Witam.
Co myślicie o czymś takim podczas wyjazdu? Od maja zostanę posiadaczem takiego sprzętu, które sprawdza się regularnie przy produkcjach filmów akcji w Ameryce. Produkt słabo dostępny w Polskich wytwórniach, które mają swój (inny) system mocowania na zasadzie stelaży, wysięgników. Poniższe zdjęcia to Rig samochodowy, umożliwiający montaż nie tylko na masce ale i na bocznych drzwiach czy w jakiejkolwiek płaskiej części nadwozia.
Trasa do Albanii w dniach podanych przez Pana Siarę, skutkuje niesamowitą przejrzystością powietrza, pogodą a co za tym idzie: jakość nagrywanego materiału (od 120kl/przy FullHD do 30kl/4K), podczas przejazdu. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, jak to wygląda w świetle prawa, montując dodatkowe elementy do nadwozia, które według Polskiego prawa, pojazd nie zostanie dopuszczony do ruchu jeśli stan nadwozia został nielegalnie zmodyfikowany lub zostały do niego przyczepione elementy ruchome.
Można sobie tylko wyobrazić, jakie sceny można nagrać... ile można pokazać... jak pięknie zmontować, bez konieczności ucinania materiału filmowego czy kasowania go bo obraz skakał. Kamera która rejestrowałaby materiał, to model Production Camera 4K od BlackMagicDesign. Nie nadaje się do reporterstwa, lecz do prawdziwych produkcji filmowych tj. fabularnych, teledysków czy dokumentów, który chciałbym zrealizować ok. 2h + teledysk / zwiastun do filmu pełnometrażowego o wyjeździe klubowiczów z MustangKlubPolska.
W pierwszym kwartale tego roku moja pseudo-firma przechodzi ewolucję z lustrzanek w profesjonalną mobilną wytwórnię. Stawiam dużo na jedną kartę ale wyjazd do Albanii nie jest powodem dla którego kupuję powyższe, lecz to, że marzy mi się taka branża, a wyjazd jest elementem który obu stronom pomoże rozgłosić jak wielka rodzina MKP realizuje swoje wyjazdy, oraz to, że chciałbym stałą współpracę nawiązać z klubem.
Mam nadzieję że wyjazd do Albanii dojdzie do realizacji, a ja będę mógł wykonać niesamowitą produkcję. Gdy w maju sprzęt będę już miał fizycznie, najprawdopodobniej będę musiał trochę swój samochód zmodyfikować, ponieważ kamera na masce to jedno, ale swobodny dostęp pracy kamery, umożliwia tylko laptop lub aplikacja z siedzenia pasażera, nie wspominając już o kablu zasilania. 2h minimum trzymają baterie.

Wstępnie planowałem zabrać się z kimś z MKP, ale najrozsądniej będzie jeśli pojadę swoim + dodatkowa osoba.
Pozdrawiam serdecznie i piszcie swoje myśli na temat powyższego! Wyobraźcie sobie.... 3tys km nakręcone z drogi. Każdy mustang z 4 stron. Zwolnione tempo podczas palenia gumy.
Ja już to widzę....
....i muszę pojechać.
/Z uszanowaniem, Śmietanko Tomasz | CinemaDream