Witam
Mam zwykłego poniaka ze zwykłym radiem a ponieważ aktualnie studiuje i mieszkam w akademiku to łatwiej jest mi zrobic sobie fajne granie w samochodzie niz kupować stereo do pokoju 2m na 2 m ;p
I teraz wychodze z pytaniem do znawców. Co musze mieć żeby wstawić sobie shakera 500 lub 1000? Wiem już ze napewno mam gorsze głosniki i nie mam soobofera, ale czy wtyczki do radia pasują? Czy mam gdzieś pod tapicerką puszczone kable?
Czy w ogóle zestaw shakera fajnie gra? Nigdy nie miałem przyjemnosci słuchać a jedynie czytam na forum wiadomosci od posiadaczy.
Ew. w gre wchodzi inna opcja. Nasz forumowy kolega ,,paytoplay'' ma do sprzedania radio/navi tradesolution i pomimo ze sie nie włącza (mam nadzieje ze to przejsciowe) to super wygląda i ma fajne funkcje. Tylko teraz tak. Czy navi będzie działać w polsce na tym radiu? Czy ma wystarczające wyjscia żeby rozbudowac na lepsze system głosników i zamontowac soobofer. I co potrzebuje zeby to uruchomić. Gdzie antena od GPS i reszta.
W zeszłym roku miałem subaru z takim ,,komputerko telewizorkiem'' i żeby nawigacja działała musiałem dokupić w polsce specjalny komputer montowany pod siedzenie za 3tys z polską nawigacją. Czy i w tym przypadku tego potrzebuje żeby to uruchomić?
Pozdrawiam
PS: moze ktoś tak na marginesie przerabiał swoje car audio na lepsze, coś mu zostało np z takiego shakera 500 i chciałby sprzedać?
RADIO/NAVI SHAKER
Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: czarny
-
- Młodszy Forumowicz
Re: RADIO/NAVI SHAKER
sorry za pytania dla niektórych retoryczne ale w sprzecie audio jestem totalnym laikiem ;D
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
tak jak piszesz że masz zwykłe radio to masz shkera 500 czyli podstawowe radio montowane w mustangach
jak możesz to prześlij zdjęcie
a tak ogólnie to mało kto przerabia radia na lepsze przeważnie się silnika słucha
orginalne navi nie działa w polsce i niema czegoś takiego żeby podłączyć
jak możesz to prześlij zdjęcie
a tak ogólnie to mało kto przerabia radia na lepsze przeważnie się silnika słucha

orginalne navi nie działa w polsce i niema czegoś takiego żeby podłączyć
Ogólnie z chińskiego radia wątpię, żebyś dostał lepszy dźwięk. Nie miałem przyjemności testować radia takiego jak ma paytoplay, więc najpierw bym zobaczył jak to gra i wtedy zastanowił się nad kupnem. Niektóre chinole grają fajnie, a niektóre nie. Sprzęt też ma sporą rolę w graniu, ale z lipną jednostką nawet najlepszy sprzęt Ci nie zagra fajnie. Tak, żebyś się nie zawiódł.
PS. Może ktoś Ci wyciągnął subka z bagażnika? Zobacz, czy nie masz gdzieś kabli pociągniętych do subwoofera.
PS. Może ktoś Ci wyciągnął subka z bagażnika? Zobacz, czy nie masz gdzieś kabli pociągniętych do subwoofera.

dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!
-
- Młodszy Forumowicz
dzieki za odpowiedz
Własnie nie wszystkie stangi mają montowanego seryjnie shakera 500
Ja mam zwykłe radio bez napisu shaker. Rózni sie od shakera napewno tym że jest na jedną płyte a nie na 6 i w tym zestawie nie ma soobwofera.
Niestety nie mam jak sprawdzić czy mam kable bo mój mustang stoi jeszcze w porcie ;D Ale mam go odebrac do końca tego miesiąca i chciałbym wczesniej skompletować sobie wszystkie czesci. Jest lekko uderzony w przód wiec i tak go będę musiał na tydzien oddac do naprawy i chciałbym zeby mi to wszystko zrobili przy nim za jednym razem bo wiem jak to jest z pózniejszymi przeróbkami w moim przypadku. Albo brak czasu,albo kasy ;D
Własnie nie wszystkie stangi mają montowanego seryjnie shakera 500
Ja mam zwykłe radio bez napisu shaker. Rózni sie od shakera napewno tym że jest na jedną płyte a nie na 6 i w tym zestawie nie ma soobwofera.
Niestety nie mam jak sprawdzić czy mam kable bo mój mustang stoi jeszcze w porcie ;D Ale mam go odebrac do końca tego miesiąca i chciałbym wczesniej skompletować sobie wszystkie czesci. Jest lekko uderzony w przód wiec i tak go będę musiał na tydzien oddac do naprawy i chciałbym zeby mi to wszystko zrobili przy nim za jednym razem bo wiem jak to jest z pózniejszymi przeróbkami w moim przypadku. Albo brak czasu,albo kasy ;D
-
- Młodszy Forumowicz
a z tego co mi sie wydaje to radio od paytoplay'a nie jest chinskie a seryjne z mustanga. Przynajmniej wielokrotnie widziałem takie własnie w stangach 
zastanawiam sie tylko nad powodem dla którego się nie włącza.
Ja w mojej tribece miałem założony własnie taaki ,,box'' nawigacyjny bo ,,amerykanska navi'' nie działa http://allegro.pl/subaru-tribeca-nawiga ... 90203.html" onclick="window.open(this.href);return false;

zastanawiam sie tylko nad powodem dla którego się nie włącza.
Ja w mojej tribece miałem założony własnie taaki ,,box'' nawigacyjny bo ,,amerykanska navi'' nie działa http://allegro.pl/subaru-tribeca-nawiga ... 90203.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
to poczekaj z tym radiem jak będziesz miał samochód bo ja też niemam subufera i na jedną płytę
i w mustangach jest seryjnie zakładany shaker 500
i w mustangach jest seryjnie zakładany shaker 500