mam w garazu czeka na zalozenie ma rozne podswietlenia od dedykowanych po ustawienia z kanalow rgb
chodzilo mi o wyglad oem radia
Shaker 500 i parzyste częstotliwości
Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU
- hunger
- Młodszy Forumowicz
- Model: Kalafiornia Special
- Silnik: V6 3.7
Re: Shaker 500 i parzyste częstotliwości
Daj znać, jak się sprawuje - np. czy działa parowanie z telefonem i jak jest z aktualizacją map w navi. Jestem zainteresowany tym radiem.
To wydaje się jeszcze lepsze (i ma androida): http://www.ebay.com/itm/Ford-F-Series-M ... SwOVpXflo2" onclick="window.open(this.href);return false; Pełną prezentację feature-ów można znaleźć na youtube. Radio (a właściwie 'entertainment system' bo radiem trudno już to nazwać) nazywa się Xtrons PF75FFFAP.
To wydaje się jeszcze lepsze (i ma androida): http://www.ebay.com/itm/Ford-F-Series-M ... SwOVpXflo2" onclick="window.open(this.href);return false; Pełną prezentację feature-ów można znaleźć na youtube. Radio (a właściwie 'entertainment system' bo radiem trudno już to nazwać) nazywa się Xtrons PF75FFFAP.
- hunger
- Młodszy Forumowicz
Spoko
I co to konkretnie za model? Ma Androida czy Windows CE? Da się zmieniać kolorki?

- misiekwaw
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 R/T + 2013 V6
- Silnik: inny V8
- Kolor: Ivory White + Grabber Blue
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
- Kontakt:
GMS 6323 Luxury, Windows CE, kolor przycisków czerwony lub zielony, nawigacja fabrycznie do wyboru AM lub Navitel. Gra niestety gorzej od Shakera (mniej basu), przynajmniej na razie nie dogadałem się z tym graficznym equalizerem.
BT działa, na zewnętrznym mikrofonie zainstalowanym przy lampce na podsufitce podobno bardzo dobrze, na wbudowanym w radio słychać tak sobie. ale zewnętrzny mikrofon był w zestawie. Synchronizacja kontaktów, obsługa z radia (odbieranie, wybieranie itd).
Ma możliwość podłączenia kamery cofania, na razie nie instalowałem bo nie bardzo miałem pomysł gdzie ją umieścić żeby miała sens - planujemy z kumplem poszukać takiego miejsca podłączając kamerę i sprawdzając na żywo jak widać.
Działa SmartLink ze smartfona (LG G3) choć użyteczność tej funkcji jest dla mnie nieco dyskusyjna bo wygaszenie ekranu telefonu wygasza ekran radia.
Do tego 2 USB (na panelu przednim i tylne na kablu, który bez problemu dosięga do schowka). Muzyki i filmów z USB jeszcze nie odtwarzałem, póki co "delektowałem" się ilością stacji radiowych w tym moich ulubionych i nawigacją. Działanie jest fajne, bo komunikaty z navi nakładane są na radio, można jechać z wyświetlonym ekranem radia i słyszeć komunikaty, bądź z wyświetlonym navi i słuchać radia. Antena GPS jest na magnesie, ja przykleiłem ją w górnym rogu przedniej szyby - fixa moim zdaniem łapie bardzo szybko, wyjeżdżając z garażu mam fixa na wysokości szlabanu czyli pojakichś 100 metrach.
Nie ma napędu CD/DVD.
Dla mnie argumentem była również aktualna cena - 999zł + cena wybranej nawigacji od 59zł do 249zł na miejscu w Polsce od oficjalnego importera, co daje jakieś szanse na realną gwarancję w razie jakby co. GMSa polecił mi znajomy maniak CA po tym jak odrzuciłem wszystkiego jego profi propozycje ze względu na chore ceny
Bałem się prędkości działania bo jestem furitat
i nic mnie tak nie wkur... jak klikniecie i czekanie na reakcję, ale póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Polecił jako bezproblemową podstawę. Na razie jaram się jak całym autem jak małe dziecko i uważam, że to był doskonały zakup, szczególnie z uwzględnieniem value for money. Początkowo wybierałem między Clarionem za 699zł a Alpiną za 849 ale doszedłem do wniosku, że skoro w naprawdę niewiele wyższej cenie można kupić stację z navi to grzechem byłoby nie skorzystać.
BT działa, na zewnętrznym mikrofonie zainstalowanym przy lampce na podsufitce podobno bardzo dobrze, na wbudowanym w radio słychać tak sobie. ale zewnętrzny mikrofon był w zestawie. Synchronizacja kontaktów, obsługa z radia (odbieranie, wybieranie itd).
Ma możliwość podłączenia kamery cofania, na razie nie instalowałem bo nie bardzo miałem pomysł gdzie ją umieścić żeby miała sens - planujemy z kumplem poszukać takiego miejsca podłączając kamerę i sprawdzając na żywo jak widać.
Działa SmartLink ze smartfona (LG G3) choć użyteczność tej funkcji jest dla mnie nieco dyskusyjna bo wygaszenie ekranu telefonu wygasza ekran radia.
Do tego 2 USB (na panelu przednim i tylne na kablu, który bez problemu dosięga do schowka). Muzyki i filmów z USB jeszcze nie odtwarzałem, póki co "delektowałem" się ilością stacji radiowych w tym moich ulubionych i nawigacją. Działanie jest fajne, bo komunikaty z navi nakładane są na radio, można jechać z wyświetlonym ekranem radia i słyszeć komunikaty, bądź z wyświetlonym navi i słuchać radia. Antena GPS jest na magnesie, ja przykleiłem ją w górnym rogu przedniej szyby - fixa moim zdaniem łapie bardzo szybko, wyjeżdżając z garażu mam fixa na wysokości szlabanu czyli pojakichś 100 metrach.
Nie ma napędu CD/DVD.
Dla mnie argumentem była również aktualna cena - 999zł + cena wybranej nawigacji od 59zł do 249zł na miejscu w Polsce od oficjalnego importera, co daje jakieś szanse na realną gwarancję w razie jakby co. GMSa polecił mi znajomy maniak CA po tym jak odrzuciłem wszystkiego jego profi propozycje ze względu na chore ceny

