Witam
Totalnie nie posiadam doświadczenia w kupowaniu/sprowadzeniu auta z USA. Mam 80 tysięcy złotych przeznaczone na zakup auta, na moim celowniku znajduję się ford mustang 6 generacji 2015 rok lub wyżej o pojemności 3.7l. Obserwuje na bieżąco otomoto oraz olx i średnia cena za autko wynosi 80 tysięcy złotych, jeżeli ktoś ma doświadczenie i chciałby pomóc w dostarczeniu cennych informacji będę bardzo wdzięczny, ciekawi mnie temat sciągnięcia auta z Ameryki, czy to się w ogóle opłaca? Nie śpieszy my się autkiem, chciałbym mieć gotowe do wakacji więc czasu sporo. Mam kilka pytań do doświadczonych osób czy naprawdę mając tyle czasu opłaca się sciągać forda z usa i czy jest to warte ceny, jeżeli róznica wynosi 5 tysięcy to raczej wybiore opcję zakupu gotowca w Polsce, jeżeli zaś można na tym zaoszczędzić ponad 10 tysięcy to naprawdę się tym zainteresuje. Moje pytanie, jak to z naprawą takiego samochodu czy lepiej szukać auta rozbitego z przodu auta czy z tyłu? Pytam gdyż totalnie nie orientuje się jeżeli chodzi o ceny części do mustanga, z tego co wiem to ciężej oraz drożej wychodzi strona blacharska mustanga niż mechaniczna... Chciałbym się również dowiedzieć jakie są najlepsze oraz najbardziej zaufane firmy dotyczące sprowadzenia takiego auta do Polski oraz firma zajmująca się naprawą. Bardzo dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi, bardzo będę je sobie cenił:)
Pomoc w kupnie Mustang 3.7 6 generacja :)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 2015
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarny
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 2015
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Czarny
Re: Pomoc w kupnie Mustang 3.7 6 generacja :)
Lub na mail rafalmakuch@wp.pl. Wszystko wyjaśnię od A do Z.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: VI
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Orange
Re: Pomoc w kupnie Mustang 3.7 6 generacja :)
Szukaj w PL, ceny w USA poszły do góry po pandemii. Średnio się to opłaca teraz i dolar drogi. Ci co kupili w pandemii za grosze najlepiej wyjdą na sprzedaży, Ty w tym momencie zaoszczędzisz parę tysi jeśli nie będzie ukrytej wady. W PL obejrzysz dokładnie a na zdjęciach z aukcji wielu rzeczy nie widać, więc do tego co planujesz ściągnąć z USA weź margines kilka tysi na nieprzewidziane rzeczy, albo daj Rydzykowi na tace to pomodli się żeby był fart przy ściąganiu