Kilka pytań odnośnie tuningu optycznego.
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT 2017
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Lightning Blue
Kilka pytań odnośnie tuningu optycznego.
Witam Wszystkich
Mam kilka pytań odnośnie paru zmian w nowym Mustangu GT, ponieważ po zakupie i odbiorze chciałbym coś pozmieniać.
Od razu chciałbym przeprosić jeśli kilka pytań już się powieliło na forum, ale trudno tak wszystkiego szukać i liczę na Waszą wyrozumiałość i pomoc.
1. Czy któreś z tych zmian mogą zakończyć gwarancje nowego samochodu:
- zmiana wydechu
- zmiana świateł przednich na "ledy"
- zmiana przedniego grilla (dolna cześć nie wiem czy to jest jako całość z górą czy osobna część)
- siłowniki pod maskę
- montaż dużej lotki na klapę bagażnika
2. Czy w ogóle jest sens zmieniać oryginalny wydech Mustanga GT, a jeśli tak to na jaki? Może ktoś dysponuje filmikami z różnicą przed i po montażu?
Mam kilka pytań odnośnie paru zmian w nowym Mustangu GT, ponieważ po zakupie i odbiorze chciałbym coś pozmieniać.
Od razu chciałbym przeprosić jeśli kilka pytań już się powieliło na forum, ale trudno tak wszystkiego szukać i liczę na Waszą wyrozumiałość i pomoc.
1. Czy któreś z tych zmian mogą zakończyć gwarancje nowego samochodu:
- zmiana wydechu
- zmiana przedniego grilla (dolna cześć nie wiem czy to jest jako całość z górą czy osobna część)
- siłowniki pod maskę
2. Czy w ogóle jest sens zmieniać oryginalny wydech Mustanga GT, a jeśli tak to na jaki? Może ktoś dysponuje filmikami z różnicą przed i po montażu?
- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: magnetic gray
Re: Kilka pytań odnośnie tuningu optycznego.
Kolego, szukanie nie boli
Na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedź w postach. Jeśli chodzi o wydech, to seryjny jest fajny tylko do momentu odsłuchu akcesoryjnego
Dlatego to najczęściej pierwsza modyfikacja. Nie oddaja w pełni rzeczywistego głosu wydechu, ale już same filmiki na YT ( np. te od CJ Pony ) dają Ci do myślenia.
W sprawie gwarancji jest świeży post przedstawiciela dilera Store Opole. W sprawie lamp masz Pawła z HD Customs Opole 

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Jedyne co można stracić jak się przesadzi z tymi modyfikacjami to godnośćHorse Whip pisze: 1. Czy któreś z tych zmian mogą zakończyć gwarancje nowego samochodu:
- zmiana wydechu
- siłowniki pod maskę

Tu masz świeżutki temat odnośnie gwarancji:
viewtopic.php?f=38&t=11412" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: czarny
problem polega tylko na tym, że kolega Wojtek nie czyta pwB0kiem pisze:zestawy ledowe do jazdy dziennej, do wnętrza, siłowniki, rozpórki, wydechy magnaflow i ford racing ma Wojtek - memberlist.php?mode=viewprofile&u=4494" onclick="window.open(this.href);return false;

- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Kolor: Race Red
Wystarczy przeczytać jeden wątek - Mustang 2015 cena w Polsce viewtopic.php?f=38&t=8778" onclick="window.open(this.href);return false;
203 strony bezcennej wiedzy na każdy temat 

-
- Młodszy Forumowicz
No to czeka mnie lekturadeeboy pisze:Wystarczy przeczytać jeden wątek - Mustang 2015 cena w Polsce viewtopic.php?f=38&t=8778" onclick="window.open(this.href);return false;203 strony bezcennej wiedzy na każdy temat

- lukas220
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: magnetic gray
deeboy pisze:Wystarczy przeczytać jeden wątek - Mustang 2015 cena w Polsce viewtopic.php?f=38&t=8778" onclick="window.open(this.href);return false;203 strony bezcennej wiedzy na każdy temat

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole
-
- Młodszy Forumowicz
Na razie muszę się zadowolić tymi dwoma ;Dlukas220 pisze:deeboy pisze:Wystarczy przeczytać jeden wątek - Mustang 2015 cena w Polsce viewtopic.php?f=38&t=8778" onclick="window.open(this.href);return false;203 strony bezcennej wiedzy na każdy temat
![]()
![]()
przy takich terminach oczekiwania na konia, lektura jak znalazł

