Eoboost 2015: Falujące obroty na postoju

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
beceen
Forumowicz
Model: S550 | 2.3 EB EU
Kolor: Magnetic Grey

Eoboost 2015: Falujące obroty na postoju

Post autor: beceen » 2023-11-03, 12:27

czesc, od 2 tygodni mam taki problem:
na cieplym silniku na postoju falują obroty - auto nie gaśnie, ale mocno sie trzęsie, wachluje też napięcie aku (przynajmniej wg komputera).
Mam wrazenie, ze falowanie stablizuje sie na P i N, natomiast bardziej faluje na D lub R.
Bylem u Michalowskiego w Warszawie - zadnych kodow błędow nie ma niestety. Poradzili tylko zmiane stacji do tankowania wachy...
W internetach wyczytalem, ze przyczyna moze byc czujnik cisnienia paliwa (byla na niego podobno akcja serwisowa w US, ale w Polsce oczywiscie nie - numer czesci BU5Z 9F982 B) - czujnik wymienilem i przez tydzien bylo ok, ale problem wrocil.

Czy to moze byc kwestia ładowania/słabego akumulatora? Podpialem ostatnio auto do prostownika na noc i od tej pory nie faluje, ale moze to przypadek.
Na amerykanskim forum pisza tez, ze przyczyna moze byc zawor odpowietrzajacy w zbiorniku paliwa (o ile dobrze tlumaczę z englisha - https://ppflco.com/products/ford-oem-pu ... g-ecoboost, https://www.fordoriginalparts.pl/produc ... -3-EB.html)

Auto to ecoboost, krajowy, 2015, 54kkm przebiegu, silnik seria.

zalaczam link do filmu, latwiej obejrzec niz czytac;)

dzieki za wszystkie sugestie

beceen | Magnetic GreyEcoboost

Awatar użytkownika
beceen
Forumowicz
Model: S550 | 2.3 EB EU
Kolor: Magnetic Grey

Re: Eoboost 2015: Falujące obroty na postoju

Post autor: beceen » 2023-11-29, 10:44

nikt nic?
wymienilem aku, ale problem zostal.
Teraz mam check engine z bledem sondy lambda (oxygen sensor), wiec czekam na czesc i zobaczymy.

beceen | Magnetic GreyEcoboost

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”