Kupno nowego Mustanga w salonie

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

genie
Stowarzyszenie MKP
Model: GT MY2017
Silnik: V8 5.0
Kolor: Magnetic Grey

Re: Kupno nowego Mustanga w salonie

Post autor: genie » 2017-03-20, 12:22

Radziu007 pisze:Wszystko ładnie i fajnie, ale po wejściu nowej stawki akcyzy, ceny ci raczej nie zmienią. Wiem bo sam zamierzam zamówić mustanga na brzezinskiej, ale nie chcą się zgodzic na przeliczeniu samochodu wg nowych stawek. Powinni to zrobić bez zajakniecia bo w umowie napewno jest zapis o zmianie stawek podatkowych, a to nie jest raczej zapis jedno strony. Różnica w podatku przy wersji GT to 16300 więc jest o co powalczyć. Sprawa jest oczywiście do wygrania w sądzie, ale nie mam czasu się szarpać i poczekam do stycznia. A wy co tym myślicie?
Jak wyliczyłeś tą różnicę w podatku 16300 zł?
Moim zdaniem też na korzyść kupującego powinien dealer przeliczać i to bez żadnej łaski.
Do tego Sąd chyba nie jest potrzebny.
Mam w umowie paragraf, cytuję:
"W przypadku gdy dostarczany pojazd podlega innym podatkom i opłatom, bądź rzeczywiste stawki stosowane podczas dostarczenia pojazdu różnią się od obowiązujących w chwili podpisania umowy cena będzie ustalana z uwzględnieniem tych zmian."
Zamówiłem w Łodzi i odbiór do końca kwietnia w umowie.
Na razie dealer nic mi nie proponuje w gratisie ale jeszcze go nie odpytywałem na tę okoliczność.
Czekam kiedy ustawa o podatku akcyzowym wejdzie w życie.
Na razie na stronie Sejmu tylko taka informacja:
http://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/Przebi ... DF00268200" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy ktoś wie czy ustawa została w końcu uchwalona?
Czy komuś dealer zaproponował coś w gratisie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”