awaryjne otwarcie klapy w cabrio
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: czarny
awaryjne otwarcie klapy w cabrio
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak awaryjnie otworzyć klapę tylną w kabrio ? najprawdopodobniej pękł przewód w wiązce i żaden z przycisków nie reaguje - a w bagażniku mam klucze do domu... może da się jakoś zdemontować tylną kanapę, bo jak nie to biorę diaksa i jadę po blendzie 

- pab567
- Forumowicz
- Model: GT convertible MY16
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czerwony
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Re: awaryjne otwarcie klapy w cabrio
Jeśli dobrze pamiętam to z lewej strony klapy jest linka ale nie pamiętam czy da się do niej dostać z tylnej kanapy
-
- Młodszy Forumowicz
No właśnie nie da się do niej dostać. Inżynierowi, który to zaprojektował powinni zabronić wykonywania zawodu. Jak można było zrobić klapę w samochodzie, która nie ma możliwości mechanicznego otwarcia zamkiem.
-
- Młodszy Forumowicz
Naprawione.
Ku potomności - jak odchylicie bok oparcia pasażera lewy tył (poduszeczkę od zewnętrznej strony) - pod spodem jest zamek na kluczyk, którym z pomocą drugiej osoby otwieramy bagażnik. Proste i mądre. Wiązka przewodów w kufrze nie jest już niestety tak mądra. Jest z badziewnych przewodów, które muszą popękać od użytkowania. Teraz połatałem ją na tuleje zaciskowe, na wiosnę zrobię to porządnie.
Ku potomności - jak odchylicie bok oparcia pasażera lewy tył (poduszeczkę od zewnętrznej strony) - pod spodem jest zamek na kluczyk, którym z pomocą drugiej osoby otwieramy bagażnik. Proste i mądre. Wiązka przewodów w kufrze nie jest już niestety tak mądra. Jest z badziewnych przewodów, które muszą popękać od użytkowania. Teraz połatałem ją na tuleje zaciskowe, na wiosnę zrobię to porządnie.