Shaker 500 i parzyste częstotliwości
Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Candy Apple Red
Kto zna niemiecki?
http://www.dr-mustang.com/index.php?nam ... ic&t=21205
Poczytajcie, jak z tego co ja zrozumiałem, to można kupić odpowiedni model shaker 500 który ma wszystkie częstotliwości, oni chyba chcieli coś przerabiać też i tak dalej.
Niech ktoś poczyta i zda relacje.
Poczytajcie, jak z tego co ja zrozumiałem, to można kupić odpowiedni model shaker 500 który ma wszystkie częstotliwości, oni chyba chcieli coś przerabiać też i tak dalej.
W największym skrócie: nie udało się im przerobić..., a radio owszem można kupić w wersji arabskiej tzn. przygotowane dla odbiorców w Kuwejcie i ZEA. Koszt ok. 500$ (SHAKER500)+ opłaty importowe.Pawellos pisze:Kto zna niemiecki?
Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Kolor: Candy Apple Red
I ono będzie działało na naszych wszystkich częstotliwościach, tak?:)LIZZARD pisze:W największym skrócie: nie udało się im przerobić..., a radio owszem można kupić w wersji arabskiej tzn. przygotowane dla odbiorców w Kuwejcie i ZEA. Koszt ok. 500$ (SHAKER500)+ opłaty importowe.Pawellos pisze:Kto zna niemiecki?
ciekawe czy by dało radę jakbyśmy kupili takie jedno i z niego jakoś soft zgrali wszystkim albo coś:D
Tak właśnie kombinowali Niemcy ale im nie wyszło, nie dali rady zgrać mimo, iż miał im to zrobić fachowiec w temacie. Jeden z podstawowych problemów to to, że każdy rocznik ma inny układ odpowiadający za tzw. raster i soft można by było zgrać tylko do tego samego modelu, ale i tak wtopili...Pawellos pisze:
I ono będzie działało na naszych wszystkich częstotliwościach, tak?:)
ciekawe czy by dało radę jakbyśmy kupili takie jedno i z niego jakoś soft zgrali wszystkim albo coś:D
Aktualności.
Istnieje sprzęcik, który umożliwia szukanie stacji co 0.1Mhz, (w radiach USA co 0.2Mhz jest). To w zdecydowany sposób rozwiązuje problem malkontentów
TO DZIAŁA! lub DO DZIEŁA!

Wersje wtyczek. Nasze stangi mogą mieć różne, trza by wiedzieć lub ewentualnie potem dokupić odpowiedni adapter.

Koszt: od 87.00$ NZD do 208.00$ NZD w zależności od wersji wtyczek. Koszt wysyłki: 25.00$ NZD + 5$ NZD za płatność kartą.
Kontakt: sales@edl.co.nz
www: http://www.edl.co.nz/shop.php?action=shop
Istnieje sprzęcik, który umożliwia szukanie stacji co 0.1Mhz, (w radiach USA co 0.2Mhz jest). To w zdecydowany sposób rozwiązuje problem malkontentów

Wersje wtyczek. Nasze stangi mogą mieć różne, trza by wiedzieć lub ewentualnie potem dokupić odpowiedni adapter.

Koszt: od 87.00$ NZD do 208.00$ NZD w zależności od wersji wtyczek. Koszt wysyłki: 25.00$ NZD + 5$ NZD za płatność kartą.
Kontakt: sales@edl.co.nz
www: http://www.edl.co.nz/shop.php?action=shop
-
- Forumowicz
- Model: GT Convertible
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Re: Shaker 500 i parzyste częstotliwości
Ręcznie nie da rady.
Kurcze.. musiał to ktoś kiedyś zrobić..
Kurcze.. musiał to ktoś kiedyś zrobić..
- Mały1973
- Forumowicz
- Model: Mustang Mach I 1971
- Silnik: inny V8
- Kolor: Medium Blue Metallic
- Kontakt:
Magic 200 piszesz o technologiach SMD, to od razu Ci powiem, że piszesz ... SMD to nie jest technologia tylko narzędzia, z angielskiego Surface Mounting Device, a technologia to SMT, technologia SMT nie ma nic do tego, jest to tylko sposób montażu podzespołów elektronicznych, dawno, dawno temu wszystkie sprzęty elektroniczne były montowane w technologii THT, potem SMT, a aktualnie jest to powoli wypierane przez Flipchip,a to wszystko przez minimalizacje komponentów, przez szybkość montażu, przez ilość materiałów i procesów potrzebnych do danej technologii.
Więc zmiana rezystora kwarcowego polutowanego w technologii SMT nie jest żadną przeszkodzą, nie interesowałem się tym tematem (jeśli chodzi czy taka podmiana pomaga) ale sama podmiana takiego komponentu to jest 2 minuty dla kogos kto ma w tym doświadczenie.
Więc zmiana rezystora kwarcowego polutowanego w technologii SMT nie jest żadną przeszkodzą, nie interesowałem się tym tematem (jeśli chodzi czy taka podmiana pomaga) ale sama podmiana takiego komponentu to jest 2 minuty dla kogos kto ma w tym doświadczenie.
- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Witam.
Nie wiem czy ktoś już rozwiązał znany nam wszystkim problem z radiami w naszych koniach. Jak wiemy nie wyszukują one stacji z końcówkami parzystymi czyli w Warszawie możemy znaleźć Planeta FM (101,5) ale już Eski (105,6) nie posłuchamy.
Jeśli ktoś wymieniał radio na jakieś inne i stare zalega mu gdzieś nieużywane to jeżeli otrzymam na 2 tygodnie sprzęt do testów, to jest możliwość opracowania oprogramowania za pomocą którego po jego wgraniu będzie możliwość wyszukiwania wszystkich stacji.
Może jest ktoś zainteresowany? Później już można będzie kolejne egzemplarze zaprogramowywać z automatu.
Pozdrawiam
Nie wiem czy ktoś już rozwiązał znany nam wszystkim problem z radiami w naszych koniach. Jak wiemy nie wyszukują one stacji z końcówkami parzystymi czyli w Warszawie możemy znaleźć Planeta FM (101,5) ale już Eski (105,6) nie posłuchamy.
Jeśli ktoś wymieniał radio na jakieś inne i stare zalega mu gdzieś nieużywane to jeżeli otrzymam na 2 tygodnie sprzęt do testów, to jest możliwość opracowania oprogramowania za pomocą którego po jego wgraniu będzie możliwość wyszukiwania wszystkich stacji.
Może jest ktoś zainteresowany? Później już można będzie kolejne egzemplarze zaprogramowywać z automatu.
Pozdrawiam
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Witam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
jest sposób:)
znalazłem coś takiego:
https://www.europasvt.com/UNIVERSAL_PAR ... 1_166.html" onclick="window.open(this.href);return false;
znalazłem coś takiego:
https://www.europasvt.com/UNIVERSAL_PAR ... 1_166.html" onclick="window.open(this.href);return false;