Magnaflow Axle-back czy Catback?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ecoboost 2.3
- Kolor: Race Red
Magnaflow Axle-back czy Catback?
Zastanawiam się nad wymianą wydechu w moim ecobooście. Wybór padł albo na Magnaflow Catback Competition, albo Axle-back Competition. Jaka jest różnica w brzmieniu obu zestawów?
Re: Magnaflow Axle-back czy Catback?
Panie i Panowie jak z drone w opcji MF Street Catback? Jest to znośne czy nie da się wytrzymać jeżdżąc na codzień po mieście i czasem w trasę? Oczywiście w wersji z v8?
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
- Silnik: V8 5.0
Kamil, wpdnij do mnie na kawę, posłuchasz. Mi się podoba bas, nawet z lekkim buczeniem do 2200 obr, a potem fajny warkot. Tele do mnie masz.
-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Przede wszystkim miedzy competition a street jest praktycznie zadna roznica, bo zaraz padnie to pytanie 
Ja mam competition, jest drone, da sie przyzwyczaic. Ale jest chcesz miec super komfort jazdy, to idz w cos innego. Trasa 500km potrafi troche uszy zmeczyc.
Hardcore w competition jest od 0 do konca rpm, wiec trudno tez znalezc przelozenie w ktorym jest cicho. W manualu da sie pokombinowac, przy 2500 rpm jest specyficzny moment ze jest ciszej.
Niestety w automacie trzeba ciagle jezdzic na sport, inaczej uszy odpadaja, co mi akurat odpowiada, bo w innych trybach nie jezdze
Zrobione 25k km na competition.
Dorzuc jeszcze inny dolot to w ogole jest bajka
Wyslane z telefonu bez pl znakow.

Ja mam competition, jest drone, da sie przyzwyczaic. Ale jest chcesz miec super komfort jazdy, to idz w cos innego. Trasa 500km potrafi troche uszy zmeczyc.
Hardcore w competition jest od 0 do konca rpm, wiec trudno tez znalezc przelozenie w ktorym jest cicho. W manualu da sie pokombinowac, przy 2500 rpm jest specyficzny moment ze jest ciszej.
Niestety w automacie trzeba ciagle jezdzic na sport, inaczej uszy odpadaja, co mi akurat odpowiada, bo w innych trybach nie jezdze

Zrobione 25k km na competition.
Dorzuc jeszcze inny dolot to w ogole jest bajka

Wyslane z telefonu bez pl znakow.
-
- Forumowicz
- Model: Był GT Premium 2015
Obawiam się, że dla niektórych pełny cat back będzie zbyt ogłuszający... różne systemy miałem okazję słyszeć....czasami uszy zatykałem. Puchy wersji Competition są małe, zatem robią dużo hałasu, bez rezonatora...hmm... w moim V8 mam MF Street axleback, to dla mnie w sam raz. Może Eco produkuje mniej spalin i ma to wpływ na hałas, nie wiem. Posłuchaj jeśli masz okazję przed decyzją! Testy amerykańskie traktuj z dystansem, komputer nie odtworzy pełni tonów, a poza tym oni jeżdżą 100 km/ h max...Saffire pisze:Zastanawiam się nad wymianą wydechu w moim ecobooście. Wybór padł albo na Magnaflow Catback Competition, albo Axle-back Competition. Jaka jest różnica w brzmieniu obu zestawów?

Słyszałem brzmi fajnie, ale jak dla mnie trochę za cicho dlatego jestem ciekaw jak brzmi mf street catback i drone w jego wykonaniu?Volver pisze:Kamil, wpdnij do mnie na kawę, posłuchasz. Mi się podoba bas, nawet z lekkim buczeniem do 2200 obr, a potem fajny warkot. Tele do mnie masz.
Dzięki za zaproszenie, a jaka jest Twoja opiniana temat mf street catback?kkk pisze:Wpadnij do Wro to posluchasz
Czy ktoś sprawdzał po założeniu mf street lub com catback czy i jaki jest wzrost KM?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 5.0
- Kolor: magnetyk ;-)
JA też chciałem MF ale jednak opinie o dronie spowodowały że zaryzykowałem i kupiłem mishimoto pro axle back , ale wywalam rezonator i wstawie x pipe , już wkrótce dam znać czy ryzyko się opłaciło i niema drone ...
według us opini nie basuje jak MG com i street ...
Pozdro
według us opini nie basuje jak MG com i street ...
Pozdro
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
Jeśli jest to symboliczny i to na wysokim zakresie obrotów, na niskich zakresach moc może nawet być niższa. Żeby był wyraźny wzrost to trzeba dołożyć jeszcze dolot i tuning.Kusza85 pisze:Czy ktoś sprawdzał po założeniu mf street lub com catback czy i jaki jest wzrost KM?
Jeśli ktoś koniecznie chce zakupić MF to mam do pozbycia voucher o wartości 500zł na zakup całego układu na magnaflow.pl - oddam go za pół ceny. PW