Magna Ride - Must have/warto czy można bez

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
michalzientek
Model: GT

Magna Ride - Must have/warto czy można bez

Post autor: michalzientek » 2019-01-19, 19:24

Serdecznie witam,

pytanie jak w temacie; Dodam, iż dotyczy nadwozia cabrio, nie zamierzam autem jakoś wariować;

Przy kupnie nowego sprzedawca zdecydowanie zalecał tę opcję - przy czym termin dostawy to VIII.19;
Model używamy (18 r.) niestety nie ma tej opcji;

Liczę na Wasze opinie n/t różnic w jeździe bez/z opcją - i każde inne subiektywne oceny w tym temacie;

pozdrawiam
Michał

Hooch180
Forumowicz
Model: GT S550 2019
Silnik: V8 5.0
Kolor: Orange Fury
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk

Re: Magna Ride - Must have/warto czy można bez

Post autor: Hooch180 » 2019-01-23, 15:15

Ja po przejażdżce samochodem z i bez tego zawieszenia zdecydowałem się swojego zamówić z MagneRide. Dostałem to w "gratisie" po negocjacjach. W Lipcu odbieram :)

W trybie komfortowym auto jest bardziej komfortowe od zwykłego zawieszenia, a w trybie sportowym jest dużo twardsze. Do tego zmienia się też charakterystyka przy mocnym hamowaniu itp. Ale tego nie próbowałem.

Awatar użytkownika
Karol_M
Młodszy Forumowicz
Model: Bullitt
Silnik: V8 5.0
Kolor: Highland Green

Re: Magna Ride - Must have/warto czy można bez

Post autor: Karol_M » 2019-01-23, 23:59

Czesc,
Wg mnie must have. Na tyle na ile zdolalem sprawdzic u siebie(auto odebralem na poczatku grudnia wiec nie specjalnie duzo jezdzilem, ale jednak juz cos moge powiedziec). Tak jak kolega przede mna napisal - w trybie normal calkiem komfortowy, ale nie jakis bardzo rozbujany. Jak przejdziesz w tryb sport+ albo track to zdecydowanie inaczej sie prowadzi i nie jest typowym amerykanskim musce car’em, ktory potrafi jezdzic tylko na wprost ;) Daje duuuzo frajdy z jazdy.
Karol

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”