Sprzeglo w podlodze

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Bartwik
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: Szary

Sprzeglo w podlodze

Post autor: Bartwik » 2017-06-06, 23:44

Witam! Jestem swiezy na forum jak i w temacie Mustanga. 5,0 GT USA jest moim pierwszym stajniakiem i jeszcze nie za bardzo znam jego konstrukcje, wady i ew naprawy... tak wiec 15min wystapil problem, mianowicie zgubilem sprzeglo.. start spod swiatel, jeden, dwa i dalej nie moglem wbic biegu. Pedal sprzegla oddawal ,ale po wcisnieciu nic sie nie dzialo. Doturlalem sie do domu na 2ce, zgasilem sprzet, wrzucilem 1st i START. Auto szarpnelo jakbym nie mial wcisnietego sprzegla (a bez wcisnietego nie da rady odpalic) a pedal zostal w glebie na amen. Co moglo sie posypac? Linka? Hydraulika? Brak zgrzytow czy halasow. Pacjent 5.0 GT manual 25kkm 2015rok. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Re: Sprzeglo w podlodze

Post autor: celibad » 2017-06-07, 08:33

Hej , najprawdopodobniej hydraulika pompa ewentualnie wysprzęglik, ale może też się okazac ze pękł docisk sprzęgła...

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”