Witam,
To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich.
Wczoraj obrałem swojego Mustanga GT i zastanawia mnie jedna rzecz. Podczas pracy na biegu jałowym przy włączonej klimatyzacji co 20-30 sekund słychać odgłos włączania się klimatyzacji charakterystyczne klik i lekkie zaburzenie pracy silnika. Jest to dokładnie ten sam odgłos który występuje podczas włączania klimatyzacji za pierwszym razem. Czy to jest normalne ? I innych samochodach z klimatyzacją nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem stąd moja podejrzliwość.
Odgłos załączanej klimatyzacji na biegu jałowym
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Red Race
Re: Odgłos załączanej klimatyzacji na biegu jałowym
Ehh. Ktoś przewidział, że coraz "ciekawsze" tematy będą z powodu faktu, że samochód stał się dostępny dla mas...
Tak, jest to normalne. Sprężarka klimatyzacji ze sprzęgłem na kole pasowym co jakiś czas się włącza i wyłącza. Tak samo jest w poprzedniej generacji. Jak sobie wyobrażasz chłodzenie bez sprężania?
Tak, jest to normalne. Sprężarka klimatyzacji ze sprzęgłem na kole pasowym co jakiś czas się włącza i wyłącza. Tak samo jest w poprzedniej generacji. Jak sobie wyobrażasz chłodzenie bez sprężania?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Red Race
Cześć dzięki za odpowiedź.
Nie wiem nie znam się ja tylko jeżdżę a forum jest po to aby dopytać, ludzi którzy takie samochody mają. Przeszukałem forum nie znalazłem odpowiedzi na nie więc założyłem wątek.
Skoro ktoś przewidział sytuację zalewu lamerskich pytań może warto zrobić FAQ i przypiąć jako temat a wątki jak ten usuwać.
Pytanie nie było chyba takie oczywistsze skoro serwis przez telefon stwierdził, że normalne to nie jest
Wiem, że to przez telefon opisywałem, ale dokładniej niż a forum i widzę, że widza forumowiczów większa niż w serwisie ;-)
Co do twojego pytania o chłodzenie bez sprężania, nie wiem nie wyobrażam sobie bo nie wiem co to jest chłodzenie ze sprężaniem na kole pasowym.
Wiem, że w innych samochodach mam A/C i tak nie klika. Dzięki pytaniu mogę poszerzyć swoją wiedzę motoryzacją więc obiecuje doczytać
Nie wiem nie znam się ja tylko jeżdżę a forum jest po to aby dopytać, ludzi którzy takie samochody mają. Przeszukałem forum nie znalazłem odpowiedzi na nie więc założyłem wątek.
Skoro ktoś przewidział sytuację zalewu lamerskich pytań może warto zrobić FAQ i przypiąć jako temat a wątki jak ten usuwać.
Pytanie nie było chyba takie oczywistsze skoro serwis przez telefon stwierdził, że normalne to nie jest

Co do twojego pytania o chłodzenie bez sprężania, nie wiem nie wyobrażam sobie bo nie wiem co to jest chłodzenie ze sprężaniem na kole pasowym.
Wiem, że w innych samochodach mam A/C i tak nie klika. Dzięki pytaniu mogę poszerzyć swoją wiedzę motoryzacją więc obiecuje doczytać

Sprężarka od klimatyzacji posiada koło pasowe, które co jakiś czas "hamuje", tj. obciąża pasek, ponieważ normalnie kręci się bez obciążenia. Takie koło pasowe ze sprzęgłem. To jest właśnie twój problem 
Dawno temu jeszcze w czasie kupna mojego starego V6, to była jedna z pierwszym rzeczy, które zauważyłem po otwarciu maski i uruchomieniu silnika. Zapewne w Coyote działa tak samo, ale nigdy na to nie zwróciłem uwagi.

Przy okazji, polecam przedstawić się w tym temacie:
viewtopic.php?f=29&t=10" onclick="window.open(this.href);return false;
Być może zostaniesz na dłużej, tym bardziej z nowym samochodem

Dawno temu jeszcze w czasie kupna mojego starego V6, to była jedna z pierwszym rzeczy, które zauważyłem po otwarciu maski i uruchomieniu silnika. Zapewne w Coyote działa tak samo, ale nigdy na to nie zwróciłem uwagi.
No to pięknie... W takim wypadku nie dziwi mnie to pytanieSventevith pisze:Pytanie nie było chyba takie oczywistsze skoro serwis przez telefon stwierdził, że normalne to nie jestWiem, że to przez telefon opisywałem, ale dokładniej niż a forum i widzę, że widza forumowiczów większa niż w serwisie ;-)

Przy okazji, polecam przedstawić się w tym temacie:
viewtopic.php?f=29&t=10" onclick="window.open(this.href);return false;
Być może zostaniesz na dłużej, tym bardziej z nowym samochodem

- kaukaz md
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: Race Red
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
- Kontakt:
Czemu tak pogardliwie i wyższościowo? Ma to jakiś związek z nickiem ?.3lite pisze:Ehh. Ktoś przewidział, że coraz "ciekawsze" tematy będą z powodu faktu, że samochód stał się dostępny dla mas...

Gdyby odsiać pretensjonalny ton (co byłoby po ludzku fajniejsze) to przecież post pomocny i człowieka pewnie uspokoił

Pozdrawiam,
Radek
Radek
Brak związku
Miałem jakieś nieomylne wrażenie, że podobne pytania już dziesiątki razy były wałkowane, ale jak kolega nie znalazł, to pewnie mi się przyśniło.
Nie zmienia to jednak faktu, że FAQ to dość dobry pomysł, ponieważ pytania na pewno będą się powtarzać.

Nie zmienia to jednak faktu, że FAQ to dość dobry pomysł, ponieważ pytania na pewno będą się powtarzać.