcast.net/~phat ... timing.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Generalnie z rozrzadem sohc jest taki myk, ze jak ustawisz wszystko dobrze...to w zasadzie nie ma jak tego sprawdzic. Ja krecilem recznie ponad 50razy, zeby sie pokryly znaki.
Powiem Ci szczerze ze najgorsze jest, za jak zle ustawisz o 1 zab to i tak bedzie chodzil, jak znasz dobrze samochod to odczujesz roznice.
Pamietaj, ze po ustawieniu pokrec silnikiem i sprawdz czy napinacz dobrze napina lancuch, u mnie byl z tym problem.Musisz zrobic dokladnie jak na filmie,wyjac zawleczke i scisnac napinacz. Robilem to z znajomym mech. ze 2 lata temu takze nie do konca wszystko pamietam. Powodzenia
czesc I " onclick="window.open(this.href);return false;
czesc II " onclick="window.open(this.href);return false;
obejrzyj dokladnie a potem poczytaj
a tu opis jak to ma wygladac:
http://phatdoggy.home.comcast.net/~phat ... timing.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Generalnie z rozrzadem sohc jest taki myk, ze jak ustawisz wszystko dobrze...to w zasadzie nie ma jak tego sprawdzic. Ja krecilem recznie ponad 50razy, zeby sie pokryly znaki.
Powiem Ci szczerze ze najgorsze jest, za jak zle ustawisz o 1 zab to i tak bedzie chodzil, jak znasz dobrze samochod to odczujesz roznice.
Pamietaj, ze po ustawieniu pokrec silnikiem i sprawdz czy napinacz dobrze napina lancuch, u mnie byl z tym problem.Musisz zrobic dokladnie jak na filmie,wyjac zawleczke i scisnac napinacz. Robilem to z znajomym mech. ze 2 lata temu takze nie do konca wszystko pamietam. Powodzenia
Możesz zaobserwować ze łańcuch minimalnie się napina nierównomiernie przy kręceniu . Ale to normalne w 4,6 V8.
- speedster
- Forumowicz
- Model: 93' Mustang LX 5.0
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Titanium Frost
Wydaje mi się ,że ktoś się tu chwalił swoją Cv.Weteranka z policji