W którym serwisie Ci to poprawiali ?B0kiem pisze:U mnie wg. komputera było 0 przy 5tys. Błąd w sofcie, można zgłosić i to poprawią. Wymiana z filtrami równo 500 zł, ale ja mam duży rabat (nie BSC).
GT "wymienić olej niedługo"
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Oxford White
Re: GT "wymienić olej niedługo"
Borla Touring Catback, BC RS43 Forged Wheels, BMR Vertical Links - Spherical Bushings, SR Performance IRS Tie Down Kit, Steeda IRS Alignment Kit, C&L Street CAI, Ford Perf. GT350R Strut Tower Brace, Ford Perf. Oil Catch Can, DD LED Sidemarkers
-
- Forumowicz
Informacja jaką otrzymałem dzisiaj z Auto Nobile -> Ford "wkrótce" dostarczy nową wersję oprogramowania, która koryguje ten problem.
Borla Touring Catback, BC RS43 Forged Wheels, BMR Vertical Links - Spherical Bushings, SR Performance IRS Tie Down Kit, Steeda IRS Alignment Kit, C&L Street CAI, Ford Perf. GT350R Strut Tower Brace, Ford Perf. Oil Catch Can, DD LED Sidemarkers
-
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: Competition orange
Witam, on sobie coś tam jednak liczy
U mnie wyskoczył po 8 900km, gdzie większość zrobiłem na trasie. Czyli wygląda na to że to żywotność oleju gdzie brane jest pod uwagę ilość odpaleń, przebieg i czas. Auto jednak hamerykańskie a Ci przecież olej wymieniają prawie że przy okazji tankowania 

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
A jak was denerwuje ten komunikat to przeciez sie go kasuje w opcjach...skasowac zeby nie darl mordy i zmieniac wg swojego uznania...problem solved.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015
- Kolor: Inglot Silver
Ja dzisiaj zawiozłem swojego do serwisu i wgrali mi nowy soft. Jak będzie liczył to zobaczymy.
- siara
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 2015 GT
- Kolor: Black
Ile czasu trwala usluga?matlog pisze:Ja dzisiaj zawiozłem swojego do serwisu i wgrali mi nowy soft. Jak będzie liczył to zobaczymy.
-
- Forumowicz
W którym serwisie byłeś ?
Masz może jakiś "identyfiaktor" tego softu - jakiś numer wersji czy coś takiego ?
Masz może jakiś "identyfiaktor" tego softu - jakiś numer wersji czy coś takiego ?
matlog pisze:Ja dzisiaj zawiozłem swojego do serwisu i wgrali mi nowy soft. Jak będzie liczył to zobaczymy.
-
- Młodszy Forumowicz
Robiłem to w Szczecinie. Zostawiłem auto rano o 14 zadzwonili do mnie ze maja potwierdzenie z centrali ze jest nowy soft. Pewnie samo wgranie to z 20 minut.
Nie wiem jaka to wersja softu, można to gdzieś sprawdzić?
Nie wiem jaka to wersja softu, można to gdzieś sprawdzić?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: Magnetic Grey
Hej a w którym ASO w Szczecinie robiłeś? Ja mam 4800km i zostało mi 3%. Dzwoniłem na Hakena do Bemo to za bardzo nie wiedza o tym sofcie . Daj znać
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Widze ze sie jaja zaczynaja i bedzie z serwisem tak jak ze sprzedaza na poczatku 0 wiedzy.
Musimy uscislic informacje jak ktos juz cos zrobil i opisywac je w osobnym dziale na temat problemow i ich rozwiazan w serwisie by inni z tymi samymi problemami mielli wstepnie gotowca co i jak i mozna bylo sie powolywac na konkretny serwis.
To beda cenne informacje.
Musimy uscislic informacje jak ktos juz cos zrobil i opisywac je w osobnym dziale na temat problemow i ich rozwiazan w serwisie by inni z tymi samymi problemami mielli wstepnie gotowca co i jak i mozna bylo sie powolywac na konkretny serwis.
To beda cenne informacje.
-
- Młodszy Forumowicz
Tylko aktualizowali soft.
Mnie obsługiwał Hubert Tomys wiec zadzwon i z nim ustal bo ja umawiałem się jakieś 3 dni przed.
Mnie obsługiwał Hubert Tomys wiec zadzwon i z nim ustal bo ja umawiałem się jakieś 3 dni przed.
-
- Forumowicz
- Kolor: czarny
ja się umówiłem do serwisu w warszawie na płowieckiej
już był komunikat "wymień olej"
powiedziałem odrazu, że słyszałem, że jest jakiś problem z sfotem.
powiedzieli, że żeby zmienić soft, to trzeba umawiać się wcześniej, bo musi przyjechać jakiś spec z Ford PL
skończyło się tak, że skasowali komunikat i powiedzieli obserwować (nie wiem, co tam do osberwacji jest
pewnie za jakeiś 4-5 tyś znowu będzie kmunikat
już był komunikat "wymień olej"
powiedziałem odrazu, że słyszałem, że jest jakiś problem z sfotem.
powiedzieli, że żeby zmienić soft, to trzeba umawiać się wcześniej, bo musi przyjechać jakiś spec z Ford PL
skończyło się tak, że skasowali komunikat i powiedzieli obserwować (nie wiem, co tam do osberwacji jest

pewnie za jakeiś 4-5 tyś znowu będzie kmunikat
- siara
- Stowarzyszenie MKP
Czyli wedlug tego co wydedukowalem po swoim przypadku i opisach tutaj to ktos jezdzi po polsce z kompem i wgrywa softy ew zalatwia inne tego typ sprawy jak mieszka daleko salonu to nalezy sie wczesniej umowic co mi tez powiedzieli i sie pokrylo (tylko zapomnieli dodac ze sami tego nie robia).