Opony zimowe do GT-na tył 255 czy 275?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
Re: Opony zimowe do GT-na tył 255 czy 275?
Panowie i panie zima to nie jest żaden problem , ważne byście mieli umiar naciskając to coś po prawej pod konsolą 

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
-
Volver
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Kolor: Race Red
Kupiłem Yokohama V. 905 w rekomendowanym rozmiarze, wyszło w akceptowalnej cenie 4 kzł. Luzik, teraz tylko auto...podobno jedzie do kraju, ale weryfikuję te wieści z PGD w Ford USA- potęga Internetu, da się przy znajomości kilku języków prawie wszystko... :-)
-
kkk
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Taaa, polowa z nas korespondowala z ford usa. Ich wiedza konczy sie na tym ze stoi w porcie, a potem nagle stoi u dealera 
Popros dealera o info o lokacji auta z systemu vista.
Popros dealera o info o lokacji auta z systemu vista.
-
Volver
- Forumowicz
Zobaczymy, ale na razie dane z PGD, FOMOCO i window stickera, który sobie wydrukowałem z netu pokrywają się! Jest w Europie-to najważniejsze. Pogoda się pogarsza, ale może jeszcze się nim pobawię w tym roku? No niech już będzie!

- Cherix
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kolor: Ruby Red
Mój już w poniedziałek będzie stał w Chorzowie w Salonie. Zakładam że Twój też bo szły pewnie jednym transportemVolver pisze:Zobaczymy, ale na razie dane z PGD, FOMOCO i window stickera, który sobie wydrukowałem z netu pokrywają się! Jest w Europie-to najważniejsze. Pogoda się pogarsza, ale może jeszcze się nim pobawię w tym roku? No niech już będzie!![]()
![]()
-
Volver
- Forumowicz
Raczej będzie 28.11, bo dwa dni temu był transport do Krakowa, ale nie mojego, jest za ok tydzień w Poznaniu, potem dalej, obadamy. Martwi mnie kwestia jakości zabezpieczenia antykorozyjnego-wątek poniżej.

-
Volver
- Forumowicz
Podtrzymując wątek, polecam te Yokohamy, choć są jeszcze świeże, dobrze się sprawują na kuniu. Po ich dotarciu, za ok. 500 km dam lepszy opis ich charakterystyki.
- Cherix
- Młodszy Forumowicz
Potwierdzam to co napisał Volver. Na razie przetestowane na suchym i w deszczu - dla mnie bomba.
-
SilverTM
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
Witam wszystkich 
Nie wiem czy ktoś to pisał ale ford zaleca zestaw opon na zimę 4 x 255. Zresztą nawet ford ma dobre ceny na zestaw felgi , opony , czujniki. Mówię o wersji GT. I to jest zestaw homologowany.
Nie wiem czy ktoś to pisał ale ford zaleca zestaw opon na zimę 4 x 255. Zresztą nawet ford ma dobre ceny na zestaw felgi , opony , czujniki. Mówię o wersji GT. I to jest zestaw homologowany.
- Ślimak
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Charger 6.4 V8
- Silnik: inny V8
- Kolor: Silver
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
MAX ma rację! Ja również z dużą uwagą używam przycisku wyłączjącego kontrolę trakcji.MAX pisze:Panowie i panie zima to nie jest żaden problem , ważne byście mieli umiar naciskając to coś po prawej pod konsolą
(ps. 2 razy zamiast podziękować w korku niechcący ją wyłączyłem
- Cherix
- Młodszy Forumowicz
Posłuchałem CibieVolver pisze: Hej. Też masz Yokohamy?
Mnie wymiary opon podali w Salonie Forda 2x255 i 2x275, również jako gotowiec tak jak podałeś. Ale zdecydowałem się na Yokohama i zostawiłem moje Pony na felgach na których przyszedł. Wyważane na Hunterze. Wszystko super.SilverTM pisze:Witam wszystkich
Btw. jakby ktoś szukał w Fordzie akcesoriów do autka to na razie do dyspozycji są tylko gumowe dywaniki (370zł) i wanna do bagaznika (~470zł). Czas oczekiwania 3 tygodnie - płyną z "US&A"
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Cherix pisze:Posłuchałem CibieVolver pisze: Hej. Też masz Yokohamy?Sklep, który podałeś był jedyny z 10-ciu obdzwonionych, który potrafił mi je ściągnąć
![]()
Mnie wymiary opon podali w Salonie Forda 2x255 i 2x275, również jako gotowiec tak jak podałeś. Ale zdecydowałem się na Yokohama i zostawiłem moje Pony na felgach na których przyszedł. Wyważane na Hunterze. Wszystko super.SilverTM pisze:Witam wszystkich
Btw. jakby ktoś szukał w Fordzie akcesoriów do autka to na razie do dyspozycji są tylko gumowe dywaniki (370zł) i wanna do bagaznika (~470zł). Czas oczekiwania 3 tygodnie - płyną z "US&A"Dywaniki gumowe polecam, nawiązują oczkami do grilla i dobrze się trzymają. Dorwałem ostatnią parę w salonie:)
Cena promocyjna w salonie 12k
-
SilverTM
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
12k za co ?siara pisze:Cherix pisze:Posłuchałem CibieVolver pisze: Hej. Też masz Yokohamy?Sklep, który podałeś był jedyny z 10-ciu obdzwonionych, który potrafił mi je ściągnąć
![]()
Btw. jakby ktoś szukał w Fordzie akcesoriów do autka to na razie do dyspozycji są tylko gumowe dywaniki (370zł) i wanna do bagaznika (~470zł). Czas oczekiwania 3 tygodnie - płyną z "US&A"Dywaniki gumowe polecam, nawiązują oczkami do grilla i dobrze się trzymają. Dorwałem ostatnią parę w salonie:)
Cena promocyjna w salonie 12kza zestaw
Co do dywaników ma ktoś jakiś link jak to wygląda?
-
Volver
- Forumowicz
Hehe....a ja kupiłem wszystkie graty ns ebayu w US, DE i Hongkongu. Dywaniki gumowe z logo, komplet oryginał z mocowaniem i przesyłką 333 zł, breloczek tristripes pony 12 zł, czapeczka Mustang z premiery Mustanga w DE 100 zł... luzik.
Co do opon, pozwalam sobie po 450 km na śmiałą jazdę
zamknąłem dzisiaj obrotomierz na moment i poraził czerwienią w oczy, a potem odcinka, shift up-no bomba
. Opony trzymają jak głupie i to zarówno na mokrym, jak i na suchym-tu są rewelacyjne, po prostu. Niski szum, ładny bieżnik, made in Japan...cena
czego chcieć więcej?
Co do opon, pozwalam sobie po 450 km na śmiałą jazdę
Ostatnio zmieniony 2015-12-15, 23:19 przez Volver, łącznie zmieniany 2 razy.