- 5um
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: Czerwony
Witam
Jedyne miejsce gdzie w salonie można przeprowadzić zabiegi o których piszesz to salon Forda w Łodzi. Pytałem w Poznaniu, Warszawie i Krakowie.
Przyznam nie było łatwo znaleźć w salonie osobę która się tym zajmuje. Od handlowców słyszałem tylko Ford nie pozwala na modyfikacje. Z elementów tuningowych są wycieraczki i polar.
Jednak nieustępliwością udało mi się ustalić, że jednak są świadczone takie usługi i prowadzi je p. Marcin.
Od tej chwili wszystko nabrało tempa.
Szybko ustaliłem zakres niezbędnych czynności i czekam na odbiór.
Na ten moment
Samochód na lawecie, nierozpakowany prosto z salonu w Krakowie, przyjechał do Łodzi. Tu został przez fachowca od detailingu został fachowo umyty i nałożona warstwa ceramiczna na lakier zabezpieczone niewidzialną wycieraczką szyby, zabezpieczone lampy felgi oraz kokpit wraz ze skórami foteli.
Został oklejony zgodnie z uzgodnionym projektem.
Lampy pojechały do przeróbki tak aby posiadały sekwencyjne migacze z przodu i z tylu. Wymiana migaczy, pozycji i świateł dziennych na led
Zakładany jest aktywny wydech Remus.
Spoiler leci z USA.
Jeszcze wymiana żarówek w kokpicie.
Przyciemnienie tylnych lamp i szyb.
zdjęcia po odbiorze pod koniec sierpnia. Teraz urlop

Jedyne miejsce gdzie w salonie można przeprowadzić zabiegi o których piszesz to salon Forda w Łodzi. Pytałem w Poznaniu, Warszawie i Krakowie.
Przyznam nie było łatwo znaleźć w salonie osobę która się tym zajmuje. Od handlowców słyszałem tylko Ford nie pozwala na modyfikacje. Z elementów tuningowych są wycieraczki i polar.

Jednak nieustępliwością udało mi się ustalić, że jednak są świadczone takie usługi i prowadzi je p. Marcin.
Od tej chwili wszystko nabrało tempa.
Szybko ustaliłem zakres niezbędnych czynności i czekam na odbiór.
Na ten moment
Samochód na lawecie, nierozpakowany prosto z salonu w Krakowie, przyjechał do Łodzi. Tu został przez fachowca od detailingu został fachowo umyty i nałożona warstwa ceramiczna na lakier zabezpieczone niewidzialną wycieraczką szyby, zabezpieczone lampy felgi oraz kokpit wraz ze skórami foteli.
Został oklejony zgodnie z uzgodnionym projektem.
Lampy pojechały do przeróbki tak aby posiadały sekwencyjne migacze z przodu i z tylu. Wymiana migaczy, pozycji i świateł dziennych na led
Zakładany jest aktywny wydech Remus.
Spoiler leci z USA.
Jeszcze wymiana żarówek w kokpicie.
Przyciemnienie tylnych lamp i szyb.
zdjęcia po odbiorze pod koniec sierpnia. Teraz urlop

Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Kolor: Magnetic Grey
Czy ten łódzki salon Forda to Ford Auto Centrum przy Aleja Włókniarzy 144?
Czy robią w Twoim aucie również zabezpieczenie antykorozyjne?
Czy robią w Twoim aucie również zabezpieczenie antykorozyjne?
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Kolor: MAGNETIC
To zapomniales zapytac w Gdyni5um pisze:Witam
Przyznam nie było łatwo znaleźć w salonie osobę która się tym zajmuje. Od handlowców słyszałem tylko Ford nie pozwala na modyfikacje. Z elementów tuningowych są wycieraczki i polar.![]()

- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Kolor: MAGNETIC
Ford Store Euro-Car. Owsiana 13.genie pisze:O którym salonie Forda w Gdyni piszesz?
Siemanko,
czy macie jakieś linki, polecane sklepy do zakupienia wydechu lub końcówek podwójnych wydechów "ala" GT350 oraz tej tylnej części z dyfuzorem dzięki której zmieszczą się te podwójne końcówki wydechów?
Dzięki z góry za informacje i linki.
Pozdrawiam
Kamil
czy macie jakieś linki, polecane sklepy do zakupienia wydechu lub końcówek podwójnych wydechów "ala" GT350 oraz tej tylnej części z dyfuzorem dzięki której zmieszczą się te podwójne końcówki wydechów?
Dzięki z góry za informacje i linki.
Pozdrawiam
Kamil