Zmiana wydechu w Mustangu GT
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- B0kiem
- Forumowicz
- Model: S550 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kontakt:
Re: Zmiana wydechu w Mustangu GT
magnaflow competition założony, piękna basowa orkiestra na niskich obrotach
jazda po centrum może być traumą dla wstydliwych ludzi ale ja lubię jak się oglądają
dziś ze sto razy gasiłam i odpalałam konika, prawdą jest że to już inne auto
może jestem jakaś przygłucha bo mógłby być trochę głośniejszy ale i tak jestem zachwycona 

dziś ze sto razy gasiłam i odpalałam konika, prawdą jest że to już inne auto

- B0kiem
- Forumowicz
- Kontakt:
lepiej późno niż wcale
tylko teraz nie mam pomysłu co zrobić z fabrycznym, mam go w całości 

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
No takich wydechow jest sporoB0kiem pisze:lepiej późno niż wcaletylko teraz nie mam pomysłu co zrobić z fabrycznym, mam go w całości

Ja swoj wrzucilem na strych i niech lezy sobie tam i 20 lat

- B0kiem
- Forumowicz
- Kontakt:
jeden jest nawet na allegro za 2000 zł
może faktycznie się jeszcze przyda, jak go potne to później będzie bezużyteczny?

- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: HG
- Kontakt:
Wrzuć na ścianę w garażu. Będzie ładnie zdobić, a oryginał od tego auta zawsze warto mieć. Dla purystów na przykład
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Samotny Wilk
- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Zalezy jak potniesz - jak juz musisz ciac to polecam w tym miejscu gdzie przychodza axle-backB0kiem pisze:jeden jest nawet na allegro za 2000 złmoże faktycznie się jeszcze przyda, jak go potne to później będzie bezużyteczny?

Powiedz mi jak ze zgodnością tego wydechu z przepisami oraz w czasie kontroli przez Policję? Jak z dopuszczalną ilością decybeli? Czy na dłuższą trasę dźwięk jest uciążliwy?B0kiem pisze:magnaflow competition założony, piękna basowa orkiestra na niskich obrotachjazda po centrum może być traumą dla wstydliwych ludzi ale ja lubię jak się oglądają
![]()
dziś ze sto razy gasiłam i odpalałam konika, prawdą jest że to już inne automoże jestem jakaś przygłucha bo mógłby być trochę głośniejszy ale i tak jestem zachwycona
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
He a kto patrzy na toKusza85 pisze:Powiedz mi jak ze zgodnością tego wydechu z przepisami oraz w czasie kontroli przez Policję? Jak z dopuszczalną ilością decybeli? Czy na dłuższą trasę dźwięk jest uciążliwy?B0kiem pisze:magnaflow competition założony, piękna basowa orkiestra na niskich obrotachjazda po centrum może być traumą dla wstydliwych ludzi ale ja lubię jak się oglądają
![]()
dziś ze sto razy gasiłam i odpalałam konika, prawdą jest że to już inne automoże jestem jakaś przygłucha bo mógłby być trochę głośniejszy ale i tak jestem zachwycona

-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Competition teoretycznie jest w normalnie.
Na krótką metę jest fajnie, po mieście super. Sąsiedzi wiedzą kiedy jadę do pracy i wracam, koledzy się śmieją że wiedzą 20 sekund wcześniej że jadę.
Na trasie odpadają uszy
Na krótką metę jest fajnie, po mieście super. Sąsiedzi wiedzą kiedy jadę do pracy i wracam, koledzy się śmieją że wiedzą 20 sekund wcześniej że jadę.
Na trasie odpadają uszy

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
A pacza ci co jezdza sporo np. do Niemiec, Austrii czy Szwajcarii. Glupio stracic auto...
W PL jest max norma dla samochodu z silnikiem o zaplonie iskrowym 93 dB przy czym max roznica to 2 dB. Diesle moga o 2 dB wiecej.
Natomiast w krajach jak wyzej max. poziom jest wpisany w dowodzie. Jak nie ma to z katalogu...a Mustang (import) ma w DE ma wpisane 83dB wiec uwazajcie...
Jak nie ma w katalogu to...norma EU dopuszczajaca pojazd do ruchu mowi zas o max. 74 dB a wiec S550 w wersji EU musi tyle miec bo by nie zostal dopuszczony.
Zaden axle back jaki sobie tutaj ludziska montuja nawet sie w PL normie nie zmiesci a ja juz nie wspominam o cat-back.
Wiadomo fajnie jak grzmi ale czasem moze zabolec a kazdy sam dobrze wie co robi...mysle
W PL jest max norma dla samochodu z silnikiem o zaplonie iskrowym 93 dB przy czym max roznica to 2 dB. Diesle moga o 2 dB wiecej.
Natomiast w krajach jak wyzej max. poziom jest wpisany w dowodzie. Jak nie ma to z katalogu...a Mustang (import) ma w DE ma wpisane 83dB wiec uwazajcie...
Jak nie ma w katalogu to...norma EU dopuszczajaca pojazd do ruchu mowi zas o max. 74 dB a wiec S550 w wersji EU musi tyle miec bo by nie zostal dopuszczony.
Zaden axle back jaki sobie tutaj ludziska montuja nawet sie w PL normie nie zmiesci a ja juz nie wspominam o cat-back.
Wiadomo fajnie jak grzmi ale czasem moze zabolec a kazdy sam dobrze wie co robi...mysle

- veeefour
- Forumowicz
- Kontakt:
Tylko, ze poziom natezenia dzwieku nie jest liniowy a logarytmiczny - tak jak ludzkie ucho. Niby to tylko 4-5 dB i sie kazdemu wydaje, ze to jak 4-5 mm na metrze.
4-5 dB to jest ogromna roznica. Za 100 dB wydech niektorych krajach to jest juz prawie wiezienie.
4-5 dB to jest ogromna roznica. Za 100 dB wydech niektorych krajach to jest juz prawie wiezienie.
- Behemoth
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT EU
- Kolor: Race Red
100 dB to bardzo głośno (mijający pociąg na peronie lub pracujący młot pneumatyczny). Teoretycznie nie powinno się być eksponowanym na takich hałas bez ochrony przez dłużej niż 15 minut
Zdecydowanie nie dla mnie.
Tutaj referencja z przykładami oraz przyrostami głośności wraz z dB:

Tutaj referencja z przykładami oraz przyrostami głośności wraz z dB:

Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek