GT "wymienić olej niedługo"
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Re: GT "wymienić olej niedługo"
A to ciekawe bo upgrade softu w liczniku tez mozna zrobic za pomoca VCM2/IDS...wiem bo sprawdzalem...
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Mam informacje ze aby uzyskać kartę BSC trzeba być klientem flotowym....ile w tym prawdy?siara pisze:Ja zalecam wymiane oleju szybciej jak 15k tak czy siak jesli sprawdzacie stan na bagnecie to olac komunikaty jesli jazda ostra jest czasami a reszta czasu normalna jazda to 15k KM jest ok jesli zas czesciej lubimy wciskac gaz w podloge lepiej wyienic czesciej jak 15k moim zdaniem optymalnei 12-13k KM. 650 za sam olej z filtrem do przyjecia ale wyrobisz karte BSC o ktorej pisalem juz i masz 10% z automatu na usluge taniej i na czesci osobne procenty rabatu z automatu oraz wiele innych ciekawych opcji a nic to nie kosztuje. Nikt o tym w salonach nie mowi a temat sprawdzony i dzieki naszemu szanownemu koledze nie wyszla by taka informacja nawet.
WYRABIAC karty BSC w fordzie i macie rabaty za free...
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Oczywiscie ze nie musisz ale wiem ze czesc salonow olewa klientow jesli chodzi o BSC tak jak kkk napisal wystarczy 1 auto i dobra wola salonu.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Wiec nie po raz pierwszy spotkałem się z brakiem dobrej woli ze strony warszawskiego dealera....oficjalna odpowiedz : karty tylko dla klientów flotowych. ...
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Pisz do OpolaOZZI pisze:Wiec nie po raz pierwszy spotkałem się z brakiem dobrej woli ze strony warszawskiego dealera....oficjalna odpowiedz : karty tylko dla klientów flotowych. ...
- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Kolor: MAGNETIC
Mi wczoraj w serwisie w Gdyni powiedzieli, że trzeba mieć conajmniej 5 aut.siara pisze:Pisz do OpolaOZZI pisze:Wiec nie po raz pierwszy spotkałem się z brakiem dobrej woli ze strony warszawskiego dealera....oficjalna odpowiedz : karty tylko dla klientów flotowych. ...

Wracając do tematu - mi także ten komunikat zaczął się pojawiać przy ok. 7k km. Sprawdziłem ręcznie, wszystko było ok ale umówiłem się do ASO. Termin wyznaczyli dopiero za tydzień od tego momentu, w tym czasie komunikat przeszedł na "wymień olej natychmiast" czy jakoś tak, "żywotność oleju" w menu ustawień pokazywała 0%. Stresujące to było więc sprawdziłem jeszcze z 3x, oleju ile trzeba, kolor jasny. Doczekałem się wreszcie wizyty, kilka godzin zajęła im diagnostyka i skasowanie błędu komputera. Nie byli skłonni do rozmowy czy to powszechny błąd softu czy nie, może nie wiedzą, bo to niestety początkujące ASO jeśli chodzi o Mustangi.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT'16
- Kolor: Mica shadow black
Dzisiaj odwiedziłem ASO w tej samej sprawie, zapytano tylko jaki to samochód, po czym od razu padło stwierdzenie zapraszamy na wymianę softu. Od ręki się nie da, potrzebują technika i około 3 godzin. Zdaje się że największym problemem jest połączenie się z systemem forda, ale nie drążyłem tematu. Termin za tydzień, podpytam przy okazji.
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Kolor: Oxford White
W którym ASO byłeś ?
m4rs pisze:Dzisiaj odwiedziłem ASO w tej samej sprawie, zapytano tylko jaki to samochód, po czym od razu padło stwierdzenie zapraszamy na wymianę softu. Od ręki się nie da, potrzebują technika i około 3 godzin. Zdaje się że największym problemem jest połączenie się z systemem forda, ale nie drążyłem tematu. Termin za tydzień, podpytam przy okazji.
Borla Touring Catback, BC RS43 Forged Wheels, BMR Vertical Links - Spherical Bushings, SR Performance IRS Tie Down Kit, Steeda IRS Alignment Kit, C&L Street CAI, Ford Perf. GT350R Strut Tower Brace, Ford Perf. Oil Catch Can, DD LED Sidemarkers
- siara
- Stowarzyszenie MKP
W Opolu tez tak mowili cokolwiek z softem min 3h jak nie bedzie problemu i sciagaja kogos extra z walizeczka jezdzi po Polsce 

- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kontakt:
póki co w żadnym, wymieniłam olej i było ok przez 4000 km, niestety komunikat ponownie się wyświetla. Ktoś zna nazwisko tego Pana z walizką?konio12345 pisze:W którym serwisie Ci to poprawiali ?B0kiem pisze:U mnie wg. komputera było 0 przy 5tys. Błąd w sofcie, można zgłosić i to poprawią. Wymiana z filtrami równo 500 zł, ale ja mam duży rabat (nie BSC).

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Update robi sie za pomoca VCM2/IDS- na wyposazeniu kazdego dealera. Nie istnieje zadne inne urzadzenie dopuszczone przez forda do takich rzeczy.
Bardzo dziwna sprawa - normalnie czeski film...
Bardzo dziwna sprawa - normalnie czeski film...