Proszę o opinię GT 2018/2019

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

Chucku
Model: GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Orange Fury

Re: Proszę o opinię GT 2018/2019

Post autor: Chucku » 2020-03-17, 21:17

Odebrałem równo rok temu w 2019 swojego pierwszego Mustanga GT, którego zakupiłem w BCH Chwaliński w Opolu. Pierwszy serwis olejowy zrobiłem po 2500 km na własną prośbę , później przy 10 000km i obowiązkowy przy 15 000km . Przy ok 17 000 km był problem z czujnikiem GPF (wyskakiwał Check Engine) , który bez problemu wymienili w ramach gwarancji. Teraz jestem umówiony na kolejny serwis olejowy przy 30 000km. Nie sprawia żadnych problemów skrzynia automatyczna nie szarpie system SYNC działa prawidłowo (słyszałem opinie ,że się zawiesza ) u mnie nic niepokojącego się nie dzieje. W zimę go nie użytkuje tylko sezon . Jest to mój pierwszy ,, Ford '' jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia względem klas premium ale za kwotę ponad 200 tyś zł super samochód. Napewno ma to coś w sobie i do siebie przekonuje, niebawem dokupię drugiego w cabrio :D

+jacek+
Model: w realizacji

Post autor: +jacek+ » 2020-05-12, 12:22

Cześć,

Odświeżę trochę ten wątek.

Pytanie do właścicieli Mustang'ów z 2019r. Czy macie jakieś problemy z silnikiem bądź skrzynią biegów, szczególnie manualną, gdyż ona mnie interesuje najbardziej?
Czytając fora amerykańskie czy oglądając filmy na YT, faktycznie można odnieść wrażenie, że jest jakaś masakra, z drugiej zaś strony ciężko mi w to uwierzyć.
Część głosu z sieci twierdzi, że głównie lecą roczniki 2018 a niby w 2019 nastąpiła poprawa. Prawda to?

Może jest ktoś z okolic trójmiasta z manualną skrzynią i miałby ochotę na krótkie spotkanie? Jak się z nią jeździ po naszym kraju?

Obecnie jeżdżę Camaro 5 generacji (V8 + automat) i planuję się przesiąść na Mustanag'a w wersji Bullitt więc proszę o zrozumienie bo to cholernie trudna decyzja, a chcę wybrać mądrze.

pzdr
JD

Awatar użytkownika
Karol_M
Młodszy Forumowicz
Model: Bullitt
Kolor: Highland Green

Post autor: Karol_M » 2020-05-18, 14:21

+jacek+ pisze:
2020-05-12, 12:22
Cześć,

Odświeżę trochę ten wątek.

Pytanie do właścicieli Mustang'ów z 2019r. Czy macie jakieś problemy z silnikiem bądź skrzynią biegów, szczególnie manualną, gdyż ona mnie interesuje najbardziej?
Czytając fora amerykańskie czy oglądając filmy na YT, faktycznie można odnieść wrażenie, że jest jakaś masakra, z drugiej zaś strony ciężko mi w to uwierzyć.
Część głosu z sieci twierdzi, że głównie lecą roczniki 2018 a niby w 2019 nastąpiła poprawa. Prawda to?

Może jest ktoś z okolic trójmiasta z manualną skrzynią i miałby ochotę na krótkie spotkanie? Jak się z nią jeździ po naszym kraju?

Obecnie jeżdżę Camaro 5 generacji (V8 + automat) i planuję się przesiąść na Mustanag'a w wersji Bullitt więc proszę o zrozumienie bo to cholernie trudna decyzja, a chcę wybrać mądrze.

pzdr
JD
Cześć,
Ja jezdze Bullitem z konca 2018r, ktory odebralem jako nowy w polskim salonie. Po przejechaniu ponad 5k km nie mam większych uwag. Cos tam mu trzeszczy pod obiciem tapicerki z tylu, pod oknem, ale to pojdzie do naprawy przy najblizszej wizycie olejowej w serwisie. Do skrzyni biegow uwag nie mam zadnych. Dziala bardzo precyzyjnie i ma fajny skok lewarka. Biegi sa dlugie wiec jak juz pojedziesz na przyslowiowa niemiecka autobahn’e to na czwartym zamykasz szafe :) Sprzeglo mogloby byc troche bardziej miekkie, ale po kilku startach mozna sie przyzwyczaic i nie powinno byc problemu z odpowiednim jego wyczuciem.
Tyle moich spostrzezen po 1,5 roku uzytkowania. Ogolnie polecam :)

Pozdrawiam,
Karol

+jacek+
Model: w realizacji

Post autor: +jacek+ » 2020-05-20, 11:30

Karol_M pisze:
2020-05-18, 14:21

Cześć,
Ja jezdze Bullitem z konca 2018r, ktory odebralem jako nowy w polskim salonie. Po przejechaniu ponad 5k km nie mam większych uwag. Cos tam mu trzeszczy pod obiciem tapicerki z tylu, pod oknem, ale to pojdzie do naprawy przy najblizszej wizycie olejowej w serwisie. Do skrzyni biegow uwag nie mam zadnych. Dziala bardzo precyzyjnie i ma fajny skok lewarka. Biegi sa dlugie wiec jak juz pojedziesz na przyslowiowa niemiecka autobahn’e to na czwartym zamykasz szafe :) Sprzeglo mogloby byc troche bardziej miekkie, ale po kilku startach mozna sie przyzwyczaic i nie powinno byc problemu z odpowiednim jego wyczuciem.
Tyle moich spostrzezen po 1,5 roku uzytkowania. Ogolnie polecam :)

Pozdrawiam,
Karol
Witaj,

Dzięki za ciekawe informacje. Cały czas jeszcze biję się z myślami ale może warto jednak zaryzykować.
Mam już kilka pozytywnych opinii, nikt w zasadzie nie mówi złego słowa na Mustanga.
Zupełnie inaczej brzmi to za oceanem ale cóż, może wynika to z innych kwestii.

Dzięki serdeczne Karol.

pzdr
JD

Milysz
Model: Mustang Bullitt 2019

Post autor: Milysz » 2020-06-20, 20:03

Kupiłem nówke Bullitta rocznik 2019 pod koniec stycznia 2020. Niewielki przebieg przez covid, aktualnie 1500km. Wyciek oleju z tylnego mostka po prawej stronie. Zabrane auto na lawecie. Naprawa gwarancyjna w ASO i aktualnie czekam na odbiór auta. Również wymieniam w nim olej przy okazji (~850 zł) . Wracam do pracy niedługo więc będzie bardziej jeżdżone i więcej się wypowiem za jakiś czas. Auto daje niesamowitą ilość frajdy. Mam nadzieję że ta wizyta w ASO będzie ostatnia z niezaplanowanych bo na razie uwielbiam to auto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”