Witam.
Planuje delikatny tuning swojego auta i między innymi myślę o przyklejeniu imitacji wlotów z włókna szklanego. Głównie mam wątpliwości dotyczące utrzymania czystości wewnątrz. Może ktoś ma takie i może podzielić się swoim doświadczeniem w materii. Komentarzy w stylu że to wiocha itp. proszę sobie darować, bo mi się to podoba i kropka. Ciekawy jestem opinii osób mających taki gadżet. Z góry dziękuję.
Imitacja wlotów powietrza
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Ford Mustang GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Imitacja wlotów powietrza
"W życiu trzeba być rekinem, jeśli nie chcesz by dopadły Cię inne rekiny."
Jarosław Psikuta ( bez "s" )
- brys
- Forumowicz
- Model: Premium Pony 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Grabber Blue
Re: Imitacja wlotów powietrza
Ja mam te oryginalne i nie widze problemu z utrzymaniem czystości. Glownie pewnie dlatego, że ta "siatka" od przodu nie ma dziurek, tylko jest pełna, wiec nic nie wlatuje do środka. Gorzej jest z tymi kratkami na tylne boczne szyby 

Borla ATAK + BBK Long Tubes + BBK X-pipe + SLP High Flow Cats // Most 3.73 // JLT Carbon CAI // Power Stop Z26 Extreme // Eibach Sportline // Eibach Camber Bolts // J&M Panhard Bar // Stillen Chin Spoiler // SVE 19"
Tuned by HD Customs
Tuned by HD Customs
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:
Dzięki. To dla mnie dobra podpowiedź, bo wiem jakie wloty montować. Czyli w tej sytuacji rezygnuje z tych wlotów, które planowałem kupić. Natomiast znalazłem takie z imitacją siatki jak w Twoim mustangu i na nie się chyba zdecyduje. Pozdrawiam.
- jaco
- Forumowicz
- Model: Cobra 01
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
Imitacja siatki wcale się nie brudzi jakoś bardziej niż reszta samochodu. Ba, siatka poprzedzająca plaską zaślepkę, brudzi się nieznacznie bardziej.
Pamiętaj, że to doskonale lapie wiatr, który wszystko z niej wywiewa. Jeśi siatka jest drobna, nic w niej raczej nie utknie. Chyba nigdy mi się nie zdarzyło, żebym cokolwiek z tego wyciągał.
Pamiętaj, że to doskonale lapie wiatr, który wszystko z niej wywiewa. Jeśi siatka jest drobna, nic w niej raczej nie utknie. Chyba nigdy mi się nie zdarzyło, żebym cokolwiek z tego wyciągał.
Remember, There Is Life Beyond Grip
- Rekin
- Stowarzyszenie MKP
- Kontakt:

jaco pisze:Imitacja siatki wcale się nie brudzi jakoś bardziej niż reszta samochodu. Ba, siatka poprzedzająca plaską zaślepkę, brudzi się nieznacznie bardziej.