Witam
Nabyłem 2015 GT, w którym Pirelki P Zero z tyłu przybrały formę slicków i obecnie szukam nowego zestawu kapci, chciałbym spytać o małą poradę. Rozmiary chcę zostawić fabryczne - 255/40/19 i 275/40/19.
Na oku mam:
Continentale ContiSportContact - jest nowy model CSC 6, ale nie w rozmiarze 275/40/19. Mogę albo kupić stary model CSC 5 na przód i tył, albo zrobić dziwny manewr CSC 6 z przodu i CSC 5 z tyłu - czy nie wpłynie to negatywnie na prowadzenie? Zamierzam trochę upalać furę, więc za powiedzmy 2-3 lata tył będzie do wymiany, przód jeszcze będzie do życia. Już teraz łatwiej i taniej jest dostać CSC 6 255/40/19, jak potem się okaże, że są nie do dostania i trzeba wymienić razem z przodem na inny komplet...
Micheliny Pilot Sporty - 4 lub 4S. Dla portfela kiepska opcja, ale mają status najlepszych kapci drogowych. Jeden kolega (spoza forum) stwierdził, że na tak przyczepnych i rozgrzanych kapciach źle lata się bokiem - ktoś może się wypowiedzieć w tym temacie?
Hankooki S1 evo - miałem S1 evo2 w poprzednim Kucu i były spoko. Potem zmieniłem je na CSC 5 i w zasadzie byłem bardziej zadowolony z Hankooków, będących teoretycznie z niższej półki. Teraz wypuścili model S1 evo3, ale w testach nie wypada tak dobrze na tle konkurencji, jak poprzedni model te powiedzmy 5 lat temu.
Czy ktoś miał okazję porównać któreś z tych kapci między sobą i może się wypowiedzieć co warto brać?
We have reason to believe that it's supercharged, so maintain double alert.