Kompletowanie przedniego zderzaka 2016 V6

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
MrPogoe
Model: G6 V6
Silnik: V6 3.7

Kompletowanie przedniego zderzaka 2016 V6

Post autor: MrPogoe » 2019-06-02, 09:11

Witam wszystkich :)

Niedawno stałem się posiadaczem samochodu po kolizji, który dotarł do mnie bez zderzaka. Prosiłbym o pomoc i weryfikację listy elementów których powinienienem szukać. Czy to jest wszystko w co powinieniem się zaopatrzyć?

- skorupa zderzaka,
- absorber,
- atrapa górna z emblematem,
- atrapa dolna,
- dokładka zderzaka,
- halogen x 2,
- ramka halogenu L + P,
- kierunkowskaz L + P,
- obudowa lamp L + P,
- ślizg zderzaka L + P.

Mam problem z dotarciem do informacji o ewentualnym czujniku uderzeniowym w zderzaku. Czy coś takiego w tym modelu powinno być? Z góry dziękuje za pomoc.

MrPogoe
Model: G6 V6

Re: Kompletowanie przedniego zderzaka 2016 V6

Post autor: MrPogoe » 2019-06-08, 08:13

Sprawa czujnika w zderzaku się wyjaśniła. Wersje US (przynajmniej moja) nie mają siłowników pirotechnicznych maski i koniecznego do ich obsługi czujnika. Po odpowiedziach widzę, że mało kto o tym wie więc zostawiam tutaj tę informację.

reactor
Forumowicz
Model: MUSTANG VI
Kolor: Shadow Black

Post autor: reactor » 2019-07-07, 02:47

A więc... Priotechnika (2 czujniki) są montowane do pasa przedniego. Powinieneś je bez problemu zauważyć po lewej i prawej stronie na wysokości zamka maski. Zapomniałeś też o

1. Uszczelce maski, która jest montowana na zderzak
Obrazek
2. osłonie plastikowej silnika, montowanej pod spodem zderzaka.
Obrazek
3. Wspominałeś coś o ślizgu zderzaka.... Jest coś w ten deseń, ale to jest montowane i skręcane do błotnika!
Obrazek
4. Maskownica pasa przedniego nachodząca na zderzak
Obrazek
5. I ramka rejestracyjna oryginalna :)
Obrazek

PS: Nie dziw się, że nikt tutaj nic nie odpisuje. To normalne jak na żadnym innym forum. Po prostu nie kupiłeś tutaj od nikogo samochodu (jak i ja), ani nie skorzystałeś z pośrednictwa importy tutejszych importerów ( I dobrze zrobiłeś!) Ja w żadnym temacie nie otrzymałem ani grama wsparcia.... Mam coś co Cię może zainteresować. Serwisówkę od mustanga 15-17 wszystkie wersje silnikowe - ponad 9500kartek....

Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r

Awatar użytkownika
clo27
Forumowicz
Model: s550 gt 18
Silnik: V8 5.0
Kolor: BlackyWhite
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: clo27 » 2019-07-08, 12:46

myślę że po prostu niewielu ludzi coś robi przy tych nowszych mustangach....

BlackyWhite by CLO - Mustang GT 2018
http://forum.mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?t=17369#p230638

Yel0n
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: Czerwony
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Yel0n » 2019-07-21, 10:13

reactor pisze:
2019-07-07, 02:47
A więc... Priotechnika (2 czujniki) są montowane do pasa przedniego. Powinieneś je bez problemu zauważyć po lewej i prawej stronie na wysokości zamka maski. Zapomniałeś też o

1. Uszczelce maski, która jest montowana na zderzak
Obrazek
2. osłonie plastikowej silnika, montowanej pod spodem zderzaka.
Obrazek
3. Wspominałeś coś o ślizgu zderzaka.... Jest coś w ten deseń, ale to jest montowane i skręcane do błotnika!
Obrazek
4. Maskownica pasa przedniego nachodząca na zderzak
Obrazek
5. I ramka rejestracyjna oryginalna :)
Obrazek

PS: Nie dziw się, że nikt tutaj nic nie odpisuje. To normalne jak na żadnym innym forum. Po prostu nie kupiłeś tutaj od nikogo samochodu (jak i ja), ani nie skorzystałeś z pośrednictwa importy tutejszych importerów ( I dobrze zrobiłeś!) Ja w żadnym temacie nie otrzymałem ani grama wsparcia.... Mam coś co Cię może zainteresować. Serwisówkę od mustanga 15-17 wszystkie wersje silnikowe - ponad 9500kartek....
Mi też się przyda, dzięki!

Peterg
Młodszy Forumowicz
Model: 2016
Kolor: Ruby red

Post autor: Peterg » 2019-07-22, 09:48

clo27 pisze:
2019-07-08, 12:46
myślę że po prostu niewielu ludzi coś robi przy tych nowszych mustangach....
Myślę że nie masz racji, każdy V6 jest sprowadzony, masa aut w ogłoszeniach to samochody z USA, ogłoszeń o sprowadzaniu jest jeszcze więcej... a raczej nikt całych nie targa przez ocean ;)
reactor pisze:
2019-07-07, 02:47
Ja z doświadczenie z wielu for od Forda, przez MB i LR i Fiata zauważyłem że dyskutować na proste tematy jest bardzo łatwo, ale jak dochodzi do konkretnych i skomplikowanych rzeczy to już niestety nie ma tej wiedzy w narodzie, a czasem i nie jest łatwo poszukać tego a dyskusja się urywa, jak choćby dyskusja o rozpórce do V6, która choć wiekowa, to bez konkretnej odpowiedzi :)

reactor
Forumowicz
Model: MUSTANG VI
Kolor: Shadow Black

Post autor: reactor » 2019-07-22, 10:07

Narazie robie kierunkowskazy przod w reflektorach (ledy) i kierunkowskazy pomaranczowe z tylu oraz przeciwmgielne. Robie to wszystko sam maja jakies blade pojecie o elektronice. Czytajam schematy elektryczne calego autam, w ktorych mam podane nawet grubosc przewodu zastosowanego. Robie sam moduly sekwencyjne kierunkowskazow i wiazki... Nawet auto sobie sam prostowalem (fartuch) i spawalem. Czesci kupuje u nas i w usa. Potem zajme sie oryginalnym subwooferem bo nie mam. Na rozpurke tez przyjdzie dzien jak i lotke z GT. Troszke juz sie ogarnalem z tym autem, a jeszcze emiesiace temu nie wiedzialem nic. Tak wiec jak przyjdzie dzien na rozpurke to ja znajde i podam tu linki i informacje bo tez mam V6 :)

Ford Mustang 3,7 V6 - 2017r

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”