Cześć,
mam problem z gubiącym sygnał radiem. Jak zdążyłem się zorientować najprawdopodobniej przez lampy Vland (radio szumi i gubi fale przy naciśnięciu pedału hamulca). Gdzieś wyczytałem, że można to naprawić przez izolacje przewodów, natomiast nie znalazłem opisu których. Domyślam się, że chodzi o jakieś przewody przy kostkach lampy, ale byłbym wdzięczny jeśli ktoś by zaprzeczył lub potwierdził zanim podejmę próbę naprawy. A może ktoś zna inną metodę na naprawę tej dość irytującej usterki, dodam że chciałbym zostać przy tych lampach i nie wymieniać na oryginały.
Z góry dzięki za komentarze/sugestie !
Lampy Vland, a szumiące radio
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Model: 2.3 EB
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
-
- Forumowicz
- Model: 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czarny
- Kontakt:
Re: Lampy Vland, a szumiące radio
Ja mam szumiące radio przy wrzucaniu wstecznego biegu 

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Tak to wina lamp ... Nie wiem w 100% jak to wyeliminować ale za czasów grania na gitarze, w kapeli i nie tylko takie problemy głównie powodowała masa, brak ekranu, najzwyklejszy drucik. Spróbujcie iść może w tym kierunku ?
Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/CS 2012 2021 -
Mustang 5.0 l - GT/CS 2012 2021 -
-
- Model: 2.3 EB
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Też się nad tym zastanawiałem, dołożyć przewód ekranowy i połączyć po dwóch stronach do masy - celował bym w pin idący do światła stopu (wtedy pojawia się zakłócenie). Jest to na pewno trop - najprawdopodobniej sprawdzę to.