my colors - oświetlenie wnętrza - jak zmienić?

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bigi303
Model: S550
Silnik: V8 5.0
Kolor: race red

my colors - oświetlenie wnętrza - jak zmienić?

Post autor: Bigi303 » 2018-09-25, 23:38

Witam,
Nie znalazłem żadnego wątku na forum dotyczącego zmiany koloru oświetlenia centralnej konsoli w Mustangu stąd pisze tego nowego posta z prośba o podpowiedz lub wyjaśnienie.

Ford uznał, że kolor podświetlenia wewnątrz kabiny może być ważny dla klientów i wprowadził funkcję "my colors" - tzn kilka wariantów kolorów podświetlania do wyboru w tym 3 kolory do samodzielnego zmiksowania. Zatem znudzony właściciel może sobie urozmaicić doznania zmieniając kolorystykę zegarów z zielonego na czerwony na niebieski itd. Wszystko super tylko jest jeden szkopuł. Mogę zmienić kolor zegarów, zmienić kolor podświetlania klameczek, wnęk na nogi, uchwytu na kubki, napisu na progu dzrwi itd ale.... przyciski na kierownicy i przyciski na konsoli środkowej niezmiennie świecą chirurgicznym turkusowym. Coś robię nie tak. Zmiana koloru miała by dla mnie sens gdyby zmieniało się podświetlenie wszędzie na ten sam kolor - w całej kabinie. Bez tego robi się kolorowa dyskoteka co wygląda paskudnie (przynajmniej dla mnie)
Czy ktoś wie jak zmienić kolor wszystkiego - włącznie z konsolą środkową (przyciski pod ekranem dotykowym) i przyciski na kierownicy ? Ja na razie nie znalazłem więc będę wdzięczny za wyjaśnienie lub podpowiedz.

slavol
Forumowicz
Model: 3.7 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: smerf

Re: my colors - oświetlenie wnętrza - jak zmienić?

Post autor: slavol » 2018-09-26, 00:11

I sposobu na to nie znajdziesz bo tak właśnie jest. Kierownica, konsola i przyciski różnorakie świecą na turkusowo.

Awatar użytkownika
beceen
Forumowicz
Model: S550 | 2.3 EB EU
Kolor: Magnetic Grey

Post autor: beceen » 2018-09-26, 06:44

no niestety, tez mnie to zdziwilo.
Jedyna opcja to fizycznie zmienic diody, dolozyc sterownik rgb i takie tam, ale to juz grubsza rzezba.

beceen | Magnetic GreyEcoboost

Awatar użytkownika
Bigi303
Model: S550
Silnik: V8 5.0
Kolor: race red

Post autor: Bigi303 » 2018-09-26, 12:51

slavol, beceen - dziękuje za wyjaśnienie. Wielka szkoda, że się nie da.

Zatem podświetlenie zegarów pozostaje turkusowe dla spójności z resztą. Turkusowy nie jest taki zły. Na pewno go polubię :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”