Zmiana wydechu w Mustangu GT

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Silnik: V8 5.0
Kontakt:

Re: Zmiana wydechu w Mustangu GT

Post autor: B0kiem » 2016-08-26, 13:04

Kusza85 pisze: Mam zamiar u siebie założyć taki sam system, ale z końcówkami w kolorze czarnym
MF ma czarne końcówki w opcji, są tylko odrobinę droższe. Mam takie, wyglądają super! :)

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-26, 13:22

B0kiem pisze:
Kusza85 pisze: Mam zamiar u siebie założyć taki sam system, ale z końcówkami w kolorze czarnym
MF ma czarne końcówki w opcji, są tylko odrobinę droższe. Mam takie, wyglądają super! :)
Podrzuć link do nich oraz gdzie je kupowałaś i jak z ich montażem?

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-26, 14:02

B0kiem pisze:wojciech.zalaszewski@auto-watin.pl

http://allegro.pl/listing/user/listing. ... t-1-3-0825" onclick="window.open(this.href);return false;

montaż ok. 3 h, koszt 350 zł
Dzięki za info,
tylko to są końcówki do opcji Competition, a ja potrzebuję do opcji Street. Competition końcówki chyba są za głośne do codziennej jazdy po mieście i w trasy.?

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015
Kolor: Race Red

Post autor: Volver » 2016-08-26, 15:26

Kusza85 pisze:
Volver pisze:Poszło PW.
Kilka słów dla potomnych :cwaniak:

Bardzo dziękuję Volverowi za poświęcony czas, spotkanie oraz rady co do zmian w Mustangu :padam:
Twój Mustang świetnie się prezentuje i świetnie brzmi z tym wydechem MF Street Axelback. :super:
Uważam, że jest to idealne rozwiązanie dla osób chcących podkreślić basowe mruczenie V8 i nie być zmęczonym dźwiękiem wydechu po dłuższej trasie.
Dźwięk jest przyjemny dla ucha, w manualu można fajnie go regulować za pomocą samego gazu.
Po kilku minutach przejażdżki z Volverem, aż wstyd mi było jechać moim GT ze stockowym wydechem. :wstyd:
Z tyłu pojazdu MF świetnie się prezentuje, idealnie wypełniając fabryczne miejsce na wydech.
Mam zamiar u siebie założyć taki sam system, ale z końcówkami w kolorze czarnym - CZY KTOŚ MOŻE POLECIĆ FIRMĘ PROFESJONALNIE LAKIERUJĄCĄ WYDECHY NP. W KRAKOWIE?

Jeszcze raz dzięki Volver. :padam: :padam: :padam:

Cała przyjemność po mojej stronie! Kapitalnie się gadało, aż szkoda było jechać do domu :super: Dodam tylko, że Kraków wypełnia się Mustangami, głównie GT, jak obserwuję. Jechaliśmy spod IKEA, a przed nami o jedno auto z przodu piękny GT cabrio, jadąc na spotkanie minąłem na parkingu GT Red Race z czarnymi obręczami, wczoraj biały Ecoboost. Normalnie za każdym rogiem będzie Mustang :mur:
Dzisiaj mechanicy z mojego serwisu przejechali się porządnie moim konikiem, reakcja ludzi na kontakt z orgazmotronem byłaby pewnie mniej ekstatyczna :cenzura:

Co do lakierowania, to chyba proszek w Colorexie w Toniach?

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-08-26, 22:16

A słyszeliście o chromowanie na czarno? ;)

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-26, 23:27

lukas220 pisze:A słyszeliście o chromowanie na czarno? ;)
Tu nie chodzi co slyszelismy tylko czy masz firmę do polecenia w tej sprawie?

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-26, 23:31

Kusza85 pisze:
A ty zadajesz 666 pytan na sekunde i wszystkiego tylko "oczekujesz" - zaczyna to wygladac zle, wierz mi.

Zrob cos sam dla siebie - otworz google i wpisz co szukasz plus miejscowosc gdzie tam mieszkasz. Co ty masz 12lat?
Tak, mialem w Yamaszce tak pokryte boczne alu wloty. To wlasciwie jest "nikiel" jak juz rzucamy terminami :P

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-27, 01:14

veeefour pisze:
Kusza85 pisze:
A ty zadajesz 666 pytan na sekunde i wszystkiego tylko "oczekujesz" - zaczyna to wygladac zle, wierz mi.

