Witam
Czym czyścić filtr stożkowy z roush np zestawy z K&N mogą być czy polecane są inne środki.
czym czyścić stożek z roush
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Re: czym czyścić stożek z roush
Gdzieś wyczytałem że jest to filtr suchy ale wielokrotnego użytku ? ale jakoś czyścić chyba trzeba ?
- empi1955
- Forumowicz
- Model: GT 2006 ; 1978 KC
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver ; Bright Red
Stosuj dowolny zestaw do czyszczenia filtrów stożkowych. Ten K&N może być. Też używam takiego.
Jedyne moje:
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
Dzięki
Zastanawiałem się właśnie bo gdzieś wyczytałem że się go tylko myje ale nie natłuszcza ,
dlatego wolę dopytać bo na necie mało informacji.
Zastanawiałem się właśnie bo gdzieś wyczytałem że się go tylko myje ale nie natłuszcza ,
dlatego wolę dopytać bo na necie mało informacji.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Orange Fury
Witam,
Jeżeli masz ten zestaw:
https://www.cjponyparts.com/roush-cold- ... /p/CAK224/
- JEST TO FILTR SUCHY - ŻADNEGO OLEJOWANIA - odpowiedź Roush, którą otrzymałem: This kit is cleaned by simply using soap and water. For really dirty filters, you can use a light degreaser.
...chociaż z CJPONYPARTS otrzymałem odpowiedź: It should be cleaned and oiled about every 50,000 miles depending on the conditions. You will need a cleaning and oiling kit which will have instructions.
Ja jednak bardziej ufam producentowi - w instrukcji jest napisane, że jest to filtr suchy.
Jeżeli masz ten zestaw:
https://www.cjponyparts.com/roush-cold- ... /p/CAK224/
- JEST TO FILTR SUCHY - ŻADNEGO OLEJOWANIA - odpowiedź Roush, którą otrzymałem: This kit is cleaned by simply using soap and water. For really dirty filters, you can use a light degreaser.
...chociaż z CJPONYPARTS otrzymałem odpowiedź: It should be cleaned and oiled about every 50,000 miles depending on the conditions. You will need a cleaning and oiling kit which will have instructions.
Ja jednak bardziej ufam producentowi - w instrukcji jest napisane, że jest to filtr suchy.
https://www.fordczescibodo.pl/pl/p/Filt ... T-5.0/1225
Taki identyczny ja mam różni się od tego że nie ma zamknięcia z góry
Może roush ma te filtry bez naoliwiania ze by nie zajeżdżały nasze przepływki ?
Taki identyczny ja mam różni się od tego że nie ma zamknięcia z góry
Może roush ma te filtry bez naoliwiania ze by nie zajeżdżały nasze przepływki ?
Odpowiedz od firmy sprzedającej takie zestawy na allegro
Witam, czyści się go zwykłą wodą, pozostawia do wyschnięcia i tyle. Nie oliwi się go, to nie jest mokry filtr. Pozdrawiam
Witam, czyści się go zwykłą wodą, pozostawia do wyschnięcia i tyle. Nie oliwi się go, to nie jest mokry filtr. Pozdrawiam