Witam, jeśli temat już był to usuńcie proszę, mam pytanie wentylator chłodnicy włącza się niedługo po uruchomieniu chodzi cały czas aż do zgaszenia auta, w ciepłe dni na pewno takiego objawu nie było, wszystko było ok, teraz się to ujawniło, temperaturę pokazuje cały czas taką samą mniej więcej na połowie, auto się nie grzeje, czy to normalne? wentylator chodzi raczej na wyższych obrotach
pozdrawiam
Wentylator włącza się
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- Wonsky
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2015
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Shadow black
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Re: Wentylator włącza się
Ja w moim 3.7 V6 2015r miałem to samo. Uzupełnienie klimy pomogło.
Mało tego kiedyś w innym aucie miałem też ten problem i też nabicie klimy pomogło. Zacznij od tego.
Mało tego kiedyś w innym aucie miałem też ten problem i też nabicie klimy pomogło. Zacznij od tego.
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep Impact Blue
Niedługo tzn ile sekund po uruchomieniu? Za każdym razem z takim samym opóźnieniem ? A jak odpalasz gorący silnik to jest tak samo ?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
wentylator włączał się po ok 10- 20 sekundach, ale problem rozwiązany, tak jak kolega pisał wyżej, potrzebne było sprawdzenie i dobicie klimatyzacji, dzięki panowie