Szybki temat :-)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Szary
Szybki temat :-)
Od niedawna mam mustanga gt i powoli zaczynam się z nim dogadywać :-) Zauwazylem ostatnio, że gdy wrzucam pierwszy bieg to w tym samym momencie samochód lekko przesuwa się do przodu . Czy to norma czy pownienem podjechać gdzieś na oględziny? Samochód nowy. Z góry dziękie za podpowiedź.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang GT
- Kolor: Szary
Re: Szybki temat :-)
Manual:-)
Ostatnio zmieniony 2017-05-28, 21:37 przez grandst, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam podobnie, zanim jeszcze zdecyduję się na "wrzucenie" jedynki on to za mnie szybciutko robi
Było od początku i uważam to za normę.

Było od początku i uważam to za normę.
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: Oxford White
To niestety najmniejszy problem w tej "doskonałej" hamerykańskiej technologii.grandst pisze:Jakby ktoś chciał faktycznie podpowiedzieć to temat aktualny :-)
Borla Touring Catback, BC RS43 Forged Wheels, BMR Vertical Links - Spherical Bushings, SR Performance IRS Tie Down Kit, Steeda IRS Alignment Kit, C&L Street CAI, Ford Perf. GT350R Strut Tower Brace, Ford Perf. Oil Catch Can, DD LED Sidemarkers
- Rockmancar
- Forumowicz
- Model: New Edge
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Bright Atlantic Blue
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Może nie do końca zrozumiałem pierwotne pytanie, ale moim zdaniem to...
Postaw samochód na podnośniku i wrzuć jedynkę. Oś napędowa zacznie się obracać a silnik nie zgaśnie. "Zjawisko" bardziej odczuwalne w nowych, świeżych samochodach, w których nie ma wyrobionego sprzęgła i siła tego obrotu pozwala pojazdowi ruszyć z miejsca
.jest tutaj istotne.veeefour pisze:Czy to twoj pierwszy manual?
Postaw samochód na podnośniku i wrzuć jedynkę. Oś napędowa zacznie się obracać a silnik nie zgaśnie. "Zjawisko" bardziej odczuwalne w nowych, świeżych samochodach, w których nie ma wyrobionego sprzęgła i siła tego obrotu pozwala pojazdowi ruszyć z miejsca