Cześć
Mam dość nietypowy problem ze skrzynią. Jak jest zimna i w granicach do 80-90 stopni pracuje normalnie ale potem zaczynają się z nią dziać cuda. Nagle skrzynia nie wie co ma zrobić i przerzuca biegi jakoś bez sensu i szarpie po czym szybko się nagrzewa do 100-120 stopni i wtedy już kompletny bezsens biegi skaczą jak chcą albo nie jedzie wcale. Po wystudzeniu działa normalnie. Takie rzeczy dzieją się przy jeździe do 130-160 bez szaleństw. Ciekawe jakby się zachowała na torze przy mocniejszym traktowaniu.
Przebieg 85.000, olej już 2 krotnie wymieniony
Do tego jak się rozgrzeje to pojawia się jakaś nieszczelność i zaczyna wyciekać olej. ASO już 2 razy poprawia i nie wiedzą co mają z tym zrobić.
Prośba o porady.
Mustang GT 2019 - Skrzynia A10 wariuje i się przegrzewa
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Model: Mustang GT 2020
- Silnik: V8 5.0
Re: Mustang GT 2019 - Skrzynia A10 wariuje i się przegrzewa
Miałem to samo, pomogła wizyta w HD Customs i zmiana na ich oprogramowanie skrzyni, a przynajmniej tak mi przekazała osoba która się tym problemem zajmowała 

-
- Model: GT Convertible
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Silver
Re: Mustang GT 2019 - Skrzynia A10 wariuje i się przegrzewa
CZeść,
Objawy te same
Plus raz na jakiś czas to
https://forum.mustangklub.pl/viewtopic. ... 10#p241447
Wyminiełem olej w ASO po 5 latach/40k ( w dyf też ) .
Mam 7 letnią gwarancję - zostało 0,5 roku;) wieć jest o co walczyć
Pół roku wcześniej pojawił się błąd na kompie - P27B5:00-28 - czyli problem z przełożenim zębatki.
Ostanio ( 3 tyg temu ) zjazd na MOP i Ford Assitance. - wyciek oleju ( z odpowietrznika jak się okazało ) , skrzynia wariowała, brak błedów.
Tetsowali, sprawdzali, przejechali prawie 100km i ... jeździć obserwować bo my nie wiemy co jest grane, sprawy nie zamknęli ...
Czy macie pomysł co można zrobic w takim przypadku?
Może jakiś warszta polecicie, który może zweryfikować ustrkę tak aby pokzać im i zmusić do działania ?
Każda rada dobra - z góry - dzięki!
Objawy te same
Plus raz na jakiś czas to
https://forum.mustangklub.pl/viewtopic. ... 10#p241447
Wyminiełem olej w ASO po 5 latach/40k ( w dyf też ) .
Mam 7 letnią gwarancję - zostało 0,5 roku;) wieć jest o co walczyć
Pół roku wcześniej pojawił się błąd na kompie - P27B5:00-28 - czyli problem z przełożenim zębatki.
Ostanio ( 3 tyg temu ) zjazd na MOP i Ford Assitance. - wyciek oleju ( z odpowietrznika jak się okazało ) , skrzynia wariowała, brak błedów.
Tetsowali, sprawdzali, przejechali prawie 100km i ... jeździć obserwować bo my nie wiemy co jest grane, sprawy nie zamknęli ...
Czy macie pomysł co można zrobic w takim przypadku?
Może jakiś warszta polecicie, który może zweryfikować ustrkę tak aby pokzać im i zmusić do działania ?
Każda rada dobra - z góry - dzięki!