convertible na codzień?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
Re: convertible na codzień?
Aktualnie w Bemo motors powiedzieli, że czas oczekiwania to 9 miesięcy. Dość długo.
- jager
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 5.0 conv.
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: 1.czarny i 2. biały
- Kontakt:
Mówcie co chcecie, ale cabrio jest super
Dziś zrobiłem sobie S-trójką mały trip ze Szczecina do Myśliborza, ... słychać było to co lubię, czyli mix V8 i Black Sabbath
Jager.

Dziś zrobiłem sobie S-trójką mały trip ze Szczecina do Myśliborza, ... słychać było to co lubię, czyli mix V8 i Black Sabbath

Jager.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
Obecnie w stajni 911 S Coupe, Boxster S, Mustang GT,
Jednak musclecar-y to moja miłość od dzieciaka ;o)
Odebrany w Łodzi u najlepszego dealera Forda 18 września 2015, ... a następny GT odebrany 5 m-cy później.
--
- Lukii
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang Cabrio
- Kolor: Czerwony
Witam,
Jestem tu nowy - chciałem się przywitać w odpowiednim wątku ale z jakiś powodów jest zamknięty
Od razu krótkie pytanie - jutro odbieram cabrio i chciałbym zapytać czy jest sens zabezpieczać dach chociażby takim specyfikiem : http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=464" onclick="window.open(this.href);return false;
To będzie peirwsze cabrio w rodzinie i stąd prośba o odp.
Dzięki
Jestem tu nowy - chciałem się przywitać w odpowiednim wątku ale z jakiś powodów jest zamknięty

Od razu krótkie pytanie - jutro odbieram cabrio i chciałbym zapytać czy jest sens zabezpieczać dach chociażby takim specyfikiem : http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=464" onclick="window.open(this.href);return false;
To będzie peirwsze cabrio w rodzinie i stąd prośba o odp.
Dzięki
- jager
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 5.0 conv.
- Kolor: 1.czarny i 2. biały
- Kontakt:
Zabezpieczać jest zawsze sens, niezależnie czy nowe, czy stare cabrio.
Ja mam obecnie nowego, więc na razie nie mam specjalnego ciśnienia na takie zabezpieczenia.
Poza tym, moje kabriolety jesienią, zimą i wczesną wiosną raczej nie jeżdżą.
Jednak zawsze na zimowy sen zabezpieczam dach, lakier, tapicerki, felgi, ... i wszystko co się da.
Jager.
Ja mam obecnie nowego, więc na razie nie mam specjalnego ciśnienia na takie zabezpieczenia.
Poza tym, moje kabriolety jesienią, zimą i wczesną wiosną raczej nie jeżdżą.
Jednak zawsze na zimowy sen zabezpieczam dach, lakier, tapicerki, felgi, ... i wszystko co się da.
Jager.
GT 5.0 Cabrio zamówiony w kwietniu 2015.
--
--
- Lukii
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang Cabrio
- Kolor: Czerwony
Moj cabrio tez tylko sezon letni będzie widział bo jesienią pod "kołdre" i do garażu.
Pytanie tylko czy teraz po odbiorze strzelić mu takie zabezpieczenie czy na razie nie jest to jakiś mus i poczekać i do jesieni,
PS. Co do SPA i zabezpieczania to znam temat, Glinka,HDC + wosk Zymola na stanie od dawna. To samo dla felg i innych. Bawię się w to przy innych samochodach.
Miękki dach i cabrio to jednak dla mnie nowość
Pytanie tylko czy teraz po odbiorze strzelić mu takie zabezpieczenie czy na razie nie jest to jakiś mus i poczekać i do jesieni,
PS. Co do SPA i zabezpieczania to znam temat, Glinka,HDC + wosk Zymola na stanie od dawna. To samo dla felg i innych. Bawię się w to przy innych samochodach.
Miękki dach i cabrio to jednak dla mnie nowość

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT AT CABRIO EU
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Co do zabezpieczenia dachu tzn impregnacji.... Na pewno warto bo strzeżonego.... I tak dalej... Ja osobiście dokonałem impregnacji dla własnego spokoju ale.. Jak zdziwiony byłem gdy po owym zabiegu w firmie która zrobiła to profesjonalnie okazało się że dach po obfitych opadach moczy się, oczywiście nieprzecieka ale chłonie wodę. Myślałem że impregnacja powoduje trwała nieprzepuszczlnosc wody a to niestety tak nie jest. Efekt "kaczych piór" jest tylko na początku deszczu. Nie zgodziłem się z tą opinia i skorzystałem z prawa reklamacji. Procedurę impregnacji powtorzono.....i i to samo. Podobno nie powstał jeszcze produkt który by w 100% zaimpregnowal materiał dachów cabrio.
Śpieszmy się kochać V8..... tak szybko odchodzą
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT convertible
- Kolor: magnetic grey
jeżdże ponad rok cabrio wersja i jestem mega zadowolony. Cabrio ma 1 poważny plus, wiecej miejsca nad głową z tyłu przy zamknietym dachu, to jest około 3-4cm co dla doroslaków jest bardzo znaczace. Ponadto okazało sie że nasz klimat pozwala na jazde bez dachu wiecej niz pare razy w roku. Teraz zamówiłem siatkę na wiatr, aby przy wiekszych prędkościach też śmigać. Powyżej 140 km/h wywiewa z kokpitu wszystkie luźne kartki itp.

- Dezo
- Forumowicz
- Model: BULLITT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: HG
- Kontakt:
To w nowych S550 convertible nie ma opcji dachu vinyl? W S197 była, miałem taki dach i nie było żadnego problemu. Woda po prostu spływała po nim i nie była potrzebna żadna impregnacja.
Samotny Wilk
-
- Model: '07 convertible
- Silnik: inny V6
- Kolor: Windveil Blue Clearcoat Metallic
Hi - hope to get some advice here of other convertible owners, I want to get a wind deflector. I see various options online (https://www.cabriosupply.eu/ford-mustan ... -2005-2014). Any recommendations what to watch-out for or which one to buy?
thanks! Oscar
thanks! Oscar