Imitacja wlotów powietrza

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rekin
Stowarzyszenie MKP
Model: Ford Mustang GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: czerwony
Kontakt:

Imitacja wlotów powietrza

Post autor: Rekin » 2017-09-15, 21:11

Witam.
Planuje delikatny tuning swojego auta i między innymi myślę o przyklejeniu imitacji wlotów z włókna szklanego. Głównie mam wątpliwości dotyczące utrzymania czystości wewnątrz. Może ktoś ma takie i może podzielić się swoim doświadczeniem w materii. Komentarzy w stylu że to wiocha itp. proszę sobie darować, bo mi się to podoba i kropka. Ciekawy jestem opinii osób mających taki gadżet. Z góry dziękuję.
Załączniki
222.jpg
333.jpg
3333.jpg

"W życiu trzeba być rekinem, jeśli nie chcesz by dopadły Cię inne rekiny."
Jarosław Psikuta ( bez "s" )

Awatar użytkownika
brys
Forumowicz
Model: Premium Pony 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: Grabber Blue

Re: Imitacja wlotów powietrza

Post autor: brys » 2017-09-16, 10:49

Ja mam te oryginalne i nie widze problemu z utrzymaniem czystości. Glownie pewnie dlatego, że ta "siatka" od przodu nie ma dziurek, tylko jest pełna, wiec nic nie wlatuje do środka. Gorzej jest z tymi kratkami na tylne boczne szyby :)

Borla ATAK + BBK Long Tubes + BBK X-pipe + SLP High Flow Cats // Most 3.73 // JLT Carbon CAI // Power Stop Z26 Extreme // Eibach Sportline // Eibach Camber Bolts // J&M Panhard Bar // Stillen Chin Spoiler // SVE 19"

Tuned by HD Customs

Awatar użytkownika
Rekin
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: Rekin » 2017-09-16, 11:04

Dzięki. To dla mnie dobra podpowiedź, bo wiem jakie wloty montować. Czyli w tej sytuacji rezygnuje z tych wlotów, które planowałem kupić. Natomiast znalazłem takie z imitacją siatki jak w Twoim mustangu i na nie się chyba zdecyduje. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
jaco
Forumowicz
Model: Cobra 01
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czarny

Post autor: jaco » 2017-09-18, 14:49

Imitacja siatki wcale się nie brudzi jakoś bardziej niż reszta samochodu. Ba, siatka poprzedzająca plaską zaślepkę, brudzi się nieznacznie bardziej.
Pamiętaj, że to doskonale lapie wiatr, który wszystko z niej wywiewa. Jeśi siatka jest drobna, nic w niej raczej nie utknie. Chyba nigdy mi się nie zdarzyło, żebym cokolwiek z tego wyciągał.

Remember, There Is Life Beyond Grip

Awatar użytkownika
Rekin
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: Rekin » 2017-09-18, 20:44

:ok:
jaco pisze:Imitacja siatki wcale się nie brudzi jakoś bardziej niż reszta samochodu. Ba, siatka poprzedzająca plaską zaślepkę, brudzi się nieznacznie bardziej.
Pamiętaj, że to doskonale lapie wiatr, który wszystko z niej wywiewa. Jeśi siatka jest drobna, nic w niej raczej nie utknie. Chyba nigdy mi się nie zdarzyło, żebym cokolwiek z tego wyciągał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”