Dzień dobry
Pierwszy post mój i mam nadzieje że utrafiłem z sekcją forum. Jeśli nie bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie.
Planuje kupić nowego mustanga z salonu (teoretycznie maj/czerwiec tego roku) i po przepatrzeniu wszystkich za i przeciw pozostał mi tylko i wyłącznie czynnik jego szerokości czyli 208cm. Bardzo Was proszę powiedźcie jak faktycznie się takim autem jeździ po trasach miejskich i podmiejskich. Szczególnie obawiam się jednoczesnych skrętów z tramwajem (tramwaj po lewej, potem ja, potem wysoki chodnik - jak ktoś z Wrocławia to idealny przykład jest na skręcie z ul. Gordzkiej na Most Uniwersytecki). Kolega mój jeździ 201cm mercem i w takich momentach zwyczajnie staje i czeka...
Do tego jeszcze kwestie parkingów w budynkach (galerie handlowe) jakie tam macie wrażenia?
Przyznam że do tej pory jeździłem raczej malutkimi pojazdami (prawie non stop clio) i jedyne doświadczenie czymś większym to Toyota Land Cruiser ale to było w terenie pustynnym z wioskami po drodze i tyci ruchem.
Serdecznie proszę o merytoryczne odpowiedzi.
Alex
Pytanko: Polskie szerokości
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Re: Pytanko: Polskie szerokości
Nie ma żadnego problemu, to nie Hummer ani Challenger, jest węższy niż Mondeo:
http://www.automobiledimension.com/ford ... sions.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Oczywiście na starym mieście z wąskimi uliczkami i tramwajami zawsze może być wesoło, ale to niezależnie od samochodu.
http://www.automobiledimension.com/ford ... sions.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Oczywiście na starym mieście z wąskimi uliczkami i tramwajami zawsze może być wesoło, ale to niezależnie od samochodu.
Ja jestem z Wro, jezdze po miescie codziennie i zadnych problemow nie ma. Nie martw sie. Uwazac trzeba za to na parkingach, szczegolnie podziemnych gdzie oszczedzaja na szerokosci miejsc - jak w skaju albo pod nfm. Ale to bardziej z uwagi na dlugosc drzwi niz szerokosc samochodu - lepiej stanac kilometr od wyjscia ale majac wolne z boku niz obic sobie drzwi przy wychodzeniu albo miec obite.
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Black
Dobrze ujete ja tez po Wro smigam.gmlyn pisze:Ja jestem z Wro, jezdze po miescie codziennie i zadnych problemow nie ma. Nie martw sie. Uwazac trzeba za to na parkingach, szczegolnie podziemnych gdzie oszczedzaja na szerokosci miejsc - jak w skaju albo pod nfm. Ale to bardziej z uwagi na dlugosc drzwi niz szerokosc samochodu - lepiej stanac kilometr od wyjscia ale majac wolne z boku niz obic sobie drzwi przy wychodzeniu albo miec obite.
Tak czy siak masz watpliwosci to zaczekaj.
Mnie bardziej za to stresuje sytuacja jak jest remont na autostradzie.
Wtedy droga z pacholkami jest bardzo waska i jak jedzie TIR to najczesciej jadac z nim na tak waskiech "chwilowo" drodze jest masakra doslownie na styk.
Poza tym nigdy nie zaznalem problemu na drodze a troche sie juz zjezdzilo swiata

Witam,
na co dzień jeżdżę po Krakowie i nie ma żadnego problemu.
Parkingi podziemne, parkingi w galeriach itp no problem.
Kwestia na start to przyzwyczajenie się do auta i jego sporej maski
na co dzień jeżdżę po Krakowie i nie ma żadnego problemu.
Parkingi podziemne, parkingi w galeriach itp no problem.
Kwestia na start to przyzwyczajenie się do auta i jego sporej maski