Trzęsie i telepie

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
OZZI
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT AT CABRIO EU
Silnik: V8 5.0
Kolor: MICA SHADOW BLACK

Trzęsie i telepie

Post autor: OZZI » 2018-05-30, 08:39

Wczoraj najnormalniej w świecie zaparkowalem auto po normalnej jeździe.... Dzisiaj wyjeżdżam nim z garażu a auto telepie i trzęsie przy dodawaniu gazu. Ewidentnie idzie to z napędu.... Silnik pracuje normalnie. Trzesiawka pojawia się od samego początku dodawania gazu i wraz z prędkością zwiększa się.... Dodatkowo i skrzynia przy zmianie biegów szarpnela i uderzyła nie naturalnie. Auto już na lawecie pojechalo do Forda. Jak myślicie co może być przyczyną : wał, skrzynia automatyczna, któraś z poduszek? Sprzęgło? Weekend mam już zwalony....A niech to....

Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą

OZZI
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT AT CABRIO EU
Silnik: V8 5.0
Kolor: MICA SHADOW BLACK

Re: Trzęsie i telepie

Post autor: OZZI » 2018-06-05, 15:32

Dziś serwis wydał werdykt.... Krzyżak na wale napędowym, auto do odbioru nie wczesniej niż 13.06...bo części brak.Mam 35 tys km przebiegu.... Nie kumam jak może nagle tak popsuć się krzyżak na wale? Czy to efekt wadliwego wału, który potrafi być naprawiany jako wada fabryczna,czy też materiał nie wytrzymał. Zazwyczaj takie usterki zaczynają dawać o sobie znać wcześniej.... Powoli zwiększając wibracje czy też bicie a tu nagle było wszycho Oki i nagle klops. Ciekawe czy wymienia sam krzyżak czy też wraz z wałem....?

Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”