Challenger R/T+ 
Tuned by DISI-tune

Tuned by DISI-tune

- hunger
- Młodszy Forumowicz
I jak tam, ogarnąłeś już equalizer? Ja się napalam ostatnio na takie radio: http://xtrons.com/pf75fffap-7-android-5 ... -ford.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wprawdzie droższe i nie dystrybuowane w Polsce, za to z Androidem. Co jak co, ale mieć Google Maps, Yanosika, Youtube i generalnie wszystko co w smartfonach bezpośrednio w radiu - bez telefonów, uchwytów, blutacza, screen mirroringu itp.... dla mnie bomba!
Wprawdzie droższe i nie dystrybuowane w Polsce, za to z Androidem. Co jak co, ale mieć Google Maps, Yanosika, Youtube i generalnie wszystko co w smartfonach bezpośrednio w radiu - bez telefonów, uchwytów, blutacza, screen mirroringu itp.... dla mnie bomba!
- misiekwaw
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Nie, ale już wiem z czym daliśmy ciała przy podłączaniu - subwoofery w drzwiach. Czekam na regulator napięcia do wzmacniaczy i wtedy chwila z lutownicą i po problemie.
W tym co wrzuciłeś przekonuje mnie OBD. ForScan w radiu to by było coś. Moim głównym problemem jest to, że często muszę mieć coś na już, natychmiast
w tym wypadku było to radio znajdujące wszystkie staje których słucham
Pewnie gdyby nie to, to Twoja propozycja byłaby wysoko na liście 
W tym co wrzuciłeś przekonuje mnie OBD. ForScan w radiu to by było coś. Moim głównym problemem jest to, że często muszę mieć coś na już, natychmiast

Challenger R/T+ 
Tuned by DISI-tune

Tuned by DISI-tune

- hunger
- Młodszy Forumowicz
Myślę, że za tą kasę zrobiłeś dobry interes, pamiętaj że Xtrons byłby sporo droższy (wychodzi jakieś 1600zł?). Ten twój GMS pasuje plug & play, czy musiałeś dokupywać jakieś wzmacniacze, wtyczki itp? O co chodzi dokładnie z tym problemem z subwooferami?
- misiekwaw
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Wtyczek nie dokupiłem, dokupiłem przejściówkę ISO, niestety nie wiedziałem o istnieniu tematu Lizarrda i możliwości zakupu przejściówek z fabrycznych kostek na ISO, więc dolutowaliśmy przejściówkę ISO. Musiałem dokupić ramkę do samochodów amerykańskich, jak do każdego radia (chyba), dokładnie tą:
http://allegro.pl/ramka-radiowa-ford-mu ... 84939.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Z subwooferami chodzi o to, że miałem Shakera 500 o czym dowiedziałem się szukając po zamontowaniu GMSa czemu tak płasko i kompletnie bez basu gra
Krótko mówiąc nie wpadliśmy na to, że skoro podłączyliśmy kable opisane jako "głośniki w drzwiach" to zagra w nich tylko część głośników
Na szczęście dzisiaj już wszystko zostało wyprostowane i okazuje się, że GMS gra lepiej od Shakera 500, bo aż nogawkami trzepie
W weekend spróbuję ogarnąć TomToma na kartę pamięci i uruchomić moją najukochańszą nawigację na GMSie
Navitel w sumie działa bez zarzutu, ale jakoś nie ma między nami chemii 
http://allegro.pl/ramka-radiowa-ford-mu ... 84939.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Z subwooferami chodzi o to, że miałem Shakera 500 o czym dowiedziałem się szukając po zamontowaniu GMSa czemu tak płasko i kompletnie bez basu gra

Na szczęście dzisiaj już wszystko zostało wyprostowane i okazuje się, że GMS gra lepiej od Shakera 500, bo aż nogawkami trzepie

W weekend spróbuję ogarnąć TomToma na kartę pamięci i uruchomić moją najukochańszą nawigację na GMSie

Challenger R/T+ 
Tuned by DISI-tune

Tuned by DISI-tune