Zrob cos sam dla siebie - otworz google i wpisz co szukasz plus miejscowosc gdzie tam mieszkasz. Co ty masz 12lat?
Tak, mialem w Yamaszce tak pokryte boczne alu wloty. To wlasciwie jest "nikiel" jak juz rzucamy terminami :P
veefour, jak nie masz zamiaru odpowiadać na pytania to się nie odzywaj i nie psuj atmosfery.

W każdym temacie jak widzę tylko się wymadrzasz i cwaniakujesz. Ciekawe czy twarzą w twarz też jesteś taki cwaniaczek?

Wierz mi, że nie interesuje mnie to co Ty sobie o mnie myślisz.

Naucz się czytać ze zrozumieniem o co pytam ( sprawdzona firma do polecenia). Chyba od tego są fora np. Mustanga, żeby zdobywać wiedzę od osób w temacie, a nie tracić czas na szukanie w Google? Chociaż może Ty tak lubisz? Gdybym wiedział to bym nie zadawał 666 pytań na sekundę.

Dobra rada, wyluzuj chłopcze, idź pobiegaj lub pobaw się w małego elektryka i jak ktoś Cię nie pyta o zdanie to daruj sobie głupie docinki.

Wiem, po innych wątkach na forum, że temat zaraz będziesz odbijać w moją stronę, więc będę odpisywał tylko forumowiczą, którzy wnoszą coś sensownego do wątku, nie to co Ty.

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-08-27, 07:49

No i nie zrozumiales...przykry jestes jednak...i masz 11 lat.

P.S
Nie "forumowiczą" tylko "forumowiczom"...

bigul
Młodszy Forumowicz
Model: S550
Kolor: Shadow Black

Post autor: bigul » 2016-08-27, 10:31

Czy ktoś ma lub miał styczność z Roush'ami Axle Back? Zauważyłem, że wydech ten nie jest zbyt popularny w Europie a patrząc po filimikach youtube (tak wiem, że to nie to samo co odsłuch na żywo) brzmi bardzo przyjemnie, tylko zastanawia mnie czym jest podyktowane tak niskie zainteresowanie tym wydechem, cena jest bardzo przystępna a firma to klasa sama w sobie.

http://www.cjponyparts.com/roush-axle-b ... 7/p/CBR19/" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-08-27, 16:48

Niestety nie mam firmy zajmującej się chromowaniem na czarno. Natomiast taką informację otrzymałem od specjalisty firmy Teneco-największej firmy produkującej układy wydechowe w Europie. ;) Jest to proces trwały o bdb estetyce. Teraz tylko google i masz dobre rozwiązanie na czarne końcówki. Poradzisz sobie, czy mam coś wyszukać? :hyhy: :papa:

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Awatar użytkownika
SoSo
Młodszy Forumowicz
Kolor: Mica Shadow Black

Post autor: SoSo » 2016-08-30, 20:00

Czy któryś z szanownych kolegów i koleżanek ma zamontowany u siebie wydech ze sterowanymi klapami i zechciałby nagrać i wrzucić tu jakiś filmik? Ten reklamowy remusa zupełnie mnie nie przekonuje. A może ktoś z Was jest z okolic Warszawy/Mazowsza i zechciałby się spotkać? Starałem się napisać priv do kolegi 5um z Łodzi ale chyba coś skopałem i nie doszło. :/ Albo mnie olał... :D

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-30, 20:34

SoSo pisze:Czy któryś z szanownych kolegów i koleżanek ma zamontowany u siebie wydech ze sterowanymi klapami i zechciałby nagrać i wrzucić tu jakiś filmik? Ten reklamowy remusa zupełnie mnie nie przekonuje. A może ktoś z Was jest z okolic Warszawy/Mazowsza i zechciałby się spotkać? Starałem się napisać priv do kolegi 5um z Łodzi ale chyba coś skopałem i nie doszło. :/ Albo mnie olał... :D
Siemka chyba veefour ma takiego Remusa napisz do niego.

Awatar użytkownika
SoSo
Młodszy Forumowicz
Kolor: Mica Shadow Black

Post autor: SoSo » 2016-08-30, 21:03

wiem. ale jest " z daleka".

Kusza85

Post autor: Kusza85 » 2016-08-30, 21:29