RADIO/NAVI SHAKER

Radia, anteny, wzmacniacze, głośniki, subwoofery, nawigacja itp.

Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU

ODPOWIEDZ
dakota2009
Młodszy Forumowicz
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny

RADIO/NAVI SHAKER

Post autor: dakota2009 » 2011-12-14, 19:00

Witam
Mam zwykłego poniaka ze zwykłym radiem a ponieważ aktualnie studiuje i mieszkam w akademiku to łatwiej jest mi zrobic sobie fajne granie w samochodzie niz kupować stereo do pokoju 2m na 2 m ;p
I teraz wychodze z pytaniem do znawców. Co musze mieć żeby wstawić sobie shakera 500 lub 1000? Wiem już ze napewno mam gorsze głosniki i nie mam soobofera, ale czy wtyczki do radia pasują? Czy mam gdzieś pod tapicerką puszczone kable?
Czy w ogóle zestaw shakera fajnie gra? Nigdy nie miałem przyjemnosci słuchać a jedynie czytam na forum wiadomosci od posiadaczy.

Ew. w gre wchodzi inna opcja. Nasz forumowy kolega ,,paytoplay'' ma do sprzedania radio/navi tradesolution i pomimo ze sie nie włącza (mam nadzieje ze to przejsciowe) to super wygląda i ma fajne funkcje. Tylko teraz tak. Czy navi będzie działać w polsce na tym radiu? Czy ma wystarczające wyjscia żeby rozbudowac na lepsze system głosników i zamontowac soobofer. I co potrzebuje zeby to uruchomić. Gdzie antena od GPS i reszta.
W zeszłym roku miałem subaru z takim ,,komputerko telewizorkiem'' i żeby nawigacja działała musiałem dokupić w polsce specjalny komputer montowany pod siedzenie za 3tys z polską nawigacją. Czy i w tym przypadku tego potrzebuje żeby to uruchomić?

Pozdrawiam

PS: moze ktoś tak na marginesie przerabiał swoje car audio na lepsze, coś mu zostało np z takiego shakera 500 i chciałby sprzedać?

dakota2009
Młodszy Forumowicz

Re: RADIO/NAVI SHAKER

Post autor: dakota2009 » 2011-12-14, 19:02

sorry za pytania dla niektórych retoryczne ale w sprzecie audio jestem totalnym laikiem ;D

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Silnik: V8 5.0
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-12-14, 19:59

tak jak piszesz że masz zwykłe radio to masz shkera 500 czyli podstawowe radio montowane w mustangach
jak możesz to prześlij zdjęcie
a tak ogólnie to mało kto przerabia radia na lepsze przeważnie się silnika słucha :rotfl:
orginalne navi nie działa w polsce i niema czegoś takiego żeby podłączyć

Awatar użytkownika
Kamil
Forumowicz
Model: 3.0d

Post autor: Kamil » 2011-12-14, 20:47

Ogólnie z chińskiego radia wątpię, żebyś dostał lepszy dźwięk. Nie miałem przyjemności testować radia takiego jak ma paytoplay, więc najpierw bym zobaczył jak to gra i wtedy zastanowił się nad kupnem. Niektóre chinole grają fajnie, a niektóre nie. Sprzęt też ma sporą rolę w graniu, ale z lipną jednostką nawet najlepszy sprzęt Ci nie zagra fajnie. Tak, żebyś się nie zawiódł.
PS. Może ktoś Ci wyciągnął subka z bagażnika? Zobacz, czy nie masz gdzieś kabli pociągniętych do subwoofera.

Obrazek
dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!

dakota2009
Młodszy Forumowicz

Post autor: dakota2009 » 2011-12-14, 20:57

dzieki za odpowiedz
Własnie nie wszystkie stangi mają montowanego seryjnie shakera 500
Ja mam zwykłe radio bez napisu shaker. Rózni sie od shakera napewno tym że jest na jedną płyte a nie na 6 i w tym zestawie nie ma soobwofera.
Niestety nie mam jak sprawdzić czy mam kable bo mój mustang stoi jeszcze w porcie ;D Ale mam go odebrac do końca tego miesiąca i chciałbym wczesniej skompletować sobie wszystkie czesci. Jest lekko uderzony w przód wiec i tak go będę musiał na tydzien oddac do naprawy i chciałbym zeby mi to wszystko zrobili przy nim za jednym razem bo wiem jak to jest z pózniejszymi przeróbkami w moim przypadku. Albo brak czasu,albo kasy ;D

dakota2009
Młodszy Forumowicz

Post autor: dakota2009 » 2011-12-14, 21:03

a z tego co mi sie wydaje to radio od paytoplay'a nie jest chinskie a seryjne z mustanga. Przynajmniej wielokrotnie widziałem takie własnie w stangach ;)
zastanawiam sie tylko nad powodem dla którego się nie włącza.
Ja w mojej tribece miałem założony własnie taaki ,,box'' nawigacyjny bo ,,amerykanska navi'' nie działa http://allegro.pl/subaru-tribeca-nawiga ... 90203.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Silnik: V8 5.0
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-12-14, 21:22

to poczekaj z tym radiem jak będziesz miał samochód bo ja też niemam subufera i na jedną płytę
i w mustangach jest seryjnie zakładany shaker 500

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”